• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2023

07:35

(VIDEO) Amerika ponižena do kraja! Ruski Suhoj ispalio rakete na dronove, Vašington hitno reagovao!

Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Amerika ponižena do kraja! Ruski Suhoj ispalio rakete na dronove, Vašington hitno reagovao!

Podeli vest

Ruski borbeni avioni leteli su "opasno blizu" nekoliko američkih dronova iznad Sirije, ispalivši rakete i primoravši dronove "MK-9 riper" da preduzmu "manevre izbegavanja", saopštilo je američko vazduhoplovstvo.

Centralna komanda američkih vazduhoplovnih snaga objavila je snimak susreta, koji se dogodio u sredu, na kojem se vidi ruski lovac SU-35 kako se približava američkom dronu, a kasnije je prikazano nekoliko raketa koje su se kretale na putanji leta drona.

 

 

General-potpukovnik Aleks Grinkevič, komandant američkih vazduhoplovnih snaga na Bliskom istoku, rekao je da su tri američke bespilotne letelice delovale iznad Sirije u misiji protiv pripadnika Islamske države kada su se tri ruska aviona približila dronovima.

On je naveo da su se ruski vojni avioni ponašali "neprofesionalno" dok su bili u interakciji sa američkim dronovima i ocenio da te akcije ugrožavaju bezbednost američkih i ruskih snaga, preneo je AP.

Grinkevič je pozvao ruske snage u Siriji da se pridržavaju standarda profesionalnih vazduhoplovnih snaga. Oko 900 američkih snaga raspoređeno je u Siriji da rade sa sirijskim demokratskim snagama predvođenim Kurdima koje se bore protiv militanata Islamske države.

Ovo nije prvi put da ruske letelice pokušavaju da ometaju ili onesposobe američke dronove. Podsetimo, 14. marta ove godine, dva ruska aviona Su-27su izvela presretanje izviđačke bespilotne letelice američkog vazduhoplovstva koja se, kako tvrde Amerikanci, nalazila u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

Jedan od ruskih aviona Su-27 udario je u elisu drona MK-9. Osim toga, nekoliko puta pre sudara, Su-27 je bacao gorivo na dron i leteo ispred njega. Dron je nakon toga pao u Crno more.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija