• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

27.07.2023

21:39

Uskoro novi rat?! Jezivo upozorenje iz Rusije: Amerika posle Ukrajine sprema još strašniji sukob!

Reuters/Google Maps

Vesti

Uskoro novi rat?! Jezivo upozorenje iz Rusije: Amerika posle Ukrajine sprema još strašniji sukob!

Podeli vest

Američka elita je postigla konsenzus o strateškom obuzdavanju Kine, rekao je ekonomista Mihail Hazin.

On je u radio emisiji „Moskva govori“, ekspert je rekao da će Amerikanci fokus svoje pažnje sa Evrope i Ukrajine prebaciti na Aziju i Kinu.

Kako je objasnio ekspert, SAD su svesne, da šta god da se dešava u Evropi, Africi i Aziji, njihov ključni zadatak u narednim decenijama je da obuzda konkurenciju sa Istoka.

Upravo iz tog razloga, kako je prognozirao ekonomista, SAD bi vrlo brzo mogle da počnu da otvaraju rat u azijsko-pacifičkom regionu. Njen glavni cilj bi trebalo da bude uključivanje Kine u borbe koja će je primorati da troši resurse na rat a takođe i dati razlog Zapadu da uvede neograničen broj raznih sankcija protiv Kine.

On smatra da je sadašnjem rukovodstvu Sjedinjenih Američkih Država ostalo je još samo godinu dana, da pokrene „specijalnu operaciju“ za strateški obuzdavanje rasta Kine.

Kako objašnjava ekspert, ako Amerikanci ne započnu ovu operaciju u navedenom roku, zauvek će propustiti priliku da prekinu proces, da NRK postane dominantna sila u čitavom azijsko-pacifičkom regionu.

Kako je ekspert predvideo, rat će se voditi i na kopnu i na vodi. Konkretno, prema Hazinu, SAD planiraju da uključe svoje istočne saveznike u organizovanje pune pomorske blokade Kine, kako  ne bi mogla da šalje brodove sa njihovim teretom u druge delove sveta. Ovo bi prema zamisli Zapada, trebalo da potkopa kinesku ekonomiju.

Štaviše, kako je rekao Hazin, ako Kina može da potčini čitavu ovu oblast, onda će nakon toga bez greške preuzeti punu kontrolu nad Australijom i Novim Zelandom. Posle toga, SAD će izgubiti sadašnji status velike sile.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija