• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2023

07:15

Amerika sve slabija, Kijev nemoćan protiv Rusije! Bivši šef CIA plače nad sudbinom SAD: ''Svet je manje bezbedan od dolaska Bajdena!''

Reuters/Pixabay

Vesti

Amerika sve slabija, Kijev nemoćan protiv Rusije! Bivši šef CIA plače nad sudbinom SAD: ''Svet je manje bezbedan od dolaska Bajdena!''

Podeli vest

Pompeo je istakao da Komunistička partija Kine postaje smelija i priprema se za rat, ekonomski i vojni, i to na načine koji su bez presedana.

- Amerika je oslabljena sukobom u Ukrajini i izgubila je moć da obuzdava Rusiju - izjavio je bivši američki državni sekretar i bivši šef CIA, Majk Pompeo.

Pompeo, koji je bio državni sekretar SAD tokom predsedavanja Donalda Trampa, boravio je u Atini na prvom Američko-mediteranskom investicionom forumu.

Amerika je oslabljena invazijom na Ukrajinu. Izgubili smo moć obuzdavanja Putina i Ukrajinaca, zbog čega je Evropljanima i svakome od nas još gore - rekao je Pompeo.

Svet manje bezbedno mesto otkako je Bajden postao predsednik 

Prema njegovoj oceni, "svet je postao mnogo manje bezbedno mesto otkako je Džozef Bajden preuzeo dužnost predsednika SAD".

To se odnosi na Amerikance i na građane svih naših saveznika. Trinaest Amerikanaca je poginulo u Avganistanu, što je jedan od najvećih neuspeha u zaštiti naših građana u novijoj istoriji - rekao je Pompeo.

On je dodao da su iranske vlasti sada mnogo bogatije i moćnije nego kada je on napustio funkciju.

Naši prijatelji i partneri na Bliskom istoku, u Izraelu i zalivskim zemljama osećaju se napušteno. A Komunistička partija Kine postaje smelija i priprema se za rat, ekonomski i vojni, i to na načine koji su bez presedana - rekao je političar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija