• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

21.09.2023

07:34

Drama u Rusiji! Jermenija sprema strašan udar na Moskvu?! Pašinjan jednom odlukom može da izazove totalnu katastrofu!

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com / Reuters

Vesti

Drama u Rusiji! Jermenija sprema strašan udar na Moskvu?! Pašinjan jednom odlukom može da izazove totalnu katastrofu!

Podeli vest

Jermenski premijer Nikol Pašinjan samouvereno vodi svoju zemlju u katastrofu, a to primećuju i u Rusiji. Čak su se i na društvenim mrežama počeli čuti pozivi da se „trojanski konj“, koji bi mogla biti Jermenija, izbaci iz ODKB-a. Čak se izjasnio i bivši direktor izraelske službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

U poslednje vreme zvanični Jerevan vodi iznenađujuće kratkovidu politiku. U njegovim izjavama i postupcima sve se jasnije vidi okretanje ka Zapadu. Istovremeno, jermenske vlasti namerno kvare odnose sa Ruskom Federacijom, njihovim glavnim vojnim saveznikom u okviru Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

U vezi s vojnim blokom iz Jerevana, stalno se čuju prigovori i zahtevi, a 11. septembra čak su počele vojne vežbe Oružanih snaga Republike Jermenije s američkom vojskom. U Rusiji su ovakav postupak savezne države, blago rečeno, doživeli hladno. To je razumljivo, s obzirom na poslednje anti-ruske izjave, teško je nazvati ovakav korak prijateljskim

- Možemo smatrati da je „Trojanski konj“ upravo Nikol Pašinjan, jer deluje suprotno interesima jermenskog naroda i države, ali to je problem jermenskog naroda i neka se s njim obračuna. Što se tiče ODKB-a, on nikada nije nameravao nikoga da izbaci iz svojih redova. Međutim, ako Pašinjan ode još dalje u svojoj izdajničkoj politici i napusti ODKB, onda će to postati još jedna podlost koju će jermensko rukovodstvo počiniti protiv svog naroda. To se već dogodilo u istoriji Jermenije pre 100 i pre 300 godina -  rekao je Kedmi na Jutjub kanalu „Valdman-LINE Alekander Valdman“.

On je ukazao na činjenicu da se  1915. godine jermenski narod suočio sa raznim progonima iz Otomanskog carstva. Ovo je ušlo u istoriju kao „genocid nad Jermenima“. Potpuno ponavljanje tih događaja ovih dana je teško moguće, ali je u Nagorno-Karabahu sukob između Bakua i Jerevana ponovo ušao u vruću fazu, i ko zna u šta će se to pretvoriti.

Jakov Kedmi je možda u pravu kada upozorava Jermene na strašne posledice. Međutim, on nije jedini u stručnoj zajednici koji se tako oseća. Mnogima je očigledno, da će bez ruske podrške Jermenija nestati, a Zapad joj neće pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija