• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2023

14:05

ERDOGAN NEĆE PROTIV PUTINA, TREBA ZNATI KAKO SA RUSIJOM! Turski lider očitao lekciju Zapadu! "Sledite moje ponašanje..."

AP/Tanjug

Vesti

ERDOGAN NEĆE PROTIV PUTINA, TREBA ZNATI KAKO SA RUSIJOM! Turski lider očitao lekciju Zapadu! "Sledite moje ponašanje..."

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ima posebne odnose koji napreduju i kritikovao Zapad zbog toga što nema uravnotežen pristup prema Moskvi.

- Nećemo uvesti sankcije Rusiji, kao što je to učinio Zapad. Rusija i Turska su potrebne jedna drugoj na svim mogućim poljima - rekao je Erdogan u intervjuu za CNN.

Istakao je da bi Zapad trebalo da sledi njegovo ponašanje.

- Zapad nema balansiran pristup, a potreban vam je uravnotežen pristup prema zemlji kao što je Rusija - rekao je Erdogan.

Govoreći o produženju sporazuma o žitu, turski predsednik je rekao da je to bilo moguće zbog njegovog "posebnog odnosa sa predsednikom Putinom".

Kada je reč o pitanju članstva Švedske u NATO-u, Erdogan je rekao da Ankara ne može da podrži njeno članstvo u Alijansi, sve dok Švedska nastavlja da "dozvoljava terorističkim grupama da slobodno lutaju" tom zemljom.

- Trenutno nismo spremni za Švedsku, zato što članica NATO-a treba da ima čvrst stav kada je u pitanju borba protiv terorizma - poručio je on.

U intervjuu za američku televiziju, Erdogan je kritikovao američkog predsednika Džoa Bajdena koji ga je nazvao autokratom.

- Da li bi diktator ikada išao u drugi krug izbora - upitao je turski predsednik.

On je dodao da je optimističan kada je reč o drugom krugu predsedničkih izbora.

- Ovo je novo iskustvo za tursku demokratiju. Verujem da će moj narod glasati za jaku demokratiju na izborima sledeće nedelje - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je odbacio optužbe da guši slobodu, tvrdeći da u Turskoj niko nije iza rešetaka zbog svojih ideja. U Turskoj će 28. maja biti održan drugi krug predsedničkih izbora, nakon što je u prvom krugu Erdogan osvojio 49,51 odsto glasova, dok je njegov glavni protivkandidat osvojio 44,8 odsto glasova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija