• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

03.06.2023

06:15

SIROČIĆE IZ UKRAJINE MUČILA I PODVODILA PEDOFILIMA! Žena monstrum u Poljskoj "klijentima" po minutu naplaćivala silovanje dece!

Pixabay

Vesti

SIROČIĆE IZ UKRAJINE MUČILA I PODVODILA PEDOFILIMA! Žena monstrum u Poljskoj "klijentima" po minutu naplaćivala silovanje dece!

Podeli vest

Ukrajinka Svetlana Pljuško (53), koja je u Poljskoj vodila prihvatilište za decu koja su u ratu u Ukrajini ostala bez roditelja, optužena je da ih je zlostavljala, izgladnjivala i podvodila lokalnim pedofilima!

Ona je najmanje desetoro siročića, starosti od četiri do 16 godina, "spasla" iz njihove ratom zahvaćene domovine i smestila u svoje sirotište u Poznanju, ali je onda počela da ih monstruozno teroriše i tera na prostituciju.

Merila im vreme

Kako navode poljski mediji, tamošnje tužilaštvo tereti Svetlanu Pljuško da je pedofilima u više navrata omogućavala da siluju nesrećnu decu iz Ukrajine, te da im je za to uzimala novac. Ona je juče izvedena pred sud u Poznanju, a ukoliko bude proglašena krivom, preti joj 15 godina zatvora. Siročići koje je na užasan način mučila i seksualno zlostavljala prebačeni su u druga prihvatilišta i pod stalnim su nadzorom policije, pripadnika socijalnih službi i psihologa jer su doživeli teške psihofizičke traume.

Poljska tužiteljka Aneta Čamzinska izjavila je da je Svetlana Pljuško decu drogirala pre nego što bi ih podvodila pedofilima, kao i da je izopačenim seksualnim predatorima naplaćivala po minutu.

- Svetlana je za sada neidentifikovanim muškarcima duži vremenski period omogućavala da siluju maloletnu decu, što joj je bio stalni izvor prihoda. Ona bi ih najpre drogirala, a potom zvala pedofile da ih siluju. Naplaćivala im je po minutu. Takođe je fizički i psihički maltretirala decu, gurala im prljave pelene u usta, izgladnjivala ih, terala da jedu ono što su povratili - rekla je tužiteljka.

Poljski mediji navode da je istraga pokazala da je Pljuškova bila prisutna kada su nepoznati pedofili silovali decu i da je vodila računa da ne prekorače vreme koje su platili.

- Jednu od devojčica su pedofili držali za kosu i ruke dok su je silovali. Svetlana je stajala na vratima i na telefonu merila vreme. Kada je prošlo 20 minuta, koliko su muškarci platili, rekla im je da je gotovo i da moraju da joj daju još novca ukoliko žele da nastave. Deca su policiji kasnije ispričala da ih "Svetlana nije spasla" iako su to očekivali od nje, budući da im je bila hranitelj - piše ugledni dnevni list "Gazeta viborča" iz Varšave.

Foto: Printskrin video

Ukrajinka Svetlana Pljuško zaledila Poljsku, preti joj 15 godina robije

Horor u sirotištu otkriven je nakon što se jedna od devojčica požalila na jak bol u stomaku i tada je Svetlana pozvala lekare. Oni su tokom pregleda primetili da se devojčica čudno ponaša, da je vidno uznemirena i istraumirana, a kada su je pitali da li ima još neki problem osim stomačnih tegoba, ona je iznenada počela da priča o torturi koju je preživela.

Uplašeni, bledi i mršavi

- Nikad nisam videla takvo dete. Gledala je u jednu tačku, tresla se, niz lice su joj se slivale suze. Nije prestajala da priča o traumama i torturi u sirotištu, bilo je jezivo slušati tako nešto. Pozvali smo policiju, a sutradan su i ostala deca ispričala kroz kakav su pakao prošla - ispričala je jedna od doktorki.

Dečji psiholog koji je razgovarao sa zlostavljanim mališanima kaže da su žrtve u jako lošem psihičkom i fizičkom stanju, te da je njihovo zlostavljanje sigurno trajalo duži vremenski period.

- Bili su uplašeni, isprepadani. Sedeli su sa rukama na kolenima, pognutih glava, bez kontakta očima. Bili su bledi i veoma mršavi. Jedan petogodišnjak je imao samo 11 kilograma. Stanje zuba im je bilo katastrofalno. Preživeli su zlostavljanje koje sigurno nije trajalo samo nekoliko nedelja, već ko zna koliko - rekao je psiholog.

Optužena negirala krivicu

Okrivljena Svetlana Pljuško na sudu je negirala da je zlostavljala i podvodila siročiće iz Ukrajine, optužujući ih da lažu i da su izmislili da su ih pedofili silovali. Ona je rekla da je jedina njena krivica to što im "možda nije pružila dovoljno ljubavi".
- Sve optužbe su lažne. Pre rata sam 15 godina vodila sirotište u Ukrajini i nikada nije bilo nikakvih pritužbi na moj rad. Možda sam ih povredila jer ih nisam u dovoljnoj meri okružila ljubavlju i pažnjom - rekla je Svetlana, koja je zadržana u pritvoru dok se suđenje ne završi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 10 meseci

Najgori sljam. Ovo je za streljanje uz prvu tarabu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija