• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.07.2023

07:06

Krvave borbe širom fronta! Rusi odbijaju napade Ukrajine! Kijev nastavlja sa ofanzivom! Ankara nastavlja pregovore!

Tanjug/AP

Vesti

Krvave borbe širom fronta! Rusi odbijaju napade Ukrajine! Kijev nastavlja sa ofanzivom! Ankara nastavlja pregovore!

Podeli vest

Rat u ukrajini, 504. dan

Rusija objavila: Privodi se kraju predaja naoružanja ''Vagnerovaca''

 

Paravojna grupa "Vagner" privodi kraju predaju oružja ruskoj vojsci, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije, više od dve nedelje nakon što je grupa organizovala kratku oružanu pobunu.

Kako se navodi, "Vagner" je predao više od 2.000 komada opreme, uključujući tenkove i rakete, i više od 2.500 tona municije, prenosi Rojters. Primopredaja je usledila nakon dogovora Kremlja i šefa "Vagnera" Jevgenija Prigožina uz posredstvo beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kojim je prekinuta pobuna.

 

(VIDEO) Zelenski prebledeo! Pogledajte kako se Bajden sprda sa članstvom Ukrajine u NATO!

 

Erdogan: Ankara nastavlja pregovore


Ankara nastavlja pregovore o produženju prehrambenog sporazuma koji ističe 17. jula i proučava predloge ruske strane, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Crnomorska inicijativa je obezbedila isporuku više od 33 miliona tona žitarica. Posle nekoliko produženja, njen rok ističe 17. jula, nastavljaju se pregovori o njenom produženju - rekao je

Erdogan na konferenciji za novinare posle samita NATO-a.

On je podsetio da je o tom pitanju razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim tokom njegove posete Istanbulu.

„Gospodin Vladimir Putin takođe ima niz predloga, mi smo ih uzeli u obzir i nastavljamo naše napore za pregovore“, istakao je turski lider.

 

NATO i Ukrajina pred kolapsom! Pukovnik Mekgregor šokirao svet: Erdoganova izdaja Putina najavljuje katastrofu!

 

Ben Volas: Ukrajina je u pravu


Ukrajina je potpuno u pravu što zahteva od NATO-a precizan vremenski okvir za pridruživanje Alijansi, izjavio je ministar odbrane Velike Britanije Ben Voles tokom diskusije na marginama samita NATO u Vilnjusu.
 

 

Pala odluka! Zemlje G7 dogovorile principe bezbednosnih garancija za Ukrajinu!

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije

- U toku proteklog dana ukrajinska vojska je nastavila sa pokušajima ofanzive u donjeckom, južno-donjeckom i krasnolimanskom pravcu.

- Hrabrim i preciznim delovanjem jedinica „Južne“ grupe ruske vojske u donjeckom pravcu uspešno je odbijeno 30 napada ukrajinskih snaga.

- Likvidirano je do 335 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, haubica FN-70 britanske proizvodnje.

- U krasnolimanskom pravcu za dan su odbijena dva ukrajinska napada, likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika, dva borbena vozila pešadije i haubica „akacija“.

- U zaporoškom pravcu odbijena su dva ukrajinska napada, uništeno je skladište municije 33. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

- U južno-donjeckom pravcu odbijen je napad ukrajinskih marinaca, sprečeno je izviđanje u području Ugljedara kao i aktivnost ukrajinske diverzantske izviđačke grupe. Gubici ukrajinskih snaga u pomenuta dva pravca premašila su 240 vojnika i 20 jedinica tehnike.

- Lovačka avijacija ruske vojske oborila je ukrajinski helikopter Mi-24 u DNR.

- U kupjanskom pravcu odbijena su tri napada protivnika, likvidirano je do 40 ukrajinskih vojnika i dva tenka.

- U hersonskom pravcu na ostrvima kod Antonovskog mosta likvidirano je do 40 ukrajinskih vojnika.

- Ruski sistemi PVO presreli su četiri krstareće rakete „storm šedou“, uništeno je i 15 ukrajinskih dronova.

- U Odeskoj oblasti uništena su skladišta goriva za ukrajinsku vojnu tehniku.
 

 

(FOTO) Ostavljen kao kuče! Saveznici napustili Zelenskog na NATO samitu, njegov pogled sve govori!

 

Kijev dobija F-16 od evropskih zemalja


Kijev će, najverovatnije, dobiti lovce F-16 od evropskih zemalja koje imaju pomenute letelice, saopštio je savetnik američkog lidera za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Međutim, nije precizirao kada je konkretno planirano da počne obuka ukrajinskih pilota za upravljanje lovcima. Salivan je dodao da će Bajden danas na marginama samita NATO u Vilnjusu razgovarati sa Zelenskim o izgledima za isporuku Ukrajini raketa dugog dometa.
 

 

"Ako Rusija pobedi..." Stoltenberg šokirao Zelenskog u Vilnjusu i zaledio Putinove neprijatelje, NATO ne isključuje "tragediju Kijeva"?!

 

 

Stiže PVO iz Berlina!

Kijev će iz Berlina dobiti dodatne protivvazdušne raketne sisteme Patriot i rakete za njih, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski posle sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom na marginama samita NATO-a u Viljnusu.

"Postoji dogovor o dodatnim lanserima i projektilima „Patriot“ za njih iz Nemačke", napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa Šolcom razgovarano je i o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu na putu ka NATO. Ranije se Zelenski požalio da je Ukrajina u redu za PVO sistem Patriot.

 

(MAPA) Apsolutni šok za Kijev! Rusi krenuli u kontraofanzivu!

 

Berlin šalje Kijevu PVO sisteme Patriot


Kijev će iz Berlina dobiti dodatne protivvazdušne raketne sisteme Patriot i rakete za njih, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski posle sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom na marginama samita NATO-a u Viljnusu.

- Postoji dogovor o dodatnim lanserima i projektilima „Patriot“ za njih iz Nemačke - napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa Šolcom razgovarano je i o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu na putu ka NATO.

Ranije se Zelenski požalio da je Ukrajina u redu za PVO sistem Patriot.
 

 

Rasulo u Vilnjusu, američka delegacija poludela zbog poteza Zelenskog! Vašington post: Pobesneli kad su videli šta je napisao!

 

 

Odbijen napad u pravcu Krasnolimanska

Avijacija i artiljerija ruske grupe "Centar" odbile su pokušaje dve ukrajinske brigade da napadnu ruske položaje u pravcu Krasnolimanska, rekao je za RIA Novosti Aleksandar Savčuk, šef pres centra grupe.

- Na pravcu Krasnolimanskog, posada MLRS-a Smerč i posada teškog sistema bacača plamena „Solncepek“ naneli su poraz oblastima koncentracije ljudstva i vatrene moći neprijatelja. Pored toga, bespilotna letelica Oružanih snaga Ukrajine oboren je protivvazdušnim raketnim sistemom Tor M1 - rekao je Savčuk.

 

Šta je ostalo od "bredlija"

Vojnici 71. motorizovanog puka podelili su fotografije uništenih američkih borbenih pešadijskih vozila "bredli".

 

 

 

Planeta na nogama! CIA analitičar najavio skoru propast Ukrajine!

 

Napad na Kijev

Tokom noći ruske snage izvele su još jedan vazdušni napad na Kijev. Prema preliminarnim informacijama, korišćeni su dronovi tipa "šahed". Ovo je drugi uzastopni noćni napad na ukrajinsku prestonicu, saopštila je gradska vojna uprava Kijeva.

Vazdušni napad je trajao više od dva sata. Saopšteno je da su snage PVO otkrile sve mete u vazdušnom prostoru oko Kijeva i uništile ih. Za sada nema izveštaja o žrtvama ili šteti. 

 

Gotovo je, Putin odlučio! Ruski stručnjak jasan, posle ovog nema nazad!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17