• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

10.09.2023

13:50

Kako je ovo uspeo?! Putinov manevar ostavio SAD u šoku! Udarili po Rusiji i saveznicima, a onda je sve pošlo naopačke!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Kako je ovo uspeo?! Putinov manevar ostavio SAD u šoku! Udarili po Rusiji i saveznicima, a onda je sve pošlo naopačke!

Podeli vest

Uspesi ruskih trupa iznenadili su Sjedinjene Države i otkrili njihovu slabost, rekao je američki ekonomista Ričard Volf u intervjuu za Jutjub kanal Dijalog radi.

- Sjedinjene Države moraju da idu mnogo dalje nego što je prvobitno planirano, dali su Oružanim snagama Ukrajine tenkove, a sada moraju da daju F-16 i moderne rakete. Ali ipak nisu uspele. Ruske trupe su napredovale mnogo milja duboko u Ukrajinu, i niko ih neće oterati - rekao je ekspert.

Po njegovom mišljenju, propala politika prema Rusiji pogodila je i same Amerikance.

- SAD, kao i druge članice G7, su u padu i sa uzbunom posmatraju jačanje BRIKS-a. U uzaludnom pokušaju da nanese štetu organizaciji koja se širi, Vašington je odlučio da potkopa sposobnosti Moskve oslobađanjem ukrajinskog sukoba, ali nade se te nade nisu ostvarile - naglasio je ekonomista.

Dakle, može se zaključiti da plan Sjedinjenih Država nije uspeo, primetio je on.

- Kada države prave ovakve greške, to je obično znak da sa njima nešto nije u redu. To znači da nije u pitanju samo greška - zaključio je Volf.

Oružane snage Ukrajine od 4. juna sprovode kontraofanzivu na južnodonjeckom, bahmutskom i zaporoškom pravcu, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom. Istovremeno, ni na jednom sektoru fronta nisu uspeli da postignu značajnije uspehe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija