• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2023

07:00

(VIDEO) Pakao za Ruse, rat dobija novu dimenziju! Ukrajinci nemilosrdno tuku jezivim oružjem!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Pakao za Ruse, rat dobija novu dimenziju! Ukrajinci nemilosrdno tuku jezivim oružjem!

Podeli vest

Ukrajinske trupe ispalile su večeras još jednu kasetnu municiju i dve rakete iz M270 višecevnog lansera raketa (MLRS) na Donjeck, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC).

"Zabeležena je vatra sa strane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Netajlovo, grad Donjeck (Kijevski okrug). Ispaljena je kasetna municija", navodi se u objavi predstavništva na Telegram kanalu, prenose Ria novosti.

Posle 10 minuta na grad su ispaljene dve rakete iz MLRS-a.

Dopisnik RIA Novosti je kasnije javio da se u Donjecku čulo još nekoliko salvi PVO.

 

 

Gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin izvestio je na svom telegram kanalu da su fragmenti granata padali na centralni Vorošilovski okrug u gradu kao rezultat granatiranja.

Gori krov univerziteta

Nakon subotnjeg ukrajinskog granatiranja Donjecka, plamen je zahvatio drveni krov univerziteta, izjavio je zvaničnik ministarstva za vanredne situacije Donjecke Narodne Republike (DNR).

- Nakon najnovijeg ukrajinskog napada na Donjeck, gori zgrada Ekonomsko-trgovinskog univerziteta. Sa vatrom se bori 91 vatrogasac uz korišćenje 19 jedinica vatrogasne tehnike - izjavio je Aleksej Kostrubicki, ministar za vanredne situacije Donjecke Narodne Republike (DNR), prenosi Rojters.

 

 

Prema preliminarnim informacijama, zapalio se krov i plafon na celoj zgradi sa oko 3.000 kvadratnih metara zahvaćenih površina.

Podsetimo, Ukrajina, koja je prošlog meseca dobila američku kasetnu municiju, obećala je da će je koristiti samo za razbijanje položaja neprijateljskih trupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija