• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

30.10.2023

15:00

Šok! Džordž Soroš dao 15 miliona dolara grupama koje podržavaju Hamas!

Tanjug/AP

Vesti

Šok! Džordž Soroš dao 15 miliona dolara grupama koje podržavaju Hamas!

Podeli vest

Milijarder Džordž Soroš je od 2016. usmerio više od 15 miliona dolara grupama koje stoje iza ovomesečnih propalestinskih protesta, gde su demonstranti otvoreno navijali za napade Hamasa na Izrael, piše "Njujork post".

Kako navodi medij "Njujork post", Soroševa Fondacija za otvoreno društvo dala je 13,7 miliona dolara novca preko "Tajds centra", levičarske zastupničke grupe koja sponzoriše nekoliko neprofitnih organizacija koje navodno opravdavaju napade Hamasa.

Soroševa organizacija je takođe 2020. dala 30.000 dolara grupi "Desis rajzing ap end muving", koja je organizovala propalestinske proteste u SAD. Fondacija za otvoreno društvo dala je 60.000 dolara 2018. godine Arapsko-američkom udruženju Njujorka, grupi koju je osnovala politička aktivistkinja Linda Sarsur koja je pomogla u planiranju protesta "Bruklin za Palestinu" na kome su, navodno, demonstranti pozvali na iskorenjivanje Izraela i u korpi za smeće držali izraelsku zastavu na kojoj je pisalo "Molim vas, očuvajte svet čistim!"

Foto: AP/Photo

Džordž Soroš

 

Fondacija za otvoreno društvo je, takođe, dodelila 1,5 miliona dolara neprofitnoj organizaciji Pravni centar za prava arapskih manjina u Izraelu, kao i "Jevrejskom glasu za mir" i "Ako ne sad", grupama koje su okrivile Izrael za sukob na Bliskom istoku i SAD da su saučesnici nasilja.

Foto: Shutterstock

Organizacija Hamas

 

Dan Šnajder, potpredsednik konzervativne grupe za nadzor medija Centar za istraživanje medija, rekao je da Soroš, Jevrejin mađarskog porekla koji je preživeo Holokaust radeći za naciste, ima istoriju suprotstavljanja Izraelu i grupama koje ga podržavaju.

- Džordž Soroš i njegov sin Aleks imaju dugu istoriju podrške najradikalnijim organizacijama širom planete, a to uključuje i pro-Hamasove organizacije koje podržavaju najgnusiju vrstu ponašanja - rekao je Šnajder i dodao:

- Pozvali smo Džordža Soroša da povuče ovo finansiranje, ali on je izgleda veoma odlučan da nastavi da podržava antisemitske organizacije koje žele da slome zapadnu civilizaciju - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija