• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforemr.rs/RIA.ru

28.09.2023

13:45

(VIDEO) Kadirov je živ! Oči u oči sa Putinom, snimak demantuje sve navode o smrti

AP/Photo

Vesti

(VIDEO) Kadirov je živ! Oči u oči sa Putinom, snimak demantuje sve navode o smrti

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin se u Kremlju sastao sa Ramzanom Kadirovim, predsednikom Čečenije. razgovarali su o situaciji u republici, socijalnim pitanjima i učešću čečenskih boraca u specijalnoj vojnoj operaciji.

- Poželite momcima sve najbolje. Porodicama najbolje želje. Znam da ste lično uključeni u ova pitanja sve vreme, uključujući i podršku porodicama naših momaka koji se bore na prvoj liniji fronta, siguran sam, hrabro, herojski - rekao je Putin.

 

 

Susret koji je demantovao sve glasine o smrti Kadirova

Kadirov je odgovorio da su čečenski borci raspoloženi, da se sva njihova pitanja i problemi rešavaju. Svakog dana vojno osoblje hvata ukrajinsko vojno osoblje i uništava opremu, pišu Ria Novosti.

Govoreći o situaciji u regionu, predsednik je naveo da je dinamika pozitivna. On je naglasio da se to dešava zahvaljujući predsedniku republike i njegovom timu koji pouzdano radi i dobro sarađuje sa saveznom vladom.

Putin je podsetio da postoji mnogo ozbiljnih zadataka i programa i pozvao Kadirova da razgovaraju o hitnim pitanjima.

Susret Putina i Kadirova dokazuje da je predsednik Čečenije živ, uprkos glasinama o njegovom veoma lošem zdravstvenom stanju, pa čak i smrti. Bilo je više informacija da je Kadirov u veoma lošem zdravstvenom stanju zbog neuspele operacije bubrega.

 

 

Govorkanja da je čečenski lider mrtav kolale od maja 2023.

Na Telegram kanalu VČK-OGPU danas je objavljen je snimak sastanka Ramzana Kadirova i šefa ruske garde Viktora Zolotova, koji je navodno trebalo da bude postavljen na kanalu čečenskog vođe prošlog ponedeljka, ali to nije urađeno jer Kadirov na njemu izgleda veoma loše i jedva govori.

Glasine da je Kadirov teško bolestan šire se od marta 2023. godine. Bild je tada pisao da šef Čečenije ima ozbiljnu bolest bubrega, a na društvenim mrežama je skrenuta pažnja na promene u Kadirovom izgledu, posebno na jak otok lica.

 

 

Kadirovljevu bolest posredno je potvrdio i jedan od njegovih sinova, koji je postavio video o tome kako je teško izgubiti oca. Sam Kadirov je u više navrata pokušavao da dokaže da je zdrav i pun snage, iako je jednom prilikom izjavio da „ionako ne želi dugo da živi“.

U maju 2023. glasine da je Kadirov mrtav ili u kliničkoj smrti uveliko su kolale medijima i društvenim mrežama.  Za sada ipak nema proverenih vesti o stanju predsednika Čečenije, a kako se vidi na snimku, Kadirov izgleda bolje na sastanku sa Putinom nego prilikom susreta sa Zolotovim, što navodi na zaključak da su lekari u Moskvi ipak uspeli da stabilizuju  zdravstveno stanje čečenskog vođe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija