• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2023

06:10

Raskrinkan savršen plan Amerike! Zbog ovog je počeo rat u Izraelu?! Trenutak napada Hamasa poklopio se sa ključnim dešavanjima u SAD!

Informer

Vesti

Raskrinkan savršen plan Amerike! Zbog ovog je počeo rat u Izraelu?! Trenutak napada Hamasa poklopio se sa ključnim dešavanjima u SAD!

Podeli vest

Prema „Military Watch-u“, čini se da je Ukrajina sve manje spremna da postigne svoje vojne ciljeve, a preusmeravanje pomoći Izraelu dalo bi zapadnom bloku priliku, da sačuva obraz oštrim smanjenjem ulaganja u sukob, i vraćanjem Kijeva za pregovarački sto.

Tekući sukobi između Izraelskih odbrambenih snaga i snaga Hamasa, izgleda da će imati značajan uticaj ne samo na globalne cene nafte, već i na ishod ukrajinskog sukoba.

Prema izdanju, izraelski nedostatak municije, i prethodni američki koraci da prebace municiju stacioniranu u bliskoistočnoj zemlji za potrebe Kijeva podstiču već rastuću opoziciju u Vašingtonu, posebno unutar Republikanske partije. Već su počeli da se upućuju pozivi da se pošalje oružje u Izrael.

Kako publikacija prenosi, pošto su ukrajinske zastave, koje su se nedavno vijorile širom zapadnog sveta u znak solidarnosti, počele da se zamenjuju izraelskim, ofanziva Hamasa preti da ozbiljno naruši sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da nastave vojnu kampanju.

Upravo sada, ukrajinske snage se otežavaju od neuspeha višemesečne ofanzive i nedavnih gubitaka koji se kreću u desetinama hiljada. Istovremeno, još ranije su bila široko rasprostranjena predviđanja da će neuspeh skupe ofanzive, izvedene uglavnom zapadnim sredstvima, samo pojačati pozive da se preispita dalja pomoć.

Izrael je već dobio američke rakete presretače za sistem protivvazdušne odbrane „Iron Dome“. Pored toga, prema medijskim izveštajima, Pentagon je naložio proizvođačima odbrane da ubrzaju ispunjavanje postojećih izraelskih narudžbi, i danonoćno traži dodatne zalihe municije širom sveta, kako bi ih što pre transportovao u Izrael.

Kako zaključuje autor materijala, trenutak napada na Izrael poklopio se sa produbljivanjem kontradikcija u Americi oko pomoći Ukrajini – i samim tim bi mogao postati prekretnica za vojne operacije u istočnoj Evropi.

Čini se da je Ukrajina sve više nespremna da postigne svoje vojne ciljeve, a preusmeravanje pomoći Izraelu dalo bi zapadnom bloku priliku da sačuva obraz oštrim smanjenjem ulaganja u sukob, i vraćanjem Kijeva za pregovarački sto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija