• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

12.09.2023

07:33

Žestoke borbe kod Rabotina, gori ukrajinski ''Bredli''! Sukob Azova I Ukrajine! Zelenski stavio veto! Opasno, oglasio se Rosatom!

Reuters

Vesti

Žestoke borbe kod Rabotina, gori ukrajinski ''Bredli''! Sukob Azova I Ukrajine! Zelenski stavio veto! Opasno, oglasio se Rosatom!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 566. dan.

 

Šok! Rusi promenili taktiku, rat ulazi u novu fazu: Umesto krvavog osvajanja Kijeva, imaju mnogo strašniji plan!

 

(VIDEO) Žestoke borbe kod Rabotina: Ruska artiljerija i protivtenkovske jedinice dejstvuju po ukrajinskim snagama (VIDEO)

Udarci iz RSO "Grad" su pogodili oblasti kretanja oružanih snaga Ukrajine (VSU).

Niz padinu brda kulja crni dim - tehnika VSU je zapaljena.

 

 

Gori BMP "Bredli", pogođen anti-tenkovskim projektilom 42. MSD.

 

(HOROR VIDEO) Počelo je! Rusi prodrli duboko u Ukrajinu i vrše stravične napade, snimci zapalili mreže!

 

Eksplozija u Dnjepropetrovskoj oblasti

Eksplozija je odjeknula u Dnjepropetrovskoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama, oštećen je objekat infrastrukture.

 

 Gotovi su! "Putin će nam zbrisati celu flotu!" Moćna NATO sila poslala alarmantno upozorenje


PVO Rusije uništila dron iznad Belgoroda

Ruski PVO sistem uništio je ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Oko 13.30č po moskovskom vremenu sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad dronom avionskog tipa na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurna sredstva PVO uništila su bespilotnu letelicu iznad teritorije Belgorodske oblasti - navodi se u saopštenju.

 

Genijalno, to mogu samo Rusi! Moskva se dosetila kako da zaobiđe embargo, nafta uprkos rampama stiže u ovu zapadnu silu!

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije:

- Oružane snage Rusije ubile su do 140 vojnika u južnodonjeckom pravcu. Uništena su tri oklopna borbena vozila i dva automobila;

- U krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su napad ukrajinske vojske, ubijeno je do 45 ukrajinskih vojnika, a uništeno dva borbena oklopna vozila, tri kamioneta i haubica D-30;

- Ruske snage uništile su komandni i osmatrački punkt teritorijalne odbrane ukrajinske vojske u Sumskoj oblasti i skladište municije u Černigovskoj oblasti;

- U donjeckom pravcu kod Avdejevke, Andrejevke i Majorska ruska vojska odbila je pet napada ukrajinskih snaga. Gubici ukrajinskih snaga iznosili su više od 255 vojnika. Uništena su dva borbena vozila pešadije, šest automobila i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“;

- Ruski PVO sistemi uništili su u prethodna 24 časa 41 ukrajinski dron u DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, a presretnute su četiri rakete „hajmars“ i „uragan“;

- Ruske snage uništile su skladište municije ukrajinskih snaga kod Velike Novoselke u DNR;
U hersonskom pravcu ruske snage ubile su do 80 ukrajinskih vojnika i uništile artiljerijski sistem M777 i pet automobila;

- U kupjanskom pravcu ubijeno je do 25 ukrajinskih vojnika i uništeno tri automobila, dva artiljerijska sistema M777 američke proizvodnje, haubice TRF1 francuske proizvodnje i D-20, samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“ i borbeno vozilo T-122 „sakarija“ turske proizvodnje;

- Kod Rabotina i Verbovog u Zaporoškoj oblasti ruske snage odbile su tri napada ukrajinske vojske, a protivnik je izgubio do 35 boraca. Uništen je jedan ukrajinski tenk, šest borbenih vozila pešadije, uključujući tri „bredlija“ američke proizvodnje i tri automobila;

- Tokom protivbaterijske borbe prethodnog dana uništene su ukrajinske haubice M777 i M119 američke proizvodnje, dve haubice D-30, haubica „msta B“ i stanica za radioelektronsko ratovanje „nota“.

 

(VIDEO) Veliki udarac! Ukrajinci posle osam godina isterali Ruse sa strateški važne tačke!

 

Ukrajinci ispalili kasatne granate

Ukrajinske snage su za 15 minuta ispalile 11 kasetnih granata kalibra 155 milimetara na Kujbiševski, Kirovski i Kijevski okrug Donjecka, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

 

Pasečnik zahvalio Putinu na inicijativi o sjedinjenju

V.d. lidera LNR Leonid Pasečnik zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za ustanovljavanja Dana prisajedinjenja LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom.

- U svoje i u ime svih stanovnika Luganske oblasti, zahvaljujem našem predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu na ovoj za nas veoma važnoj inicijativi – da 30. septembar bude Dan ujedinjenja Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Zaporoške oblasti i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom. Za sve nas ovo je praznik, ovo je dan našeg povratka kući, u prijateljsku porodicu Velike Rusije - napisao je Pasečnik na svom Telegramu.

On je naglasio da je za sve stanovnike LNR 30. septembar postao istorijski datum, jer je upravo tada potpisan sporazum o prijemu republike u sastav Ruske Federacije.

Putin je Državnoj dumi uputio predlog zakona kojim se predlaže da se uspostavi novi praznik za Rusiju – 30. septembar – Dan ujedinjenja DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rusijom. Očekuje se da će ovaj predlog zakona stupiti na snagu danom zvaničnog objavljivanja.

 

Foto: AP/Photo

 

 

Azov i ukrajinske snage u sukobu

- Raste napetost između boraca brigade „Azov“ (organizacija zabranjena u Rusiji) i vojnika Oružanih snaga Ukrajine - izjavio je vojni ekspert i potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, u rejonu sela Červona Dibrova pripadnici bataljona pretrpeli su velike gubitke zbog nereagovanja 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, čiji vojnici nisu mogli da obezbede adekvatno pokrivanje. Maročko je napomenuo da su nakon ovog incidenta „azovci“ obećali da će kazniti počinioce ako se ovako nešto ponovi.

 

Putin 30. septembar proglašava za Dan ujedinjenja

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je Državnoj dumi predlog zakona kojim se predlaže da se 30. septembar ustanovi kao Dan ujedinjenja DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rusijom, odgovarajući predlog objavljen je u elektronskoj bazi podataka Dume.

Sukobi između Azova i ukrajinskih snaga?

- Raste napetost između boraca brigade „Azov“ (organizacija zabranjena u Rusiji) i vojnika Oružanih snaga Ukrajine - izjavio je vojni ekspert i potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, u rejonu sela Červona Dibrova pripadnici bataljona pretrpeli su velike gubitke zbog nereagovanja 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, čiji vojnici nisu mogli da obezbede adekvatno pokrivanje. Maročko je napomenuo da su nakon ovog incidenta „azovci“ obećali da će kazniti počinioce ako se ovako nešto ponovi.

 

Rusi zadali velike gubitke ukrajinskim snagama u DNR

Jurišne jedinice Oružanih snaga Ukrajine trpe ogromne gubitke kod sela Opitno u DNR i ne mogu da se utvrde u naselju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Pripadnici 1. armijskog korpusa Oružanih snaga Ruske Federacije uništavaju ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine i odbijaju pokušaje jurišnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine da se probiju i utvrde u selu Opitno u DNR. Jurišne jedinice Oružanih snaga Ukrajine trpe ogromne gubitke i, uprkos objavljenim izjavama, ne mogu da napreduju i utvrde se u Opitnom - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da izviđačke jedinice i bespilotne letelice otkrivaju kretanje ukrajinskih snaga, gađaju se artiljerijom, a ruska vojska „samouvereno odbija napade pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i drži naseljeno mesto“.

 

Ukrajinci kreću na Krim

Ukrajinska vojna obaveštajna služba objavila je audio-snimak u kojem se navodi da je u pitanju presretnuti telefonski razgovor ruskog vojnika.

 

Rusija razvija lasersko oružje!

 

Istrebiće ih do kraja! Rusi melju Ukrajinu na svim frontovima! Putin pozvao SAD da Zelenskog dozovu pameti

 

Putin: Izgubili 71.000 vojnika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da kontraofanziva Ukrajine nije dala nikakve rezultate, ali zato Ukrajina trpi ogromne gubitke u ljudstvu - 71.000 vojnika.
"Snage Kijeva izgubile su 543 tenka, 18.000 oklopnih vozila", rekao je on na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma.

 

Državni udar u Kijevu?

Kampanja ukrajinskog predsednika je od početka laž, umesto mira doveo je do eskalacije sukoba, ističe penzionisani analitičar CIA

 

Putin saopštio istorijski datum

 

Veto!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je stavio veto na parlamentarni zakon kojim je bilo predviđeno da se još godinu dana za javnost ne objavljuju izjave zvaničnika o njihovoj imovini.

Zelenski je napisao na Telegramu da izjave treba da budu odmah otvorene za javnost, a ne za godinu dana, preneo je Rojters.

Parlament je prošle sedmice u utorak glasao za vraćanje pravila koje je bilo suspendovano nakon početka ruske invazije 2022. godine kao mera predostrožnosti, ali da se izjave o imovini zvaničnika ne objavljuju još godinu dana. 
 

Foto: EPA-EFE/ANTONIO PEDRO SANTOS

Volodimir Zelenski

Ruski putnički avion prinudno slete u polje 

 

Snimak hvatanja 11 ukrajinskih vojnika

Ruski padobranci uhvatili su 11 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i snimili se. Snimke iz područja specijalne vojne operacije objavio je Telegram kanal Mash.

Isplivala jedna od tema sastanka Putina i Kima

Moguće je da će tokom posete severnokorejskog lidera Kim Džong-una Rusiji biti razmotreno pitanje humanitarne pomoći Moskve Pjongjangu, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova RF Andrej Rudenko.

Rosatom: Ukrajina izvršila napad dronovima u blizini nuklearke u Zaporožju

Ukrajinske snage izvele su napad dronovima na grad Energodar u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju, rekao je danas  Aleksej Lihačov, šef ruske državne korporacije Rosatom Aleksej Lihačov.

Lihačov je naveo da je u ponedeljak lansirano šest ukrajinskih dronova na Energodar i da ih je sve uništila ruska protivvazdušna odbrana. Napadnuti su gradski park, Dom kulture "Savremenik" i kancelarija Jedinstvene Rusije, istakao je Lihačov, ocenjujući da je očigledno da je to odgovor na glasanje stanovnika Energodara na lokalnim izborima, prenele su RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, u toku jednog dana glasanja na lokalnim izborima od 8. do 10. septembra, stranka Jedinstvena Rusija dobila je 86 odsto glasova birača u Energodaru.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. 
 

"Širi se spisak..." Brutalna poruka Putina, nije slučajno poslata sa istoka!

 

Kim stigao u Rusiju

Severnokorejski lider Kim Džong-Un stigao je jutros u posetu Rusiji gde treba da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kim je stigao u posetu zajedno sa najvišim vojnim zvaničnicima koji rukovode fabrikama oružja i municije, preneo je AP. Sastanak Putina i Kima održaće se na Dalekom istoku Rusije, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Još ne znamo gde će se razgovarati. Na Dalekom istoku - rekao je Peskov, navodeći da će razgovori biti održani između dve delegacije, kao i između dva predsednika, nakon čega će uslediti zvanična večera, preneo je TASS.

Rusija i Severna Koreja nisu zainteresovane za izjave iz SAD, istakao je Peskov, komentarišući upozorenja Vašingtona o prodaji severnokorejskog oružja Moskvi, objavio je Rojters.

Peskov je rekao da su važni interesi Rusije i Severne Koreje, a ne upozorenja iz Vašingtona.

 

 

 

Napad na Nikopolj

Ruske snage ponovo su pucale na Dnjepropetrovsku oblast, saopštio je šeg Dnjepropetrovske regionalne administracije Sergej Lisak.

- Neprijatelj je napao Nikopolj. Korišćena je teška artiljerija. Oštećeni su prodavnica, sedam privatnih kuća i pomoćne zgrade, kao i gasovoda i isto toliko dalekovoda - rekao je Lisak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija