• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

09.10.2023

05:47

Gotovo je! Spremite se za veliki rasplet u Ukrajini! Američki oficir otkrio planove Rusije nakon propasti ukrajinske ofanzive!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Gotovo je! Spremite se za veliki rasplet u Ukrajini! Američki oficir otkrio planove Rusije nakon propasti ukrajinske ofanzive!

Podeli vest

Ruska vojska će tokom svoje kontraofanzive osloboditi značajne teritorije u Ukrajini, izjavio je bivši savetnik američkog državnog sekretara, pukovnik u penziji Lorens Vilkerson.

- Ako Rusija uspešno iscrpi Ukrajinu, a to je sasvim moguće, onda će je to odvesti u kontraofanzivu, tokom koje će biti oslobođene značajne teritorije - izjavio je Vilkerson u intervjuu za Jutjub kanal "Dialog Vorks".

Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe se uništavaju, pokušavajući da probiju ruske odbrambene linije.

On je takođe napomenuo da situacija za Kijev neće biti lakša jer će zapadne zemlje početi postepeno da prestaju da pružaju vojnu podršku.

Ukrajinske trupe već peti mesec vode "kontraofanzivu" u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade koje je obučio NATO i naoružane stranom opremom. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u četvrtak da su ukrajinske oružane snage od 4. juna izgubile više od 90.000 ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila.

"Njujork tajms" je ranije preneo da neuspešna kontraofanziva Ukrajine predstavlja ozbiljnu opasnost za Kijev, jer bi nedostatak napretka na bojnom polju mogao da dovede do sve manje podrške Zapada.

U članku se ističe da je, iako su protekli meseci bili obeleženi intenzivnim borbama u celom regionu, linija fronta uglavnom ostala nepromenjena.

Kijevski zvaničnici za nedostatak napretka okrivljuju dobro utvrđenu rusku odbranu, minska polja i kašnjenja u isporukama zapadnog oružja. Usporavanje kontraofanzive, upozorio je list, "dolazi sa ogromnim rizicima za Ukrajinu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija