• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.07.2023

07:39

Prevarili su Putina kod Kijeva, to će ih skupo koštati! Ruski lider rešen da slomi Ukrajinu u potpunosti!

Reuters

Vesti

Prevarili su Putina kod Kijeva, to će ih skupo koštati! Ruski lider rešen da slomi Ukrajinu u potpunosti!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je nakon sastanka sa afričkim liderima u Sankt Peterburgu kako Moskva ne odbacuje mirovne pregovore, ali da je u ovom trenutku nemoguće da se oni sprovedu, podsećajući javnost na poteze ukrajinskih vlasti nakon ruskog povlačenja iz Kijeva prošle godine.

Nakon što je ugostio afričke lidere u ovom ruskom gradu, ruski predsednik je održao govor u kojem se osvrnuo na afričke i kineske mirovne inicijative i objasnio je kako one mogu služiti kao podloga za dalje razgovore.

Ipak, Putin ističe kako za sada ne postoje uslovi za tako nešto.

- Ukrajinska vojska je u ofanzivi, napadaju i sprovode veliku stratešku ofanzivnu operaciju. Ne možemo prekinuti vatru kada smo napadnuti - rekao je Putin.

Ističe kako Rusija ostavlja šansu da se vrati mirovnim pregovorima.

- Nismo ih odbacili. Da bi ovaj proces počeo, potrebno je da postoji saglasnost sa obe strane - rekao je ruski predsednik.

Inače, na sastanku sa afričkim liderima Putin je izjavio i kako je Rusija prošle godine povukla vojsku iz oblasti Kijeva jer je to zatraženo kako bi se potpisao mirovni sporazum.

- U suštini, dogovoren je nacrt ovog (mirovnog) sporazuma, ali nakon povlačenja naših trupa iz blizine Kijeva, što je od nas zatraženo da stvorimo uslove za zaključivanje konačnog sporazuma, vlasti Kijeva su odbile sve prethodne sporazume - rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija