• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

11:26

Totalna kapitulacija Jermena! Narod masovno beži iz Karabaha, vojska se predaje i baca oružje!

Reuters

Vesti

Totalna kapitulacija Jermena! Narod masovno beži iz Karabaha, vojska se predaje i baca oružje!

Podeli vest

Inforamtivne službe predsednika nepriznate jermenske Republike Arcah izdala je saopštenje kojim i zvanično prihvata čin kapitulacije.

Posredovanjem komande ruskog mirovnog kontingenta stacioniranog na prostoru Nagorno-Karabaha, postignut je dogovor o potpunom prekidu ratnih dejstava od 13 časova 20. septembra 2023. godine.

Postignut dogovor se odnosi na povlačenje preostalih jedinica i vojnog osoblja jermenske vojske iz zone odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta, kao i raspuštanja i potpunog razoružanja oružanih formacija Vojske Arcaha, koje uključuje i povlačenje teške tehnike i naoružanja sa teritorije Nagorno-Karabaha u cilju njenog što bržeg prevođenja u neborbeno stanje.

Lokalni izvori saopštavaju da se nakon saopštenja vlasti  nepriznateRepublike Arcah o prihvatanju svih uslova koje je zahtevala azerbejdžanska strana, u svim većim mestima obrazuju kolone izbeglica koje masovno napuštaju svoja ognjišta.

Pitanja koja je pokrenula azerbejdžanska strana o reintegraciji, obezbeđivanju prava i bezbednosti Jermena iz Nagorno-Karabaha, kao i pitanja obezbeđivanja sredstava za život stanovništva Nagorno-Karabaha u okviru Ustava Azerbejdžana, prema postignutog sporazuma, biće razmotreno na sastanku između predstavnika lokalnog jermenskog stanovništva i predstavnika centralnih vlasti Republike Azerbejdžan, koji će se održati u gradu Jevlah 21. septembra 2023. godine i tokom narednih sastanaka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir ali pravi

pre 9 meseci

Rece Putin da ce da brani Pravoslavlje .. toliko od komunjare .. Proterati sve ruse iz Srbije, zapleniti im imovinu!

ProkopijeElGrande

pre 9 meseci

Srbiji za nauk. Ovo se desi kad se odreknes ruske podrske zarad "evropskih integracija".

Slava Ukraini!

pre 9 meseci

Samo jako s ortotalibanima i pobunjenicima...Mile Dodick, vidiš ovo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija