• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

21.09.2023

21:50

Svet bruji o njegovom povlačenju, kontroverzni milijarder odlazi s čela Foksa: Poznato ko će naslediti Merdokovu imperiju!

Tanjug/AP/Evan Agostini

Vesti

Svet bruji o njegovom povlačenju, kontroverzni milijarder odlazi s čela Foksa: Poznato ko će naslediti Merdokovu imperiju!

Podeli vest

Merdokova medijska imperija uključuje kanal "Foks njuz", najgledaniji televizijski kanal koji emituje vesti 24 sata u Sjedinjenim državama.

Medijski mogul Rupert Merdok objavio je da se povlači s mesta predsednika kompanije "Foks" i s pozicije izvršnog direktora "Njuz korpa", te da će njegov sin Loklan biti na čelu obe kompanije.

U pismu zaposlenima koje je objavljeno na sajtu "Foks njuza" Merdok (92) je saopštio da je dobrog zdravlja i da će zvanična primopredaja uloga biti u novembru, kao i to da je pravo vreme da se lati nove role – predsednika emeritusa, piše RT.

Merdok će postati počasni član dveju korporacija 

- Naše kompanije su dobrog zdravlja, kao i ja. Naše mogućnosti daleko prevazilaze naše komercijalne izazove. Imamo sve razloge da budemo optimisti u pogledu narednih godina – ja svakako jesam, i planiram da budem ovde da učestvujem u njima - napisao je on.

Merdokova medijska imperija uključuje kanal "Foks njuz", koji je pokrenut 1996. godine. Vrlo brzo se etablirao i sada je to najgledaniji televizijski kanal koji emituje vesti 24 sata u SAD.

Odluka da se povuče sa čelne pozicije došla je nekoliko meseci pošto je Merdok odustao od spajanja "Foksa" i "Njuz korpa".

Rupert Merdok (92) će postati počasni predsednik dveju korporacija, navodi se u saopštenju kompanije. Čini se da je Lahlan Mardok, najstariji sin milijardera, sada njegov naslednik. U belešci Mardok je Lahlana nazvao "strastvenim, principijelnim vođom" koji može da odvede kompanije u budućnost.

- U ime odbora direktora Foks i Njuz korporacije, rukovodećih timova i svih akcionara koji su imali koristi od njegovog napornog rada, čestitam svom ocu na njegovoj izvanrednoj 70-godišnjoj karijeri - rekao je Lahlan Merdok (52) u izjavi.

- Zahvaljujemo mu na njegovoj viziji, njegovom pionirskom duhu, njegovoj nepokolebljivoj odlučnosti i trajnom nasleđu koje ostavlja kompanijama koje je osnovao i bezbrojnim ljudima na koje je uticao - dodao je on.

Zbog klevete platili skoro 800 miliona dolara 

Odluka osnivača Foksa doneta je pet meseci nakon što je njegova informativna mreža platila 787,5 miliona dolara za rešavanje tužbe za klevetu koju je pokrenula kompanija Dominion. Dominion je optužio Foks svesno emitovao lažne navode da je kompanija umešana u zaveru za krađu izbora 2020.

Foks se i dalje suočava sa tužbom za klevetu vrednom 2,7 milijardi dolara koju je podnela Smartmatic, kompanija za izbornu tehnologiju, u kojoj se takođe navodi da je Foks dozvolio svojim novinarima i gostima da emituju neistine o svojoj umešanosti u izbore 2020. 

Tramp izazvao Merdoke, Bajdena i Volstrit džurnal na test oštroumlja

Bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je nedavno Mardoka, njegove sinove i šefa Bele kuće Džoa Bajdena, kao i uredništvo Volstrit džurnala, da se takmiče na testu mentalnih i fizičkih sposobnosti, prenosi Kurir. 

- Ovim izazivam Ruperta Mardoka i njegove sinove, Bajdena i šefove Volstrit džurnala na test oštroumlja - poručio je Tramp.

- On je naveo da će "odrediti vreme i test" i dodao da će on biti težak. "Niko mi neće prići ni blizu! Možemo da ubacimo tu i neku fizičku aktivnost - napisao je Tramp.

Treba pomenuti i odlazak Takera Karlsona, jednog od najpopularnijih voditelja "Foks njuza", koji je koštao matičnu kompaniju TV kanala više od 500 miliona dolara tržišne vrednosti.

Pisalo se da je Karlson otpušten jer je Merdok nameravao da proda "Foks", koji bi navodno bio mnogo primamljiviji bez kontroverznog voditelja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija