• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

15.08.2023

17:19

Udarno! "Dajte Rusiji teritorije i ulazite u NATO!" Alijansa saopštila Kijevu šokantne vesti!

Shuterstock

Vesti

Udarno! "Dajte Rusiji teritorije i ulazite u NATO!" Alijansa saopštila Kijevu šokantne vesti!

Podeli vest

Ukrajina može postati članica NATO-a, ako odustane od dela teritorije koje odbija da prizna da su deo Ruske Federacije, izjavio je načelnik štaba generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen, javio je norveški "Verdens Gang", prenose "RIA Novosti".

- Mislim da bi rešenje moglo biti da se Ukrajina odrekne teritorije i zauzvrat dobije članstvo u NATO - smatra on.

Prema Jensenovim rečima, postoji značajan napredak po pitanju budućeg članstva Ukrajine u vojnom bloku, a ustupanje regiona Rusiji može postati jedan od mogućih načina kompromisa između strana u sukobu.

- Ukrajina treba sama da odluči kada i pod kojim uslovima želi da pregovara - ponovio je Jensen reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

Šef kancelarije je dodao da su svi zainteresovani da se vojni sukob u istočnoj Evropi ne ponovi.

Kao rezultat samita NATO-a u Viljnusu 11-12. jula, Ukrajina nije dobila poziv u Alijansu. Štaviše, generalni sekretar Jens Stoltenberg je rekao da će ovo pitanje izgubiti na aktuelnosti ako kijevski režim ne pobedi u konfrontaciji sa Rusijom.

Zemlje G7 objavile su deklaraciju podrške Ukrajini, ali bezbednosne obaveze koje se u njoj pominju ne predviđaju konkretne rokove za sprovođenje. Kako naglašavaju u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, NATO se konačno vratio hladnoratovskim šemama, a Kijev je predodređen za ulogu glavnog potrošnog materijala u hibridnom ratu koji je pokrenula Alijansa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija