• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rusija ukrajina rat strateška ofanziva putin

18.10.2023

07:44

Preokret! Ovo je Rusija čekala! Počela velika strateška ofanziva duž celog fronta, Ukrajina u najtežoj mogućoj situaciji!

Informer

Vesti

Preokret! Ovo je Rusija čekala! Počela velika strateška ofanziva duž celog fronta, Ukrajina u najtežoj mogućoj situaciji!

Podeli vest

Strateška situacija na liniji kontakta se promenila, komentarisao je dejstva ruskih trupa Aleksej Podberezkin, direktor Centra za vojno-političke studije MGIMO-a.

Stalni predstavnik Rusije pri UN, Vasilij Nebenzja, rekao je da se ukrajinska ofanziva započeta u junu može formalno smatrati završenom.

- Ruske trupe su već nekoliko dana prešle na aktivna borbena dejstva duž gotovo cele linije fronta. Tako se takozvana ukrajinska kontraofanziva već može formalno smatrati završenom - rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ruski stručnjak Aleksej Podberezkin smatra da sa strateške odbrane ruske snage već prelaze na stratešku ofanzivu na nekoliko područja

- To nije samo guranje neprijatelja nazad na jednom ili dva područja, već se dešava na strateškim pravcima. Govorimo ne samo o severu, ne samo o Avdejevki, gde situacija preti da okruži značajan deo ukrajinskih snaga, i gde je uspostavljen vatreni nadzor nad ovom uskom prevlakom (koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga), već i o Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti - primećuje vojni ekspert.

Prema njegovim rečima, to je rezultat postepene promene odnosa snaga do koje je došlo poslednjih meseci.

- Postoji sasvim određeno kretanje napred, i to ne desetinama metara, kao ranije, već kilometrima… Ovo kretanje napred moglo bi da dovede do toga, da se ukrajinski front jednostavno uruši. Odnos snaga poslednjih meseci se stalno menja u korist Rusije, a ove promene su sada našle svoj kvalitativni izraz u promeni strateške situacije - objašnjava Podberezkin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija