• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.10.2023

06:22

(UŽIVO) Rusi uspostavili kontrolu nad Hersonskim ostrvima! Velika ruska akcija na Krimu, Ukrajinci potučeni! Veliki uspeh ruske vojske kod Avdejevke!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi uspostavili kontrolu nad Hersonskim ostrvima! Velika ruska akcija na Krimu, Ukrajinci potučeni! Veliki uspeh ruske vojske kod Avdejevke!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 588. dan

Panika u Nemačkoj! Putin će ih spržiti zbog ovog! Narod na nogama, jedan potez vlasti izazvao ogroman strah!

 

Bajden zabrinut zbog moguće odluke Kongresa o odbijanju pomoći Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je zabrinut zbog mogućeg odbijanja Kongresa da nastavi da pruža pomoć Ukrajini zbog nedavnih dešavanja u vezi sa finansiranjem vlade.

- To me zaista zabrinjava - rekao je Bajden odgovarajući na pitanje da li se plaši da američka zakonodavna vlast neće podržati dalje značajno budžetsko finansiranje Kijeva.

- Ali znam da je većina članova Predstavničkog doma i Senata (Kongresa) obe partije govorila da podržavaju finansiranje Ukrajine - primetio je američki predsednik.

Bajden je dodao da bi mogao da nađe novac za Ukrajinu čak i ako kongresmeni ne odobre dalju pomoć.

On je izrazio zabrinutost da bi nesuglasice sa i unutar Kongresa mogle negativno uticati na ukrajinsku podršku i obećao je da će uskoro održati programski govor o potrebi da se to nastavi.

- Možemo da podržimo Ukrajinu sledećom tranšom koja nam je potrebna. A postoje i druga sredstva pomoću kojih ćemo možda moći da pronađemo sredstva za to. Ali neću sada da ulazim u detalje - rekao je Bajden novinarima.

U utorak je Predstavnički dom američkog Kongresa razrešio dužnosti predsedavajućeg Kevina Makartija. Za njegovu smenu glasalo je 216 kongresmena, protiv je bilo 210. Ovo je prvi put u istoriji SAD da je smenjen predsedavajući Donjeg doma.

 

Ukrajina pred katastrofom! Sa fronta stigle šokantne vesti! "Okovali smo ih..."

 

Moskva: Ruska vojska uspostavila punu kontrolu nad heresonskim ostrvima

- Ruska vojska ponovo je uspostavila punu kontrolu nad hersonskim ostrvima koji se nalaze na ušću Dnjepra i izlazu u Dnjeparski zaliv nakon što se povukla voda koja ih je poplavila nakon izlivanja izazvanog uništenjem Kahovske hidroelektrane - izjavio je za Sputnjik komandant jedinice brigade obalske odbrane grupe snaga „Dnjepar“ sa pozivnim „Kursk“.

On je napomenuo da neprijatelj takođe ne stoji mirno i da ukrajinska vojska svakodnevno pokušava da se probije na ostrva, a zatim i na levu obalu Dnjepra koja je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

 

Kreće haos! Ova zemlja će platiti najstrašniju cenu zbog Ukrajine! Putin neće imati milosti, ovakve stvari on ne prašta!

 

SAD isporučuju Ukrajini zaplenjeno oružje iz Irana

 

- Sjedinjene Američke Države isporučuju hiljade komada zaplenjenog iranskog oružja i municije Ukrajini, što je potez koji bi mogao da pomogne u ublažavanju nestašica sa kojima se ukrajinska vojska trenutno suočava - saopšteno je danas iz Centralne komande Oružanih snaga SAD (CENTCOM).

Dodaje se da je ukrajinskim snagama već prebačeno više od milion komada zaplenjene iranske municije, prenosi CNN.

- Vlada je stekla vlasništvo nad ovom municijom 20. jula 2023. godine na osnovu zahteva ministarstva pravde da se konfiskuje imovina (iranske) Islamske revolucionarne garde - navodi se u saopštenju.

U julu ove godine, američko ministarstvo pravde je saopštilo da traži "više od 9.000 pušaka, 284 mitraljeza, 194 raketna bacača, više od 70 protivtenkovskih vođenih projektila i više od 700.000 komada municije" koje je zaplenila američka mornarica.

 

Udarna vest! Održan tajni sastanak Rusije, SAD i EU! Sve dogovorili pred početak velike vojne operacije?!

 

 

Foto: EPA/Martin Divisek

 

 

Sijarto: Želimo garancije od Kijeva da OTP banka neće biti vraćena na listu sponzora rata

 

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da njegova vlada želi da dobije garancije od Ukrajine da mađarska OTP banka, nedavno skinuta sa ukrajinske liste sponzora rata, neće biti vraćena na tu listu u budućnosti.

Sijarto je naveo da odluka ukrajinske Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije da ukloni OTP banku sa liste predstavlja "korak u dobrom pravcu", ali da su Mađarskoj potrebna dodatna uveravanja pre nego što promeni svoj odnos prema Kijevu, prenosi AP. 

- Pozvali smo ukrajinsku Agenciju za borbu protiv korupcije da dođe u Budimpeštu što je pre moguće kako bismo mogli da pregovaramo o sporazumu koji će garantovati da takva odluka neće biti ponovo doneta u budućnosti - rekao je Sijarto.

Ukoliko bude postignut "ohrabrujući sporazum", šef mađarske diplomatije je poručio da će zvanična Budimpešta onda razmotriti svoje buduće korake.

Ukrajinske vlasti su stavile OTP banku na svoju listu sponzora rata u maju ove godine, kao odgovor na to što je banka nastavila sa radom u Rusiji nakon početka invazije na Ukrajinu.

Mađarska zbog toga od maja blokira EU paket vojne pomoći u vrednosti od 500 miliona evra, obećavajući da neće povući svoj veto dok OTP banka ne bude uklonjena sa liste.

 

Nuklearka na Sibir! Ovako će Putin slomiti SAD?! U Rusiji izneli najluđi mogući plan, svet gleda i ne veruje!

 

Glavno s brifinga Ministarstva odbrane Rusije

- Ruska avijacija oborila je ukrajinski MiG-29 u oblasti naselja Soldatsko, u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Na južnodonjeckom pravcu, u Zaporoškoj oblasti, odbijen je napad ukrajinske jurišne grupe. Gubici ukrajinskih snaga na tom pravcu su 185 ubijenih i ranjenih vojnika.

- U pravcu Donjecka odbijena su četiri napada ukrajinskih jurišnih grupa, na području naselja Andrejevka, Vodjano i Neveljsko. U protekla 24 sata ukrajinske snage su na tom pravcu izgubile do 165 ljudi.

- U pravcu Krasnog Limana odbijena su dva napada, dok je u Nikolajevskoj oblasti uništena radarska stanica za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

 

Au! Otkrivena tajna koju Zelenski krije od celog sveta! Kada ovo pročitate, biće vam jasno šta se dešava u Ukrajini!

 


Na Krimu zarobljen ukrajinski diverzant

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije sprečila je pokušaj grupe ukrajinskih diverzanata da prodru na Krim. Diverzanti ukrajinske obaveštajne službe su pokušali da snime provokativne fotografije i video snimak s ukrajinskom zastavom, navedeno je u saopštenju.

Jedan diverzant je zarobljen i ispitan. On je ispričao da je grupa htela da snimi fotografije i video na kojem se diverzanti vide s ukrajinskom zastavom u pozadini, dok borave na Krimu.
 

 

Uzbuna u SAD! Kako Rusi ovo rade?! Nova taktika Moskve izludela NATO, Ukrajina je protiv nje potpuno nemoćna !

 


U Ukrajini zarobljeno oko 500 ruskih vojnika

U zarobljeništvu u Ukrajini je oko 500 ruskih vojnika, izjavio je vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

On je dodao da je na ruskoj strani zarobljeno više hiljada ukrajinskih vojnika, ali da trenutno Moskva i Kijev ne razmenjuju informacije u vezi s tim, jer to za Ukrajinu nije važno pitanje.
 

 

(VIDEO) Šok na frontu! Herojski podvig Rusa zadivio svet! Snimak iz drona munjevito se širi mrežama!

 


Lider DNR: Ruska vojska poboljšala položaje u pravcu Krasnog Limana i Avdejevke

Ruska vojska je u protekla 24 sata proširila sivu zonu i poboljšala svoje položaje na krasnolimanskom i avdejevskom pravcu fronta, saopštio je vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je posle kraćeg perioda zatišja, aktivirala dejstva južno od Artjomovska.

Pušilin je dodao da se situacija na severnom boku nije promenila. „Naš zadatak je sada u oblasti Orehovo-Vasiljevke da zadrži pozicije i da se potrudi da ih poboljša“, precizirao je lider DNR.

Lider DNR je, takođe, naveo da ukrajinske snage sada na frontu ne koriste zapadnu tehniku, već samo onu sovjetske proizvodnje, zato što se, verovatno, pripremaju za jesenju kontraofanzivu.

„Vidimo da tehniku NATO-a čuvaju, ili ih primoravaju da je čuvaju. Razlozi mogu biti razni: ne sasvim pažljivo korišćenje, neodgovarajuće korišćenje. A isto tako mnogo je NATO tehnike zaplenjeno na našoj strani“, istakao je Pušilin.
 

 

(VIDEO) Užas! Rusija sama sebi nanela strašan udarac?! Britanci zaprepastili Ruse, neko će za ovo biti debelo kažnjen!

 

Opa! NATO konačno priznao ono što Putin godinama tvrdi! Reči admirala Bauera odjekuju planetom! "Spremamo se..."

 

Kakav preokret! Zelenski dobio dva noža u leđa! Izdaju ovih razmera Ukrajina ne pamti!

 


Ukrajinske snage granatirale Brjansku oblast Rusije kasetnom municijom

Oružane snage Ukrajine granatirale su kasetnom municijom Sevski, Pogarski, Klimovski i Trubčevski rejon Brjanske oblasti. Prema prvim informacijama, žrtava nema, saopštio je gubernator tog regiona Aleksandar Bogomaz.

Prema njegovim rečima, oštećeno je više od 50 kuća i poljoprivrednih objekata.

Operativne službe su posle napada uništile kasetnu municiju.
 

 

Strava i užas u Ukrajini! Šef DNR šok tvrdnjama zaprepastio svet! Da li je Zapad svestan kakv horor se odvija na frontu?!

 


Oborena 31 ukrajinska bespilotlna letelica iznad Rusije

Sredstva PVO oborila su tokom protekle noći 31 bespilotnu letelicu Ukrajine iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti Rusije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
 

 

Rusi bez milosti! NATO obučene trupe potučene do nogu! Zapad ih trenirao osam godina, a završili na najgori mogući način!

 


Vazdušna opasnost u više oblasti Ukrajine

Vazdušna opasnost objavljena je u Odeskoj, Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Kirovgradskoj i Čerkaskoj oblasti Ukrajine, kao i na delovima Hersonske i Zaporoške oblasti koje su pod kontrolom Kijeva, sledi iz podataka onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.
 

 

Počelo je! Reke krvi teku Krimom! Ruska avijacija brutalno kaznila pokušaj invazije!

 


Sprečen napad ukrajinskih snaga u blizini Bahmuta

Oružane snage Ukrajine bez uspeha su pokušale da napadnu rusku vojsku na području Kleščejevke i Andrejevke, nedaleko od Bahmuta u Donjeckoj Narodnoj Republici. Tokom napada ukrajinske snage su pretrpele znatne gubitke, rekao je za Sputnjik načelnik pres-centra ruske vojne grupe „Jug“ Vadim Astafjev.

On je dodao da je ruska avijacija pogodila privremene položaje ukrajinskih snaga na području naselja Aleksandro-Šuljtino kod Kramatorska, kao i ukrajinskih brigada na području Zvanovke kod Artjomovska.

Uništen je i hangar s naoružanjem i vojnom tehnikom ukrajinske vojske na području Ivanovskog, dodao je Astafjev.
 

 

Bomba! Putin uzima još delova Ukrajine?! Američki obaveštajac otkrio šta je sledeća meta Rusije!

 

Bitka za Bahmut: Ukrajinske snage napreduju kod Kleščejevke i Andrejevke, pokušavajući da probiju rusku odbranu odbranu u blizini železničke pruge

➨ Uveče u 03.10 nastavljene su žestoke borbe na južnom krilu Bahmuta.

➨ Ukrajina je započela jurišne operacije, šaljući jedinice u napad uz podršku oklopnih vozila u samoj Kleščejevki, kod Andreevke i u šumskim pojasevima duž pruge.

➨ „Opet se penju na komad metala iz Klešča, vidimo se“, javili su ruski vojnici sa lica mesta.

➨ Ruski jurišni helikopteri su uspešno radili protiv ukrajinskih snaga, a 4. brigada je napala borbeno vozilo pešadije i kamion.

➨ Oružane snage Ukrajine pokušavaju da se učvrste duž šumskog pojasa u blizini železničke pruge severoistočno od Andrejevke. Borbe se nastavljaju u sivoj zoni u zoni pruge severoistočno i jugoistočno od Andrejevke, javljaju ukrajinski vojni analitičari.

➨ Nakon što su se prethodno povukli iz Kleščejevke i potpuno uništene Andrejevke, ruske trupe nastavljaju da pokrivaju neprijatelja artiljerijom, avijacijom i bespilotnim letelicama kamikazama.

 

 

 

Alarm! Šta ovo Putin sprema?! Ameri digli uzbunu! Zbrisaće Ukrajinu i Zapad jednim potezom, evo i kako!

 

Šarl Mišel: Ukrajina može da se pridruži EU 2030. godine

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da bi Ukrajina mogla da se pridruži Evropskoj uniji 2030. ''ako obe strane urade svoj domaći zadatak''. 

- Ukrajina i druge zemlje kandidati moraju sprovesti reforme, boriti se protiv korupcije i ispuniti zakonske uslove. Nama u EU treba da bude jasno šta želimo da postignemo zajedno, koji su nam prioriteti i na šta želimo da potrošimo novac. I moramo da ubrzamo naše procese donošenja odluka - rekao je Mišel u intervjuu za nemački ''Špigel''. 

On je upozorio da zemlje Zapadnog Balkana već 20 godina čekaju da uđu u EU, zbog čega tu raste uticaj Rusije i Kine. 

Prosperitetna i bezbedna Ukrajina je u evropskom interesu, dodao je. 

- Njihov nedavni otpor Rusiji pokazao je da Ukrajina pripada EU. I to uskoro, ne jednog dana. Time bi EU dokazala i da je sposobna za geopolitičko delovanje - naveo je Mišel.

 

Ruske snage oborile raketu "Neptun"

 

Ruske snage su 3. oktobra oko 20.30 presekle pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad protivbrodskom raketom „neptun“ na objekte na teritoriji Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Dežurni PVO sistemi otkrili su i uništili ukrajinsku raketu iznad severozapadnog dela Crnog mora kod obale Krimskog poluostrva.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija