• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

12.07.2023

13:38

"Ako Rusija pobedi..." Stoltenberg šokirao Zelenskog u Vilnjusu i zaledio Putinove neprijatelje, NATO ne isključuje "tragediju Kijeva"?!

EPA

Vesti

"Ako Rusija pobedi..." Stoltenberg šokirao Zelenskog u Vilnjusu i zaledio Putinove neprijatelje, NATO ne isključuje "tragediju Kijeva"?!

Podeli vest

Pobeda Rusije u sukobu sa Ukrajinom biće tragedija za Kijev i učiniće NATO ranjivijim, saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za štampu sa Vladimirom Zelenskim u Viljnusu.


- Najveći rizik je ako predsednik Putin pobedi u ratu, to će biti najveći rizik. To će biti tragedija za Ukrajinu, ali će i nas učiniti ranjivijim - rekao je on odgovarajući na pitanje novinara da li bi zemlje NATO-a bezbednosne garancije Ukrajini približile vojnom sukobu sa Rusijom.

Po njegovim rečima, isporuke oružja Ukrajini važnije su od bezbednosnih garancija NATO-a.

Sa svoje strane, Zelenski je rekao da se rezultati samita NATO-a, koji se održava u Viljnusu, mogu oceniti kao dobri za Kijev, ali ne i idealni zbog činjenice da Ukrajina nije dobila zvaničan poziv da postane članica saveza.

- Možemo da konstatujemo da su rezultati samita dobri, ali da je bilo poziva (Ukrajini u NATO) bili bi idealni - rekao je Zelenski.

 

Posle ovih reči ukrajinski predsednik se okrenuo prema Stoltenbergu i nekoliko sekundi ga posmatrao sa osmehom. Zelenski je takođe rekao da Kijev razume da Ukrajina ne može da postane članica NATO-a sve dok traje oružani sukob.

Stoltenberg je rekao i da je Ukrajina jsada bliža NATO-u nego ikada ranije.

- Radujem se danu kada ćemo se sresti kao saveznici - rekao je Stoltenberg Zelenskom, ne preciziravši kada će Ukrajina postati članica NATO.

Zelenski je ocenio da je važna odluka NATO da Ukrajina ne mora da sledi Akcioni plan za članstvo na putu ka pridruživanju tom vojom savetu i dodao da je primio "pozitivne vesti" o paketima za odbranu, koji su najavljeni tokom samita u Viljnusu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija