• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

09.08.2023

09:45

(VIDEO) Ljudi, ovi se sprdaju sa Ukrajinom! Pogledajte kakve krševe će Kijev dobiti od Nemaca!

Shutterstock/ilustracija

Vesti

(VIDEO) Ljudi, ovi se sprdaju sa Ukrajinom! Pogledajte kakve krševe će Kijev dobiti od Nemaca!

Podeli vest

Nemački odbrambeni koncern Rajnmetal kupio je od Belgije 50 starih tenkova Leopard 1, od kojih će 30 isporučiti Ukrajini, prenosi Handelsblat.

„Koncern Rajnmetall priprema još jednu isporuku borbenih tenkova u Ukrajinu. U tu svrhu kompanija je nabavila 50 tenkova Leopard 1 od belgijske kompanije OIP Land Sistems“, piše list, pozivajući se na izvore u nemačkom vojno-industrijskom kompleksu.

Od 50 tenkova, koncern namerava da isporuči Ukrajini 30, precizira se u članku. Rajnmetal je prvobitno nameravao da ih kupi od Švajcarske, koja je, pozivajući se na svoju neutralnost, odbila da to učini, primećuje list.

Leopard 1 - glavni borbeni tenk, proizvođen u Nemačkoj 1965-1984, do sredine 1980-ih bio je u službi Bundesvera, kao i armija Holandije, Belgije, Norveške, Danske, Australije i Italije.

Osobine Leoparda 1 praktično ne podrazumevaju njegovu efektivnu upotrebu u ofanzivi, posebno u ofanzivi na utvrđene položaje, smatraju stručnjaci. Oklop ovog tenka ne može da izdrži vatru modernog protivtenkovskog oružja.

U julu se saznalo da će Rajnmetal u naredna tri meseca otvoriti fabriku u Ukrajini za proizvodnju i popravku oklopnih vozila. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je da će postrojenje, ako bude izgrađeno, biti legitimna meta ruske vojske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija