• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

28.07.2023

23:15

Šta je očajni Zelenski tražio od NATO?! Šok tvrdnja američkog obaveštajca, Zapad na ovu ludost neće pristati!

Reuters/Printskrin Youtube/AP

Vesti

Šta je očajni Zelenski tražio od NATO?! Šok tvrdnja američkog obaveštajca, Zapad na ovu ludost neće pristati!

Podeli vest

Predsednik Volodimir Zelenski želi da zapadne zemlje intervenišu u Ukrajini, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal "Dialogue Works".

- On je očajan i želi stranu intervenciju. Zbog toga zahteva članstvo Ukrajine u NATO-u, ali alijansa neće da izvrši samoubistvo za Ukrajinu - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, Zelenski je već počeo da shvata da će Oružane snage Ukrajine svakim danom slabiti, a ruska vojska će pojačavati udare i pojačavati pritisak. Pre ili kasnije , Kijev će izgubiti vojsku, rekao je bivši obaveštajac.

Zemlje NATO-a na samitu u Litvaniji odobrile su višegodišnji paket podrške Ukrajini, koji se sastoji od tri tačke: plan pomoći za postizanje kompatibilnosti ukrajinskih oružanih snaga sa standardima NATO-a, stvaranje saveta Ukrajina-NATO i potvrda njegovog prava. da se pridruži alijansi bez prethodnog sprovođenja akcionog plana za postizanje članstva. Istovremeno, nije naznačen vremenski okvir za ulazak Ukrajine u blok, na čemu je Kijev insistirao, kao ni uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi se dobio zvaničan poziv.

Zelenski je, komentarišući ovu odluku, rekao da je ona „bez presedana i apsurdna“ jer ne određuje uslove ulaska. Prema njegovim rečima, ovo je slično nespremnosti da Ukrajina postane deo NATO.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija