• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

26.10.2023

22:48

Iranski dronovi u rukama Moskve su horor za Ukrajince! Ne prolaze ni Kraken ni Azov kod Kremne! Rusija ima taktičku prednost (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

Iranski dronovi u rukama Moskve su horor za Ukrajince! Ne prolaze ni Kraken ni Azov kod Kremne! Rusija ima taktičku prednost (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

RAT u Ukrajini - 610 dan.

 

Iran poslao nove dronove Rusiji

Foto: Printskrin/Fotoilustracija

 

Bespilotne letelice koje je preneo Teheran namenjene su za upotrebu u zoni fronta u Ukrajini. Imaju autonomiju od oko četiri sata i mogu da kontrolišu područje između 20 metara i 12 kilometara nadmorske visine. Bespilotne letelice Karar mogu biti naoružane raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja dometa od 500 metara do 12 kilometara.

Amerika smatra: Rusija može
da ostvari taktičku prednost

Američka strana smatra da Rusija može da ostvari taktičku prednost u Ukrajini tokom ofanzivnih operacija u narednim mesecima, saopštio je na redovnom brifingu za novinare Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće.
-Rusija je ponovo pokrenula ofanzivu na istoku Ukrajine u nekoliko pravaca, uključujući u području Avdejevke, Limana i Kupjanska, rekao je on.
-Očekujemo dalje napade Rusije. Ovo je dinamičan sukob. I treba da zapamtimo da Rusija još uvek ima neke ofanzivne sposobnosti i da može da postigne neke taktičke prednosti u narednim mesecima, dodao je Kirbi.

Udarno! Bela kuća saopštila Zelenskom katastrofalne vesti! Rusija će uskoro uraditi nešto veliko, niko neće moći da je spreči!

Granatiran centar Donjecka

Dve višespratnice su pogođene u centru Donjecka usled granatiranja ukrajinskih oružanih snaga, javlja dopisnik Sputnjika.
Najmanje jedan civil je povređen.

Ne prolaze ni Kraken ni Azov kod Kremne

Foto: Reuters

 

 

Jedinice „Kraken" i „Azov" koje je Kijev rasporedio u pravcu Kremena trpe gubitke, rekao je za RIA Novosti vojnik specijalne jedinice „Ahmat", koji obavlja niz zadataka u ovom sektoru fronta.
Ranije je komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov izjavio za RIA Novosti da borci specijalaca Ahmat zajedno sa drugim jedinicama ruske vojske napreduju na Kremenskom i Belogorovskom sektoru fronta u Donbasu.
- VSU pokušava da se probije sa strane Žitlovke, sa strane Dibrova (Kremenski okrug - prim. aut.) kroz šumu. Bataljon ukrajinskih specijalnih operacija Kraken dodat je bataljonu Azov, ali ne koristi, oni trpe ogromne gubitke i bar ne mogu da prođu neko vreme - rekao je „Had".
Kremena se nalazi na granici LNR sa DNR i kroz ovaj grad prolazi put za Krasni Liman i dalje za Slavjansk kao deo aglomeracije Lisičansk-Severodonjeck.

SAD su najavile novi paket vojne pomoći Ukrajini

Sjedinjene Američke Države će izdvojiti novi paket vojne pomoći Ukrajini, vredan 150 miliona dolara, rekao je državni sekretar Entoni Blinken.
Ona uključuje dodatnu municiju za raketne sisteme zemlja-vazduh i za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti, navodi se u saopštenju Pentagona.

Ukrajinski agent pokušao ubije 77 ruskih pilota! Na proslavu im poslao otrovne tortu i alkohol!

Odbijeni napadi VSU

Ruska vojska je odbila pet napada ukrajinskih snaga kod mesta Kurdjumovka i drugih naselja na donjeckom pravcu. Protivnik je na tom delu fronta izgubio preko 500 vojnika, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe snaga "Jug" Vadim Astafjev.
Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u ljudstvu, isporuke municije sa Zapada ne pokrivaju potrebe Ukrajine, a dugo pripremana kontraofanziva je propala bez obzira na zapadnu tehniku, piše francuski "Mond".
U članku pod naslovom "Zašto je propala ukrajinska kontraofanziva" autori ukazuju da ukrajinska vojska više ne napreduju.
-Posle 150 dana od početka kontraofanzive Ukrajine na jugu zemlje vojska i zapadni analitičari priznaju: vojska Kijeva uspela je da se pomeri napred samo malo, a što je najvažnije više uopšte ne napreduje, navodi list konstatujući da oružane snage Ukrajine za pet meseci nisu uspele da probiju ruske linije odbrane.

Kijev ima novu taktiku! Svesno masakrira rezerviste kako bi iscrpeo Ruse, a onda nastupaju profesionalci!

Ne funkcioniše žitni koridor

Ukrajinski žitni koridor u Crnom moru ne funkcioniše dva dana zbog aktivnosti ruske avijacije, saopštila je kompanija za konsalting Barva Invest, pozivajući se na Upravu morskih luka Ukrajine.
Oružane snage Ukrajine su takođe potvrdile zabranu, pojašnjavajući da se ona primenjuje danas, ali bi mogla da se produži.

Republikanci bi da preusmere sredstva ka Izraelu, umesto ka Ukrajini

Grupa američkih republikanskih senatora je, zbog sve većeg nezadovoljstva povećanjem finansiranja Kijeva, predstavila predlog zakona koji bi omogućio da se pomoć dodeli Izraelu, ali ne i da se sponzoriše Ukrajina, piše „Volstrit džurnal".
„Moje kolege i ja čvrsto verujemo da svaka pomoć Izraelu ne treba da se koristi kao poluga za slanje desetina milijardi dolara Ukrajini", rekao je senator iz Kanzasa Rodžer Maršal.
Republikanski senator iz Ohaja Džejms Vens, senator iz Jute Majk Li i senator iz Teksasa Ted Kruz takođe su se založili za razdvajanje sredstava.

Foto: Pixabay

 

Vagnerovac se vratio kući sa fronta i doživeo šok! U neverici odjurio na groblje, kako je ovo bilo moguće?!

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

- Na krasnolimanskom pravcu ruska vojska je odbila četiri ukrajinska napada, snage Kijeva izgubile su 120 vojnika;

- Na južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage su u poslednja 24 sata izgubile oko 100 vojnika;
Na kupjanskom pravcu ruska vojska je odbila čest napada oružanih snaga Ukrajine, a protivnik je izgubio 225 vojnika;

- Ruske snage su na donjeckom pravcu likvidirale 295 ukrajinskih vojnika, jedan tenk i pet oklopnih vozila;

- Na zaporoškom pravcu odbijen je napad jurišne grupe ukrajinske vojske kod Rabotina;
U zaporoškom pravcu ukrajinske snage su izgubile do 85 vojnika, kao i tri tenka, od toga dva "leoparda";

- U Hersonskom pravcu likvidirano je 25 ukrajinskih vojnika, uništeno je skladište municije u Dnjepropetrovskoj oblasti;

- Na zaporoškom pravcu uništen je artiljerijski sistem M777 i haubica M119 američke proizvodnje.

(FOTO) "Ratel S" - novo oružje Kijeva! Osmišljeno da napadne Ruse na njihovoj teritoriji, samo da li je toliko jako?

Ogromni gubitci ljudstva!

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u ljudstvu, isporuke municije sa Zapada ne pokrivaju potrebe Ukrajine, a dugo pripremana kontraofanziva je propala bez obzira na zapadnu tehniku, piše francuski "Mond".

U članku pod naslovom "Zašto je propala ukrajinska kontraofanziva" autori ukazuju da ukrajinska vojska više ne napreduju.

- Posle 150 dana od početka kontraofanzive Ukrajine na jugu zemlje vojska i zapadni analitičari priznaju: vojska Kijeva uspela je da se pomeri napred samo malo, a što je najvažnije više uopšte ne napreduje - navodi list konstatujući da oružane snage Ukrajine za pet meseci nisu uspele da probiju ruske linije odbrane.

Neustralisan agent važan Ukrajini!

Federalna služba bezbednosti Rusije neutralisala je ukrajinskog agenta koji je planirao teroristički napad u vojnom odseku u Tveru.

Likvidirani terorista bio je državljanin Rusije. On je bio član zabranjene ukrajinske organizacije.
Kijevu je prenosio podatke o vojsci i energetskim objektima, trebalo je da digne u vazduh vojni odsek. Prilikom hapšenja je pružao otpor zbog čega je likvidiran, navodi se u saopštenju FSB.
 

Šok tvrdnja Soskina: Zelenskog čeka helikopter za bekstvo!

Broj ranjenika ukrajinske vojske se utrostručio

Od početka kontraofanzive Kijeva broj ranjenih ukrajinskih vojnika se utrostručio, piše "Fajnenšel tajms".

Podatke o tome iznela je vojni lekar sa prve linije fronta Alina Belous. Po njenim rečima, od početka kontraofanzive ona i drugi lekari rade 24 sata dnevnom, sedam dana u nedelji.

Belgorodska pod granatama

Ukrajinske snage su u poslednja 24 sata sa četiri drona ispustili šest granata i druge municije na teritoriju Belgorodske oblasti, naveo je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

Ukrajinci trgunu oružje na crnom tržištu

Ukrajinci preko darkneta na crnom tržištu prodaju oružje i eksploziv, C4, koje su dobili od zapadnih država u okviru paketa vojne pomoći, proizlazi iz kopija izveštaja o prodaji u koji je Sputnjik imao uvid.

- C4 800 dolara, grad Kijev - navedeno je u jednoj od ponuda.

Kako je ranije objavljeno, oružje isporučeno Ukrajini pronađeno je i kod boraca u Pojasu Gaze.
Direktor Centra za analizu trgovine oružjem u svetu Igor Korotčenko je u julu rekao za Sputnjik da se oko 15 odsto naoružanja isporučenog Ukrajini dalje izvozi nelegalnim putevima na Bliski istok, Azijsko-pacifički region i Afriku.

Rusi superoružjem nadgledaju NATO trupe?! Britanci u panici, ni najbolji oficiri Ukrajine nisu uspeli da se zaštite

Sprečen desant Ukrajinaca

Pripadnici desantne jedinice iz Tule sprečili su pokušaj ukrajinskih snaga da se probiju kod mesta Kleščejevka, južno od Artjomovska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusi odbijaju napade

Ruska vojska je odbila pet napada ukrajinskih snaga kod mesta Kurdjumovka i drugih naselja na donjeckom pravcu. Protivnik je na tom delu fronta izgubio preko 500 vojnika, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe snaga "Jug" Vadim Astafjev.

Svete, spremi se! Rusi digli uzbunu! Kijev će uskoro objaviti skandalozan snimak, evo šta im je cilj!

Uništena tri "Loparda"

Poslednjih dana ukrajinska vojska je izgubila tri tenka "leopard 2" odjednom a to je najteži gubitak za Ukrajinu od početka kontraofanzive kada je reč o tehnici strane proizvodnje, naveo je analitičar "Forbsa" Dejvid Eks.

Generalštab Ukrajine: Rusi napadaju, najžešće borbe u pravcu Marinke

Ruske snage napadaju na gotovo svim delovima fronta, a u protekla 24 sata najžešće borbe su vođene u pravcu Marinke, gde su ukrajinske trupe odbile više od 20 napada, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske snage odbile su ruske napade u pravcu Kupjanska i nastavljaju ofanzivne operacije južno od Bahmuta, prenosi agencija Unian. Ruske trupe ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, ali ukrajinski vojnici čvrsto drže odbranu, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su ruski napadi odbijeni i u pravcu Zaporožja, a da ukrajinske odbrambene snage nastavljaju ofanzivnu operaciju u pravcu Melitopolja.

Pala odluka, ovo ledi krv u žilama! Putin Medvedevu dao jezivo naređenje! "Preduzmite hitne mere..."

Zelenski: Ruski dronovi najverovatnije su gađali nuklearku Hmeljnicki

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je u napadu ruskih dronova danas u regionu Hmeljnicki, verovatno ciljano područje istoimene nuklearne elektrane.

- Najverovatnije je da je meta ovih napada nuklearna elektrana Hmeljnicki. Udarni talas od eksplozije zatresao je prozore, uključujući i prostore nuklearne elektrane - rekao je Zelenski, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, svaki ruski napad, posebno onaj koji se usuđuje da gađa nuklearnu elektranu i druge ključne objekte, predstavlja dokaz da je pritisak na Rusiju nedovoljan.

Snažne eksplozije blizu područja nuklearne elektrane Hmeljnicki oštetile su prozore, ali nisu uticale na rad elektrane ili na njeno napajanje.

Kijev saopštio da je u ruskom granatiranju područja kod nuklearne elektrane Hmeljnicki povređeno 20 osoba i da su neki gradovi ostali bez struje.

Šta je sa Kahovskom elektranom?

Kahovska hidroelektrana, teško oštećena u granatiranju ukrajinskih snaga, neće moći da se obnovi već će morati ponovo da se gradi, rekao je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

Podsetimo, ukrajinska vojska je 6. maja izvela seriju udara na hidroelektranu, usled čega je oštećen deo brane i došlo je do izlivanja vode. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je napad na Kahovsku hidroelektranu predstavlja varvarski čin kijevskog režima koji je doveo do ogromne ekološke i humanitarne katastrofe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija