• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

07.06.2023

16:29

RUSI U NEVERICI! OTKRIĆE NA FRONTU VEOMA ZABRINULO VOJSKU! Specijalna oprema Zapada se pokazala bolje od ruske! "Prevazilazi sve što smo znali!"

Tanjug/AP

Vesti

RUSI U NEVERICI! OTKRIĆE NA FRONTU VEOMA ZABRINULO VOJSKU! Specijalna oprema Zapada se pokazala bolje od ruske! "Prevazilazi sve što smo znali!"

Podeli vest

Ruski vojnici su se dokopali specijalne opreme kanadskog porekla namenjene otkrivanju operatera bespilotnih letelica i određivanju koordinata dronova.

O tome je na svom Telegram kanalu govorio zamenik šefa Uprave Federalne službe vojnih snaga Narodne garde Donjecke Narodne Republike, pukovnik Aleksandar Hodakovski.

Bivši komandant brigade „Istok“ posvetio je posebnu pažnju tehničkim prednostima zapadnih sredstava. Ispostavilo se da zaplenjena oprema ima vrlo dobre karakteristike.

- Slična oprema se sistematski koristila i ranije, ali ovaj uzorak koji smo dobili daleko prevazilazi sve što smo znali. Ovo otkriće opravdano izaziva zabrinutost među stručnjacima – naglasio je Hodakovski.

Kako je oficir napomenuo, u brigadi „Vostok“ je već dugo bila usvojena praksa korišćenja daljinskih antena i upravljanja dronovima iz skrovišta. To je urađeno kako bi se zaštitili operatori bespilotnih letelica od otkrivanja njihovog položaja i kasnijih udara neprijateljske artiljerije na te tačke. Sada je očigledno da su takve mere opreza bile opravdane.

Treba napomenuti da je Hodakovski istakao veoma važan problem – opremanje ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije savremenom tehničkom opremom, kao i upotreba takve borbene taktike koja bi minimalizovala rizike otkrivanja operatera dronova od strane neprijateljske izviđačke službe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija