• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

21.05.2023

16:37

(VIDEO) MOSKVA ĆE RUŠITI F 16 KAO KRUŠKE, ALI TO JE MANJI PROBLEM! ŠTA AKO PADNU U RUSKE RUKE?! Militari voč o "noćnoj mori" Pentagona!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) MOSKVA ĆE RUŠITI F 16 KAO KRUŠKE, ALI TO JE MANJI PROBLEM! ŠTA AKO PADNU U RUSKE RUKE?! Militari voč o "noćnoj mori" Pentagona!

Podeli vest

Američki borbeni avioni F-16 mogli bi da pretrpe značajne gubitke u Ukrajini, kao rezultat ruskih udara na njihove aerodrome ili vazdušnih borbi, što bi bio veliki udarac za reputaciju tog aviona, objavio je američki magazin "Militari voč".

U članku se navodi da najverovatnije ključni razlog različitih pozicija Amerike i Evrope u vezi sa slanjem aviona F-16 Ukrajini ležu u tome što će u Sjedinjenim Državama ovaj lovac i ubuduće činiti kičmu ratnog vazduhoplovstva, ali i zato što će nastaviti da izvoze njegove modernizovane varijante za izvoz koje koštaju i po nekoliko stotina miliona dolara.

- U slučaju da F-16 budu raspoređeni u Ukrajini, ne samo da postoji mogućnost da lovac ili njegova tehnologija dospeju u ruske ruke, što se već desilo s brojnom zapadnom vojnom opremom, već je realno da će pretrpeti značajne gubitke kako u udarima po ukrajinskim aerodromima, tako i u borbama vazduh-vazduh, što bi znatno narušilo reputaciju F-16 - piše "Militari voč" .

En-Bi-Si je prethodno objavio da SAD i njihovi saveznici planiraju da Ukrajini obezbede borbene avione F-16, dok je američki predsednik Džozef Bajden rekao liderima G7 u Hirošimi da Vašington podržava međunarodne napore za obuku ukrajinskih pilota za moderne borbene avione, uključujući F-16.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je od predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog dobio "izričito uveravanje" da neće koristiti borbene avione F-16 koje će obezbediti Zapad za ulazak na rusku teritoriju.

Bajden je rekao da bi ratni avioni F-16, međutim, mogli biti korišćeni gde god se ruske trupe nalaze unutar Ukrajine, preneo je Rojters.

U Sjedinjenim Državama ovaj lovac će i ubuduće činiti kičmu ratnog vazduhoplovstva, a nastaviće se i sa izvozom njegove modernizovane varijante.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile lala

pre 1 godinu

Znaju SADisti da će se upravo to dogoditi. I namerno to rade da bi se izbacile zalihe tih aviona iz skladišta. Tako vojna industrija može prodavati modele koji su znatno skuplji i uzimati puno više para iz bodžeta. Znači, sigurno će dati avione. I verovatno i pilote. Za SADisti su samo bitne zarade, za živote, ko te pita. No se nadam da će im se želja ispuniti i da će sve te krševe od F16 lupati u Krajini. Čisto da svet vidi u čemu je stvar.

pax_orion

pre 1 godinu

Sa čime će rušiti F-16??????? Ne mogu HIMARS-e obarati a ne F-16 :D Rusi ne smiju radare upaliti kad su Ukrajinski avioni u zraku da ne popuše HARM :D Nisu ni onaj dron sa dna crnog mora izvadili a ne da im čitav F-16 padne u ruke :D NATO tehnologija bez NATO software je beskorisna :D A iz olupine ne mogu ni tehnologiju ni software izvaditi :D Prpa putina aviona :D poslije aviona dolazi i ATACMS i onda je rusija gotova u ukrajini.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija