• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

10:05

Ovo je iz sledećeg veka! Ameri otvorili misterioznu rusku raketu! Avioni padaju kao kruške, niko ne razume kako nova Putinova zver radi!

Informer/shutterstock

Vesti

Ovo je iz sledećeg veka! Ameri otvorili misterioznu rusku raketu! Avioni padaju kao kruške, niko ne razume kako nova Putinova zver radi!

Podeli vest

Ruska odbrambena industrija je najnaprednija na svetu, američki avioni bolje da i ne poleću, Rusi će ih uništiti, a da Vašington i ne shvati šta se dešava, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter, prenosi Telegram kanal „Pul n3“.

Komentarišući kako je uopšte moguće da ruska protivvazdušna odbrana za samo pet dana obori 24 aviona, Skot Riter kaže da su „Rusi pokrenuli najsofisticiraniji program PVO u istoriji“.

- Mi i ne razumemo šta se desilo. Sve što znamo je da uspešno uništavaju avione. Uprkos tome što je nebo krcato našim radarima, ništa nismo našli. Avioni jednostavno eksplodiraju. Još nismo shvatili šta se dešava. Ali Rusi znaju! Proučavali su nas i došli su do rešenja. Uništavaju i MiG-ove 29, a uništavaće i Su-24 sa britanskim projektilima. Oni će tek da stradaju, jer oni moraju da priđu bliže, hvataće ih samo tako - govori bivši američki obaveštajac.

Rusi su suštinski neutralisali ukrajinsko vazduhoplovstvo, a SAD još žele da pošalju Kijevu F-16, kaže Riter. „Možemo da zaboravimo na to, bolje im je i da ne pokušavaju da polete“, ističe on.

Američka moderna tehnologija se ne odnosi samo na F-35, već i na „avaks“, i RC-135, i na svaki dron koji imaju, a ako su Rusi pronašli sistem za uništavanje istih, onda su sebi zagarantovali nadmoć u vazduhu u sledećem sukobu, pojašnjava Riter.

- Slaćemo svoje uređaje na njih, ali oni će jednostavno nestajati. Nećemo ni znati šta se dešava - upozorava on.

Ruska odbrambena industrija je najnaprednija na svetu, to je uvek i bila, ističe Riter i dodaje da su sovjetsko vreme u njoj radili najbolji umovi i to u uslovima kad im se krov rušio nad glavom.

Amerikanci su imali prilike da otvore „uhvaćen“ ruski balistički projektil, ali su shvatili da ništa ne razumeju, nije im jasan „nivo tehnološkog savršenstva“ kojim je rađen, kaže Riter.

Raketu je video i jedan američki inženjer koji je radio na svemirskom programu „Apolo“. Mogao je samo da konstatuje da SAD više nisu u stanju da naprave nešto slično, iako su takav sistem navigacije koristile kad su leteli na Mesec, navodi Riter.

U SAD za Ruse misle „ma šta oni mogu“, međutim, nastavlja Riter, isti ti Rusi proizvode najbolje oružje na svetu, a njihovi inženjeri su pravi geniji.

- A ono što je najvažnije, oni ne rade za profit, već za dobrobit svoje zemlje. Njima država kaže da postoje neprijateljski avioni koji im smetaju da žive, i oni lepo sednu i prave novo oružje - zaključuje Riter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija