• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.s/mediji

16.09.2023

21:40

Rusi: Nismo isterani! Poljska zabranila automobile sa ruskim registracijama! Eksplozije u Harkovu!

Tanjug/AP

Vesti

Rusi: Nismo isterani! Poljska zabranila automobile sa ruskim registracijama! Eksplozije u Harkovu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 570. dan.

Rusija: Nisu nas Ukrajinci oterali iz Andrijevke

Ukrajina je bezuspešno pokušala da protera ruske trupe iz sela Andrijivka, tvrde Rusi. Andrijivka je selo u Donjeckoj oblasti, južno od Bahmuta. Podsetimo, Ukrajinci su saopštili da se nastavljaju borbe u Andrijivci i obližnjoj Kliščivki.

Poljska zabranjuje ulazak automobila ruskih registracija

Poljska će zabraniti ulazak putničkih automobila registrovanih u Rusiji. Ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski rekao je da je ovaj potez još jedna sankcija Rusiji. Ruska država predstavlja pretnju međunarodnoj bezbednosti, dodao je Kaminski. Kamionima sa ruskim registracijama već je zabranjen ulazak u Poljsku.

Eksplozije u Harkovu

U Harkovu su se jutros čule eksplozije. Prema ukrajinskim vlastima, Rusi su ispalili najmanje četiri projektila.

 

 

 

Pakao za Ukrajinu! Vojska Zelenskom saopštila strašne vesti, obaveštajac otkrio koliko je vremena ostalo Kijevu!

 

Putinov filmski veleobrt! Pogledajte gde je snimljen Surovikin! (FOTO)

 

Ruska odmazda na Krimu! Putin udario tamo gde najviše boli, "počistili" i Zelenskog!

 

Nacionalizovama imovina na Krimu

Na Krimu je prodato i naknadno nacionalizovano prvih osam nekretnina koje su pripadale licima i organizacijama povezanim sa kijevskim vlastima.

Ukrajina uskoro dobija prve "abramse"

SAD će Ukrajini sredinom septembra isporučiti prve tenkove "abrams", a prva pošiljka bi trebalo da broji deset vozila, s tim što se očekuje da će broj dobijenih tenkova ipak biti veći, rekao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

Foto: Reuters

 

 

Rusi uništili dva drona

Sistemi ruske protivvazdušne odbrane uništili su dva ukrajinska drona na nebu iznad Kaluške i Tverske oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.
"Dana 16. septembra, tokom noći, zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa dve bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Ukrajinske bespilotne letelice uništene su dežurnim PVO sistemima preko teritorije Kaluške i Tverske oblasti“, saopšteno je.
Mete ukrajinskih napada bespilotnih letelica uglavnom su pogranični ruski regioni odnosno Brjanska, Belgorodska i Kurska ostrva, kao i Krim, piše RIA Novosti.
 

"Solncepeki" uništili ukrajinski uporišta

Ruski teški bacački sistemi "Solncepek" pogodili su dva uporišta 79. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Novomihajlovke u Pokrovskom rejonu DNR, izjavio je za RIA Novosti šef pres-centra grupe "Jug" Georgij Minesašvili.

- Posade teškog bacača plamena "Solncepek" zapalile su vatru na dva uporišta jedinice 79. desantno-jurišne brigade u rejonu Novomihajlovke - rekao je on.

Pored toga, ruski dronovi kamikaze su u protekla 24 sata uništili osmatračnicu, borbeno oklopno vozilo i mitraljesku posadu neprijatelja u Razdolovki i Avdejevki .

U protekla 24 časa artiljerija grupe "Jug" uništila je u DPR devet ukrajinskih vojnih vozila, među kojima i jedno borbeno vozilo pešadije Bredli. Artiljerci su pogodili i terensko skladište municije u Veselom i privremeno mesto razmeštaja jedinice 59. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Pervomajskom.

"Tokom kontrabaterijske borbe na ovom delu fronta, neprijatelj je izgubio tri haubice M777 američke proizvodnje, kao i četiri minobacača kalibra 120 mm", izvestio je Minesašvili.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija