• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2023

06:28

(UŽIVO) Putin slavi, stigli rezultati izbora u RF! Rusi otkrili stravične podatke o stanju na frontu! Horor u Donjecku, Ukrajinci razaraju!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Putin slavi, stigli rezultati izbora u RF! Rusi otkrili stravične podatke o stanju na frontu! Horor u Donjecku, Ukrajinci razaraju!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 564. dan.

Dvoje povređenih u ukrajinskom granatiranj Donjecka

 

- Ukrajinske trupe pogodile su projektilima iz višecevnog bacača granata zgradu supermarketa u Donjecku, nekoliko privatnih kuća je uništeno u susednim ulicama - javlja dopisnik Sputnjika.

Prema rečima zaposlenih u radnji, u samom supermarketu nije bilo povređenih. Granata je pogodila treći sprat, gde se nalazi teretana. Prekinut je i gasovod u zgradi, a specijalne službe rade na otklanjanju posledica.

Pored toga, najmanje šest privatnih stambenih zgrada je delimično uništeno. Prema rečima lokalnog stanovništva, najmanje dve osobe su povređene.

 

Putin ima razloga za slavlje, objavljeni rezultati izbora u RF! 
 

Ukrajinci granatirali Donjeck i Gorlovku

 

Ukrajinski vojnici su za sat vremena ispalili šest granata kalibra 155 mm na Donjeck i četiri kasetne granate istog kalibra na Gorlovku, saopštile su vlasti DNR.

 

Britanski ''Čelindžeri'' ostaju da rđaju na bojnom polju

 
- Britanski tenkovi "Čelendžer 2", uništeni tokom borbi u Zaporožju, koji su isporučeni Ukrajini, ostaju da rđaju na bojnom polju - saopštio je Vladimir Rogov, član Glavnog saveta regionalne administracije.

- Ovi tenkovi su ostavljeni da rđaju na bojnom polju. Ukrajinska strana je ostavila ove gvozdene kovčege. Teški su, ne mogu se odvući - rekao je on.

Vesti o tome da je prvi britanski tenk uništen u Ukrajini pojavili su se 5. septembra. Ovu informaciju potvrdio je i šef britanskog Ministarstva odbrane Grant Šaps.
 

 

Mask nastavlja da pruža satelitske usluge Ukrajini

 

- Američka administracija očekuje da će biznismen Ilon Musk nastaviti da u potpunosti pruža satelitske usluge Ukrajini - izjavio američki državni sekretar Entoni Blinken na Si-En-Enu, komentarišući vesti da je Mask2022. godine privremeno prestao da pruža ove usluge Kijevu.

- Ne mogu da govorim o konkretnoj epizodi. Mogu da kažem da je Starlink važno sredstvo za Ukrajince da međusobno komuniciraju, posebno za vojsku, da zaštite svu ukrajinsku teritoriju - rekao je on i dodao da očekuju da će ona i dalje biti od velikog značaja za Kijev.

- Zato se nadamo i očekujemo da će ova tehnologija ostati u potpunosti dostupna Ukrajincima - dodao je on.

Blinken nije komentarisao navode o navodnim Maskovim kontaktima sa ruskom stranom po ovom pitanju.

 

Na samitu G20 postignut dogovor o potrebi mirovnog rešavanja situacije u Ukrajini

 

- Na samitu G20 postignut je dogovor o potrebi mirnog rešavanja situacije oko Ukrajine - saopštio je američki predsednik Džozef Bajden.

- Postojao je značajan konsenzus o potrebi za pravednog i trajnog mira uz poštovanje principa, izloženih u Povelji UN, uključujući teritorijalni integritet i suverenitet - rekao je on.

Ranije je brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva rekao da smatra da je neprikladno razgovarati o ukrajinskom sukobu u okviru formata G20.
 

 

Kijev kipi od besa, Rojters otkrio položaje ukrajinske PVO

 

EK objavila pojašnjenja propisa o uvođenju sankcija proftiv Ruisje

 

Evropska komisija objavila je pojašnjenja propisa Saveta kojima se uvode sankcije protiv Ruske Federacije, koje uključuju zabranu uvoza razne vrste roba iz Rusije u Evropsku uniju.

Kako se navodi u komentaru, ova zabrana se odnosi na prevozna sredstva i lične stvari ruskih državljana.

Dokument je strukturiran u vidu odgovora na najčešće postavljana pitanja.

Aneks XXI, na koji se komentar EK poziva, navodi ogroman broj robe, pored motornih vozila.

Konkretno, u pitanju su predmete elektronike, alkohol, duvanske proizvode, kozmetiku, predmete za ličnu higijenu, nakit od plemenitih metala i još mnogo toga.
 

 

Udarno! Zelenskom stigle katastrofalne vesti iz Amerike, Ukrajina ostavljena na milost i nemilost Rusima!

 

Oboren dron iznad Belgorodske oblasti


Ruska protivvazdušna odbrana oborila je ukrajinski dron avionskog tipa iznad teritorije Belgorodske oblasti. Sprečen je pokušaj Kijeva da izvrši teroristički napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

 

Haos u Kijevu, Putin i Surovikin namagarčili Ukrajince! Vojni eksperti kipte od besa: Sada više nemamo šanse!

 

Oboren dron u Orlovskoj oblasti

 

Sredstva za elektronsko ratovanje neutralisala su ukrajinski dron u blizini sela Somovo u Orlovskoj oblasti Rusije, saopštila je regionalna uprava na Telegramu.

U saopštenju se dodaje da niko nije povređen i da je situacija pod kontrolom.
 

 

Kako je ovo uspeo?! Putinov manevar ostavio SAD u šoku! Udarili po Rusiji i saveznicima, a onda je sve pošlo naopačke!

 

Najnoviji brifing Ministarstva odbrane Rusije

- Ruske snage su u donjeckom pravcu odbile dva napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Vodjanog i Krasnogorovke u DNR;

- U Zaporoškoj oblasti kod naselja Lukašovo ruske snage uništile su radarsku stanicu za pronalaženje i praćenje vazdušnih ciljeva P-18;

- U zaporoškom pravcu ruske snage odbile su šest napada Oružanih snaga Ukrajine kod Rabotina. Ubijeno je ili ranjeno do 80 ukrajinskih vojnika i uništena dva oklopna vozila i dva kamioneta;
Tokom kontrabaterijske borbe uništena je samohodno artiljerijsko oruđe „akacija“, haubice M198, M119 i M777 američke proizvodnje, kao i oruđa „msta B“ i D-20;

- Ruske snage pogodile su živu silu i tehniku ukrajinske vojske kod Kleščejevke, Krasnog i Maloiljinovke u DNR. Neprijatelj je izgubio do 260 vojnika, dva oklopna vozila i pet automobila;
Kod Širokog u zaporoškom pravcu ruske snage uništile su radarsku stanicu za protivbaterijsku borbu „artur“ švedske proizvodnje;

- U krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su napad ukrajinske vojske kod Červone Dibrove. Ukrajinska vojska izgubila je više od 50 vojnika, a uništeno je jedno oklopno vozilo, dva kamioneta, dva samohodna oruđa „gvozdika“ i haubica D-30;

- U južnodonjeckom pravcu ruske snage odbile su napad ukrajinske vojske kod Novodonjeckog. Ubijeno je i ranjeno više od 130 ukrajinskih vojnika. Takođe su uništena četiri automobila i haubica „msta B“;

- U kupjanskom pravcu Oružane snage Rusije odbile su dva napada jurišnih grupa ukrajinske vojske kod Kuzemovke u LNR. Gubici protivnika iznose do 35 vojnika. Uništen je jedan ukrajinski tenk, dva automobila i samohodno oruđe „gvozdika“;

- Oružane snage Ukrajine su u vodama Crnog mora izgubile do 36 vojnika na tri uništena čamca „vilard“;

- Ruske snage su sredstvima za radioelektronsko ratovanje uništile i neutralisale 42 ukrajinska drona;

- U zaporoškom pravcu ruska vojska uništila je skladišta municije 82. desantno-jurišne brigade i 9. armijskog korpusa Oružanih snaga Ukrajine;

- U hersonskom pravcu u poslednja 24 časa ubijeno je više od 20 ukrajinskih vojnika i uništeno dva automobila i dve haubice D-30.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 467 aviona, 248 helikoptera, 6.582 bespilotne letelice, 436 protivvazdušnih raketnih sistema, 11.773 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.149 borbenih vozila za raketne sisteme, 6.319 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 12.883 jedinice specijalnih vojnih vozila.
 

 

 

"Rasplet neće dugo čekati!" Nešto ozbiljno se kuva u Ukrajini, režimu Zelenskog stigla jasna poruka!

 

Ukrajinske snage granatirale Novu Kahovku


Ukrajinske snage gađale su civilne objekte u Novoj Kahovki u Hersonskoj oblasti, nakon čega je izbio požar, saopštila je administracija Novokahovskog gradskog okruga na Telegramu.
 

 

Strašan debakl Ukrajine i Zapada, niko ovo nije očekivao! Rusi sa Globalnim Jugom srušili pakleni plan neprijatelja!

 

Donjeck na udaru kasetnih bombi


Ukrajinske snage ispalile su četiri kasetne granate kalibra 155 milimetara na Donjeck, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.
 

 

Svet na nogama, stigle šok vesti za Ukrajinu! Šef vojske SAD-a: Imaju još samo 30 dana!

 

 

Ruski vojnici uspešno izbegli napad ukrajinskog drona

 

 

 

Najgori mogući scenario za Rusiju! Eksperti otkrili šta će se desiti ako padne linija Surovikina!

 

Ruski dron "lancet" uništava ukrajinsko borbeno vozilo pešadije

 

 

 

 

 

Hitlerova taktika! Kijev zgrozio planetu, "Folksšturm" Zelenskog bačen u borbu, svima je jasno šta sada sledi!

 

 

Ruska avijacija uništila jurišne grupe "Azova"

 

Ruska avijacija i artiljerija pogodila je jurišne grupe ukrajinske neonacističke brigade „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) u području Serebrjanskog šumarstva, saopštio je načelnik pres centra grupe „Centar“ Aleksandar Savčuk.

On je dodao da su u krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile tri pokušaja napada 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Osim toga, bombarderi grupe izveli su tri napada na dva neprijateljska komandno-smatračka punkta u oblastima Červone Dibrove i Serebrjanke. Neprijatelj je izgubio do 50 vojnika, oklopno borbeno vozilo i kamionet.

Savčuk je dodao i da su sistemi za PVO takođe oborili jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu.
 

U Kijevu muk, Rusi slave veliku pobedu! Zapad lupio otrežnjujuću šamarčinu Ukrajini i jasno joj dao do znanja kako stoje stvari!

 

Budanov: Ukrajina nastavlja ofanzivu i tokom hladnog vremena


Ukrajina će nastaviti ofanzivu i nakon što počne hladno vreme, uprkos činjenici da će borbe biti sve teže, izjavio je načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov u intervjuu za Rojters.

Budanov je priznao i da kontraofanziva ide sporije nego što je očekivao. Takođe je napomenuo da su, osim minskih polja, ruski dronovi postali ključni faktor koji usporava napredovanje ukrajinskih snaga.
 

 

Kraj! Najmoćnije sile sveta kapitulirale pred Putinom! Zelenskom poslata jasna poruka, na pomolu veliki preokret!

 

Ruski PVO uništio ukrajinski dron iznad Brjanska


Ruski PVO sistem uništio je ukrajinski dron na nebu iznad Brjanske oblasti, pomoću kojeg je Kijev planirao da izvede teroristički napad na rusku teritoriju, saopštilo je u rusko Ministarstvo odbrane.
 

 

(VIDEO) Gotovo je, Rusi više nemaju milosti! Kijev stravično bombardovan satima, rat ulazi u novu fazu!

Foto: Printscreen Telegram/Reuters

 

 

Crno jutro za Ukrajinu, Kijev doživeo strašan poraz! Rusi brutalno razneli ofanzivnu grupu kod Krima!

 

Vazdušni napad na Kijev

Kako navode ruski ratni dopisnici, u glavnom gradu Ukrajine zabeležene su snažne eksplozije, a vazdušna opasnost proglašena je širom zemlje.

 

 

 

 

Nakon pada Rabotina, ruska vojska gradi nova utvrđenja u Zaporožju

 

 

 

 

Nastavak ukrajinske kontraofanzive

Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga nastaviće se i nakon što nastupi hladnije vreme kasnije ove godine, uprkos poteškoćama, izjavio je danas šef kijevske obaveštajne službe.

 

Novi neuspeh Ukrajinaca

Ruska PVO oborila je ukrajinsku bespilotnu letelicu na severo-zapadu Krima, rekao je lider republike Sergej Aksjonov.

 

Riter: Ukrajinska vojska na ivici propasti

Ukrajinska vojska je tokom kontraofanzive iscrpela sve svoje obučene rezervne kadrove bez kojih neće moći da nastave borbena dejstva, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za Ju-tjub kanal "Gegenpol".

- Ukrajinska vojska je na ivici propasti, njeni dani su odbrojani. Ako se borbe nastave, krah ukrajinske vojske videćemo u ranu jesen - naveo je Riter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija