• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2023

23:00

Sramotno i šokantno! Zna se tačan iznos: Roditelji beba koje je ubila ''sestra iz pakla'' dobiće mizernu odštetu!

Tanjug/AP

Vesti

Sramotno i šokantno! Zna se tačan iznos: Roditelji beba koje je ubila ''sestra iz pakla'' dobiće mizernu odštetu!

Podeli vest

Odštetu za one koji su izgubili svoje voljene zbog nemara u Nacionalnom zdravstvenom sistemu Velike Britanije (NHS) utvrđuje Vlada i ograničava je zakonom, a roditelji beba koje je ubila medicinska sestra Lusi Letbi mogli bi da dobiju manje od 13.000 funti nadoknade.

Odštetu za one koji su izgubili svoje voljene zbog nemara u Nacionalnom zdravstvenom sistemu Velike Britanije (NHS) utvrđuje Vlada i ograničava je zakonom, javlja "Daily Mail", a prenosi Telegraf.rs.

Za slučajeve pre maja 2020. odšteta će iznositi manje od 13.000 funti

U slučajevima koji su se dogodili pre maja 2020. godine, kao što su oni koji uključuju bebe koje je ubila medicinska sestra, iznos odštete koji će njihovi roditelji dobiti nakon uspešne građanske tužbe postavljen je na samo 12.980 funti.

Sinoć je jedan advokat koji predstavlja porodice žrtava Letbijeve pozvao da se isplata poveća kako bi se odrazila ozbiljnost gubitka tih ljudi.

Advokatica Tamlin Bolton rekao je da nikakva količina novca neće biti dovoljna da se roditeljima nadoknadi za ubistvo njihovih beba i traumu koju su pretrpeli.

Pravni zastupnik porodica žrtava insistira da se odšteta poveća

Međutim, ona je insistirala da se odšteta poveća.

- Vrlo je teško za bilo koga da se kladi na to koliko vredi žalost i u suštini koliko finansijski vrednujemo život - rekla je ona.

- Da li smrt muža sa kojim ste izgradili život 20 godina vredi više ili manje od života novorođene bebe? To je zaista komplikovano pitanje. Ako je odšteta povećana na 50.000 funti, zašto ne na 100.000 funti ili na 500.000 funti? - dodala je Boltonova.

Značajni iznos bi odražavao ozbiljnost gubitka porodica žrtava

Ona je naglasila da bi se porodice možda utešile ako bi se iznos odštete povećao na ono što bismo obično smatrali 'značajnim', kako bi to moglo da ima uticaja na njihove živote. Veći iznos takođe ne samo da bi odražavao ozbiljnost njihovog gubitka, već bi delovao i kao finansijska kazna za organizaciju koja je kriva.

- To je jedini mehanizam koji imamo da priznamo gubitak na građanskim sudovima - istakla je advokatica.

Dodala je da mnogi njeni klijenti ne žele da prihvate ponižavajuću cifru i obično doniraju odštetu u dobrotvorne svrhe.

- Roditelji takođe mogu imati pravo na odštetu za svu psihičku bol koju su pretrpeli kao posledicu žalosti - rekla je je Boltonova i zaključila da je to obično relativno mali iznos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija