• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

30.08.2023

07:26

Izabran novi šef Vagnera! Svađa Bajdena i Zelenskog! Ruskinja pisala protiv ruske vojske, osuđena na 6 godina zatvora!

Reuters

Vesti

Izabran novi šef Vagnera! Svađa Bajdena i Zelenskog! Ruskinja pisala protiv ruske vojske, osuđena na 6 godina zatvora!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 553. dan

Groblje ukrajinske tehnike kod Orehova (VIDEO)

Groblje ukrajinske vojne tehnike na orehovskom pravcu. Na snimku se vide uništen tenk T-72, 3 američka strajkera i oklopno vozilo Volfhaund. Sudeći po uništenij opremi ovde je dejstvoavla elitna 82. jurišno-desanta brigada ukrajinske vojske.

 

 

Britanski Ekspres: Anton Jelizarov izabran za novog vođu Vagnera

Komandant Anton Jelizarov, poznat po nadimku Lotus, izabran je za novog vođu ruske paravojne formacije Vagner, nakon smrti prethodnog vođe i osnivača te grupe Jevegenija Prigožina.

Posvađali se Bajden i Zelenski

Prvi susret ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena pretvorio se u pravi skandal, prenosi Gardijan , pozivajući se na informacije objavljene u knjizi američkog novinara Frenklina Foera „Poslednji političar“.

Rusija osudila aktivistkinju na šest godina zatvora: „Širila je laži o ruskoj vojsci”

Ruski sud je danas osudio aktivistkinju Olgu Smirnovu na šest godina zatvora zbog optužbi za širenje lažnih informacija o ruskoj vojsci.

 

 

Letonski vojnici prešli belorusku granicu

Gurulev predložio bacanje nuklearke

Bivši ruski general predložio je bacanje nuklearne bombe na južnu Ukrajinu kako bi se iskorenila svaka dobit koju su kijevske snage ostvarile u regionu.

Harkov priprema podzemne školske učionice

Vlasti ukrajinskog grada Harkova pripremile su 60 učionica u metrou pred početak školske godine u septembru. Mogu da prime oko 1.000 učenika, a planiramo da postavimo dodatne učionice kako bi deca imala bezbedno obrazovanje, rekao je gradonačelnik Harkova Ihor Terehov.

Hitno! Rusija napadnuta sa teritorije NATO zemalja? Oglasio se Peskov!

 

Kijev: Uništili smo 4 "iljušina"

Četiri transportna aviona "iljušin" Il-76 uništena su u Pskovu tokom noćnog napada dronova, a nepoznati broj je oštećen, izjavio je predstavnik za medije Ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrej Jusov.

U Rusiji je zvanično potvrđena šteta na dve letelice, a tamošnji mediji javljaju da su dva aviona uništena, a četiri oštećena.

 

 

Zelenski izjednačava korupciju sa izdajom

Ukrajinskoj Radi je podnet je predlog zakona koji je najavio predsednik Volodimir Zelenski, koji predlaže da se korupcija tokom vanrednog stanja izjednači sa izdajom. Tekst dokumenta još nije dostupan.

 

 

Rusko MO: Uništen čamac nedaleko Zmijskog ostrva

Posada ruskog borbenog aviona Su-30 uništila je ukrajinski vojni čamac u blizini Zmijskog ostrva u Crnom moru, javilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- 30. avgusta 2023. godine, istočno od Zmijskog ostrva u Crnom moru, posada aviona mornaričke avijacije Su-30 uništila je brzi vojni čamac Oružanih snaga Ukrajine sa posadom - navodi se u publikaciji.

 

Borci zapadnog okruga ruske vojske u akciji

 

 

 

 

Ukrajinci: Uništili smo 43 od 44 ruske bespilotne letelice i rakete

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je tokom noći uništilo 43 od 44 ruske rakete i dronova.

Kažu da su uništili 15 od 16 iranskih dronova Šahed i svih 28 projektila.

 

Rusi ostali bez sedam vojnih aviona?

Još uvek nije poznato kolika je šteta pričinjena u jutrošnjem ukrajinskom napadu na aerodrom u Pskovu.

Kako piše ukrajinski medij Neksta, prema nezvaničnim informacijama, Rusi su ostali bez sedam aviona.

 

Ukrajina: Napad na Kijev je osveta!

Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, jutros je komentarisao siloviti ruski udar na Kijev.

"Današnji ruski kombinovani napad velikih razmera (krstareće rakete plus dronovi) na Kijev je smišljeni napad na civilno stanovništvo. Motivi su osveta za sve češće nesreće u samoj Ruskoj Federaciji, neuspesi na prvoj liniji, etnička mržnja i pokušaj psihičkog zastrašivanja", napisao je Podoljak.

"Nedvosmisleno je da se napad ove vrste kvalifikuje kao čin terorizma, koji su unapred smislile i počinile grupe osoba u prethodnom dogovoru", dodao je.

 

 

Brutalna odmazda Ukrajinaca, gori ruski aerodrom! "iljušini" u plamenu, šokantni snimci sa severozapada zemlje!

 

Napad na Kijev, najmanje dvoje mrtvih!


Najmanje dve osobe su poginule, a jedna je  povređena jutros u ruskom napadu na Kijev, izjavio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Kličko je napisao na Telegramu da je jedna osoba povređena od krhotina stakla i da je nekoliko zgrada zapaljeno. Naveo je da su ostaci ciljeva uništenih protivvazdušnom odbranom pali na nekoliko zgrada u ukrajinskoj prestonici, ne precizirajući da li su ostaci bili od projektila ili drona, preneo je Rojters.

 

"Kijev od proleća nije osetio ovako snažan napad. Neprijatelj je izveo masivan, kombinovani napad koristeći bespilotne letelice i rakete. Više od 20 neprijateljskih ciljeva uništeno od strane snaga i sredstava protivvazdušne odbrane", saopštila je ukrajinska strana.

 

Osujećen napad na Rusiju na kopnu i moru!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je noću osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte u Ruskoj Federaciji.

"30. avgusta, oko 02:00 po moskovskom vremenu, osujećen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotne letelice tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Tri ukrajinske bespilotne letelice su oborene iznad teritorije Brjanske oblasti, jedna iznad teritorije Orlovske i Rjazanjske oblasti.

Pored toga, avion Crnomorske flote uništio je u Crnom moru četiri vojna čamca sa desantom Oružanih snaga Ukrajineu kojima se nalazilo oko 50 ljudi.

"30. avgusta, oko 00.00 časova po moskovskom vremenu, avion pomorske avijacije Crnomorske flote u Crnom moru je uništio četiri brza vojna čamca sa desantnim grupama ukrajinskih snaga za specijalne operacije sa oko 50 ljudi", ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Nešto ranije, gubernator Pskovske oblasti Mihail Vedernikov saopštio je da je ruska vojska odbija napad dronovima na aerodrom u Pskovu.

"Ministarstvo odbrane odbija napade dronovima na Pskovskom aerodromu. Od početka incidenta lično se nalazim na licu mesta. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava", napisao je on na svom Telegram kanalu.

I gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev se oglasio na Telegramu: Prema preliminarnim podacima, snage Crnomorske flote odbijaju napade neprijateljskih dronova sa mora.
Prema njegovim rečima, sve snage i službe su u stanju borbene gotovosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija