• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.06.2023

19:08

(FOTO) Pariz gori, na ulicama 40.000 policajaca

EPA / Yoan Valat

Vesti

(FOTO) Pariz gori, na ulicama 40.000 policajaca

Podeli vest

U francuskom gradu Klamar, južno od Pariza u regionu Iil de Frans, od večeras pa do 3. jula uvodi se policijski čas od 21 sat do šest sati ujutru, saopštile su lokalne vlasti.

Policijski čas ima za cilj uspostavljanje reda nakon nemira koji su izbili ranije ove nedelje, pošto je policija ubila tinejdžera koji nije zaustavio automobil, u pariskom predgrađu Nanter, objavile su vlasti na Tviteru, prenosi Rojters.

Širom Francuske, uključujući Pariz, večeras će biti raspoređeno 40.000 policajaca, nakon što su se neredi, koji su izbili pošto je policija ubila tinejdžera koji nije zaustavio automobil, proširili na celu zemlju, izjavio je ranije danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen.

U Nanteru je za danas planirana komemorativna šetnja za ubijenog mladića, a u kome će prema pisanju medija, učestvovati oko 6 hiljada ljudi. Na protestima se vode nasilni sukobi sa policijom.

Podsetimo, u utorak ujutro, policajci su pucali i ubili 17-godišnjeg dečaka tokom provere u Nanteru, predgrađu zapadno od Pariza, za koga je policija rekla da je odbio da ispuni njihove zahteve. Кao rezultat toga, u nizu gradova izbili su nemiri koji traju dva dana.

Demonstranti su zapalili automobile, kante za smeće, gradske kuće, kao i policijske stanice. Nerede su pratili nasilni sukobi sa pripadnicima policije. Policija je gašana molotovljevim koktelima, vatrometom i kamenicama.

Pripadnici policije su odgovorili suzavcem. Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova javilo je da su privedeno 150 osoba.

U četvrtak se očekuje „tihi marš” ispred uprava policije grada Nantera, na koji je pozvala majka preminulog mladića.

Francuske vlasti pozvale su građane da se "smire", zahtevajući pravičnu istargu o ovom slučaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija