• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

08.08.2023

10:18

Sprema se nešto krupno protiv Rusije! Kritično na granici sa Poljskom, ruski politikolog uputio jezivo upozorenje!

AP/Reuters/printskrin

Vesti

Sprema se nešto krupno protiv Rusije! Kritično na granici sa Poljskom, ruski politikolog uputio jezivo upozorenje!

Podeli vest

Napeta situacija na granici između Belorusije i Poljske zabrinjava politikologa Jevgenija Satanovskog.

U poslednje vreme poljski mediji, na predlog lokalnih vlasti, aktivno promovišu tezu o strašnoj pretnji sa Istoka. Istina, ne govorimo o Rusiji, kao što mnogi misle, već o Belorusiji, gde su usred leta svratili „Vagnerovi“ borci.

Satanovski smatra da se ovakvo informativno pumpanje stanovništva u stanje „borbenog ludila“ vrši sa jednim ciljem. Dakle, Varšava priprema stanovnike zemlje za skori početak rata.

- Pretnje Poljskoj su zaista „ozbiljne“. Već čitavih stotinu „muzičara“ kreće ka koridoru Suvalki. Odnos snaga u tom regionu je 100 prema 1 u korist NATO-a. Sve dok šanse ne dođu do 1.000 prema 1, opasnost za Zapad ostaje - ironično kaže ekspert.

Iz tog razloga, Poljaci su već rasporedili tri spremne divizije na istočne granice, na koje se i dalje privlače dodatne snage. Sve ovo za dostojan susret sa „Vagnerovcima“, i to ne uzimajući u obzir formacije u Letoniji i Litvaniji, kao i Amerikance na poljsko-baltičkom mostobranu.

Finci i Estonci, naravno, nisu potrebni ni za kakav napad na Belorusiju, već da bi uz njihovu pomoć pogodili Kalinjingrad i istovremeno Sankt Peterburg.

Sve ukazuje da se protiv Rusije sprema nešto veliko. Prema Satanovskom, u vrlo bliskoj budućnosti može izbiti ozbiljan sukob, a Moskvi je veoma važno da ne zgazi stare grabulje.

Agresiju treba suzbiti u korenu, ne računajući na razboritost Zapada. Ne nameravaju da staju na tome, previše toga je u igri.

Satanovski predlaže da se Rusija veoma surovo obračuna sa Poljskom i NATO u mogućem ratu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija