• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2023

14:29

Šta je ovo američki avion uradio čim je krenuo napad na komandu Crnomorske flote?! Pojavila se šok mapa! (FOTO)

Printskrin Flightradar

Vesti

Šta je ovo američki avion uradio čim je krenuo napad na komandu Crnomorske flote?! Pojavila se šok mapa! (FOTO)

Podeli vest

Američki špijunski avion "boing" P-8A Posejdon nalazio se na području iznad obale Crnog mora tokom raketnog napada Ukrajine na Sevastopolj ranije danas. Letelica je, kako navode izvori, počela da se kreće ka Crnom moru skoro istovremeno sa početkom napada na štab Crnomorske flote u Sevastopolju.

Takve letelice redovno se razmeštaju kod obala Krima, zajedno sa izviđačkim dronovima RK-4 Global Houk i avionima za rano upozorenje E-3A Sentri američkog ratnog vazduhoplovstva. Podsetimo, Rusija je nekoliko puta tvrdila da američka vojska ukrajinskim snagama obezbeđuje koordinate ciljeva, Ukrajinci ispaljuju rakete tek kada dobiju podatke od SAD.

O tome je početkom pisao i Vašington post, ukazujući na dublju i operativno aktivniju ulogu Pentagona u rusko-ukrajinskom sukobu. Ove informacije potvrdila su tri visoka ukrajinska zvaničnika i jedan američki, a praksa se sprovodi otkad su u Ukrajini u upotrebi američki raketni sistem visoke pokretljivosti "himars" i slično visokoprecizno vođeno oružje, poput višecevnih raketnih sistema M270, od kojih svaki ispaljuje raketu američke proizvodnje koja može da putuje do 80 kilometara.

 

Foto: Printskrin Flightradar

 

 

Moskva tvrdi da ukrajinske snage gotovo nikada ne lansiraju napredno oružje bez konkretnih koordinata koje im daje američko vojno osoblje iz baza u drugim delovima Evrope, a taj "način rada" trebalo bi da Vašingtonu ulije poverenje u vezi s nastavkom slanja oružja većeg dometa kijevskim snagama.

 

 

 

 

Podsetimo, na nebu iznad Crnog mora poslednjih meseci primećen je rekordan broj špijunskih aviona iz zemalja NATO-a.

Severnoatlantska alijansa je, usred ukidanja inicijative za crnomorsko žito, odlučila da pojača izviđanje u crnomorskom regionu, naveli su krajem jula u saopštenju saveta NATO-Ukrajina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija