• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

21.09.2023

07:00

Amerika zakucala poslednji ekser u sanduk Ukrajine! Jedan potez Vašingtona osigurao Rusima apsolutnu pobedu!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Amerika zakucala poslednji ekser u sanduk Ukrajine! Jedan potez Vašingtona osigurao Rusima apsolutnu pobedu!

Podeli vest

Kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga nije mogla da se završi pobedom Ukrajine jer nikada nije imala sredstva da se takmiči sa ruskom vojskom, rekao je bivši američki marinac Brajan Berletić u intervjuu za Novi Atlas .

Prema njegovim rečima, zapadne sile su pritiskale Ukrajinu da započne vojnu operaciju na jugu zemlje, za koju ona nije imala dovoljno snage i resursa.

- Oružanim snagama Ukrajine bi bila potrebna velika prednost u artiljeriji od onoga što je Rusija već imala, a nikada ne bi dobile toliko. Zapad im nikada ne bi snabdeo toliko oružja. Takođe, protivbaterijski topovi - oni nemaju ni pribložno onoliko koliko imaju Rusija - rekao je on.

SAD su u početku tvrdile da bi bilo lako pobediti Rusiju, ali sada priznaju da ukrajinske oružane snage trpe ozbiljne gubitke bez napredovanja, dodao je vojnik.

- Svi na Zapadu su govorili da je nemoguće da Ukrajina propadne u kontraofanzivi. Sada, nadam se, otvaraju oči za surovu realnost. Vojnici ukrajinskih oružanih snaga bili su jednostavno pijuni za jednokratnu upotrebu koje je Vašington prisilio da se bore u uslovima koje nikada ne bi poželeo svojoj vojsci - zaključio je Berletik.

Ukrajinske trupe već četiri meseca sprovode kontraofanzivu u pravcu južnog Donjecka, Bahmuta i Zaporožja, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

Prema rečima Vladimira Putina , za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zauzvrat, zapadni vojni stručnjaci primećuju efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, zbog čega su Oružane snage Ukrajine pretrpele ozbiljne gubitke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija