• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2023

20:23

RAT NA BLISKOM ISTOKU - Izrael potvrdi onapad na konvoj Hitne pomoći! Zelenski dolazi u posetu Tel Avivu?

Shutterstock, Printscreen Twitter, Reuters

Vesti

RAT NA BLISKOM ISTOKU - Izrael potvrdi onapad na konvoj Hitne pomoći! Zelenski dolazi u posetu Tel Avivu?

Podeli vest

Sukob Izraela i Hamasa ušao je u 28. dan, vesti iz minuta u minut čitajte na Informer.rs.

Izrael potvrdio napad na konvoj: Gađali smo vozilo hitne pomoći

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jedan od njihovih aviona udario u vozilo hitne pomoći "koje su snage identifikovale kao da ga koristi teroristička ćelija Hamasa".

Ministarstvo zdravlja Gaze, kojim upravlja Hamas, tvrdi da je u napadu ostalo mnogo mrtvih i povređenih, za šta okrivljuje Izrael.

Portparol IDF-a je rekao da je "određeni broj" boraca Hamasa ubijen u napadu i da će objaviti više informacija. On je rekao da su detaljnije informacije već podeljene sa obaveštajnim agencijama sa kojima Izrael sarađuje.

„Imamo informacije koje pokazuju da je metod delovanja Hamasa prenošenje terorističkih operativaca i oružja u kolima hitne pomoći“, rekao je on.

Portparol je dodao: "Naglašavamo da je ovo područje ratna zona. Civili u tom području se stalno pozivaju da se evakuišu na jug radi sopstvene bezbednosti."

Zelenski bi uskoro mogao da stigne u posetu Izraelu

Prema vestima izraelskog kanala 12, pripreme za posetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Izraelu sledeće nedelje su u poodmakloj fazi.

Ukrajinski predsednik je zabranjen pre dve nedelje, uprkos tome što je drugim svetskim liderima dozvoljeno da posete.

Izrael je izbegavao bliže zbližavanje sa Ukrajinom kako bi izbegao tenzije sa Rusijom, ali su se ti odnosi od tada pogoršali. Veruje se da je poseta Zelenskom način da se pokaže ujedinjeni front Izraela, Ukrajine, Evrope i SAD protiv Rusije i Irana.

„Takva poseta bi poslala važnu poruku“, rekao je izraelski ministar obrazovanja Joav Kiš.

Zelenski bi mogao da stigne već u ponedeljak ili utorak, navodi Kanal 12.

Izrael upozorava svoje građane: Razmislite o putovanju u inostranstvo

Izrael je pozvao svoje građane da preispitaju putovanja u inostranstvo i „izbegavaju pokazivanje spoljašnjih znakova izraelskog ili jevrejskog identiteta“.

Kancelarija izraelskog premijera i ministarstvo spoljnih poslova naveli su rastuće neprijateljstvo prema Jevrejima i Izraelcima kao rezultat sukoba sa Hamasom kao razlog za upozorenje. Napadi opasni po život, antisemitizam i huškanje značajno su porasli u mnogim zemljama otkako je Izrael pokrenuo svoju kampanju u Gazi, navodi se u saopštenju.

Izrael: U konvoju su bili teroristi

Izrael se prvi put oglasio o napadu na konvoj hitne pomoći u Gazi.

Zvaničnik izraelskih odbrambenih snaga (IDF) rekao je za Skaj njuz: „U tom konvoju je bilo terorista.

Izrael: Pogodili smo više pozicija Hezbolaha u Libanu

Poslednjih dana pojačana je razmena vatre na izraelsko-libanskoj granici. Sada izraelska vojska kaže da je njen tenk napao dva položaja protivtenkovskih bacača i treći vojni položaj Hezbolaha. Protivtenkovski položaji koje su gađale izraelske snage nalaze se u južnom Libanu, nedaleko od izraelskog naselja Jiftah.

Borbe preko izraelsko-libanske granice počele su 8. oktobra, a sve veći napadi sa obe strane povećavaju izglede za dalju eskalaciju.

Govoreći prvi put od početka rata između Izraela i Hamasa, šef Hezbolaha Nasralah je ranije danas rekao da je cilj borbi da se izraelske snage odvuku od Gaze, dodajući da su "sve opcije otvorene na našem libanskom frontu".

Direktor indonežanske bolnice u Gazi: U napadu smo primili više od 50 poginulih i ranjenih

Desetine poginulih i ranjenih u napadu u blizini bolnice Al Šifa, koja se, prema Palestincima, nalazi iza Izraela, prevezeno je u indonežansku bolnicu u Gazi.

Atef al-Kahlout, direktor bolnice, rekao je za Al Džaziru da su primili više od 40 ubijenih i ranjenih i da su "40 posto ubijenih i ranjenih u bombardovanju djeca".

On je rekao i da je glavni agregat bolnice prestao da radi pre 48 sati i da bolnica ima ozbiljan problem sa nedostatkom medicinskog osoblja.

„Apelujem na međunarodnu zajednicu da pruži zaštitu medicinskom konvoju koji sutra treba da krene ka prelazu Rafa“, rekao je Atef al Kalut.

Izrael neće moći da promeni ono što je započeto 7. oktobra

- Ovaj veliki akt vodio je do zemljotresa, psiholoskog, moralnog, vojnog, politickog zemljotresa i imao je egzistencijalne posledice - rekao je Nasralah, dodajući da šta god da vlada Izraela preuzela, neće moći da promeni uticaj i posledice ove strateške situacije Palestinaca.

On je dodao da je Izrael slabiji od "paukove mreže" i neće moći da zaustave ono što je započeto sedmog oktobra.

Objavljen je snimak uništenih vozila hitne pomoći. „Konvoj se vraćao iz Rafe“

Palestinsko društvo Crvenog polumeseca (PRCS) podelilo je kratak video koji prikazuje oštećeno vozilo hitne pomoći poprskano nečim što se čini krvlju.

Meta napada „bila je grupa vozila hitne pomoći koja se vraćala iz misije prevoza povređenih do granice sa Rafahom“, uključujući vozilo PRCS, navodi se u saopštenju. Prve informacije su govorile da se konvoj kretao prema Rafi i da prevozi kritične pacijente, ali je PRCS saopštio da se konvoj vraćao iz Rafe.

Tvrdi se da su konvoj napale izraelske snage u ulici al-Rašid u Gazi.

 

 

Hezbolahova "Oluja" uveliko u toku!

Netanijahu se obratio: "Skupo ćete platiti"

Dok je šef Hezbolaha govorio, Benjamin Netanjahu je rekao da neće biti primirja u Gazi dok Hamas ne oslobodi svoje izraelske taoce. Izraelski premijer je rekao da snage zemlje deluju punom snagom na svim frontovima.

U komentarima usmerenim na Hezbolah, Netanjahu je rekao: "Rekao sam našim neprijateljima na severu da nas ne testiraju, skupo ćete platiti".

Sirene širom Izraela

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se širom južnog i centralnog Izraela.

Blinkenova poruka

Američki državni sekretar Antoni Blinken izjavio je, posle sastanka sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom, da Izrael „ne samo da ima pravo, već i obavezu da se brani“, ali je istovremeno ukazao i da je važno „kako Izrael to radi“.

- Veoma je važno, kada je reč o zaštiti civila uhvaćenih u unakrsnoj vatra sa Hamasom da se učini sve da se oni zaštite, a pomoć pruži onima kojima je potrebna - rekao je Blinken.

Hercog je, tim povodom, naveo da je Izrael upozorio civile u Gazi da se evakuišu u oblasti gde nema borbi, bacio 1,2 miliona letaka, uputio šest miliona glasovnih i četiri miliona tekstualnih poruka.

Obratio se lider Hezbolaha

Sveta operacija se nastavlja, spomenuo oružje, Irak i Jemen!

Netanjahu se obratio vojnicima: "Vi pišete stranice u istoriji Izraela"

Premijer Benjamin Netanijahu obratio se u petak vojnicima IDF-a u pismu, izražavajući divljenje njihovim naporima u borbi protiv Hamasa.

- Stalno se sećamo prizora stravičnog masakra u Šabat Simhat Tora, 7. oktobra 2023. Pred našim očima stoje naša braća i sestre koji su ubijeni, ranjeni, kidnapovani, ili su bili vojnici ID ili pripadnici obezbeđenja koji su pali u borbi - napisao je Netanjahu i dodao:

- U njihovo ime i u njihovo ime krenuli smo u kampanju, čija je svrha uništenje okrutnog i ubitačnog neprijatelja Hamas-ISIS, povratak naših otetih i vraćanje bezbednosti našoj zemlji, našim građanima i naša deca. Ovo je rat između sinova svetlosti i sinova tame. Nećemo odustati od naše misije dok svetlost ne pobedi tamu - dobro će pobediti krajnje zlo koje preti nama i celom svetu. Poštovani vojnici i osoblje ID u snagama bezbednosti, gde god da se nalazite – na kopnu, u vazduhu i na moru, u zbornim prostorima i u dubini terena, u obaveštajnim, naoružanim, logističkim i medicinskim upravama – Vi pišete nove stranice u istoriji Izraela. Vaša hrabrost, vaša odanost cilju i vaša hrabrost su veoma inspirativni.

Blinken: "Izrael treba da se brani, ali je važno kako to radi"

Američki državni sekretar Antoni Blinken održao je zajedničku konferenciju za novinare sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom.

- Čvrsto stojimo uz Izrael. On ima pravo i obavezu da se brani i osigura da se 7. oktobar više nikada ne ponovi. U isto vreme, važno je kako to Izrael radi. Moramo misliti na civile koji se nalaze u sredini unakrsne vatre - rekao je Blinken.

Crni bilans

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je 9.227 Palestinaca poginulo u Pojasu Gaze od izbijanja sukoba, među kojima 3.826 dece.

Otvorena vatra na Liban

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su otvorile artiljerijsku vatru na teritoriju Libana kao odgovor na lansiranje protivtenkovske rakete na njihov vojni položaj na granici, u blizini Matate.
Kako se dodaje, u napadu nema povređenih.

(VIDEO) Bez milosti! Od tunela Hamasa neće ostati ni rupa - počelo uništenje

Hamas spreman na "potpuni kompromis"?

Palestinski pokret Hamas spreman je na „potpuni kompromis“ o razmeni zarobljenika sa Izraelom, izjavio je član uprave pokreta Gazi Hamad.

Hamad je, u intervjuu za „En-Bi-Si“, rekao da to podrazumeva da budu oslobođeni i Palestinci koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

- Želimo da ti ljudi odu kući. Ali, takođe, želimo i da se naši zatvorenici vrate kući - rekao je Hamad, dodajući da se to odnosi i na vojne i na civilne taoce.

Udarno! Još jedna zemlja ulazi u sukob na Bliskom istoku, predsednik dobio zeleno svetlo da uđe u rat

Snažni udari

 

 

Izraelci uništavaju tunele kojima se Hamasovci kreću

 

 

Vojska u visokoj pripravnosti

Izrael je u veoma, veoma visokoj pripravnosti duž svoje severne granice sa Libanom, rekao je vojni portparol.

Ova vest dolazi uoči očekivanog govora lidera libanskog Hezbolaha, zakazanog za kasnije danas, i nakon što je grupa juče saopštila da je izvela 19 uzastopnih napada na Izrael.

Irski premijer: "Liči na osvetu"

Irski premijer Leo Varadkar ponovo je kritikovao operacije Izraela u Gazi, rekavši da one sve više liče na osvetu.

- Čvrsto verujem da Izrael ima pravo da se brani, ima pravo da napadne Hamas. Ali ovde se ne radi samo o samoodbrani. Ovo sve više liči na osvetu - rekao je Varadkar danas za državni radio RTE, a prenosi od The Guardian.

Irski premijer je već rekao da Izrael ima pravo da se brani, ali da nema pravo da čini zlo. Na početku bombardovanja Gaze rekao je da to liči na kolektivnu kaznu.

On se noćas borio sa Hamasom! Samo su iskočili iz tunela - neke je ubio, drugi su pobegli (VIDEO)

Najmanje 21 osoba u bolnici u Gazi nakon izraelskih napada


U izraelskim vazdušnim udarima nedaleko od bolnice "El Kuds" u Pojasu Gaze povređena je najmanje 21 osoba, saopštio je palestinski Crveni polumesec.

- Tokom napada polomljeno je unutrašnje staklo bolnice i srušen deo plafona. Među povređenima najviše je žena i dece - objaviljeno je na platformi X (Tviter).
 

 

 

 

Počeo sastanak Blinkena i Netanjahua

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu sastao se u Tel Avivu sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

 

 

Izraelski vojnici povređeni u napadu Hezbolaha dronovima

Dva izraelska vojnika povređena su u napadu libanskog Hezbolaha na vojne pozicije izraelskih odbrambenih snaga (IDF), preneo je danas "Tajms of Izrael".

Jedan od vojnika ima umerene povrede, dok je drugi lakše povređen, a napad dronovima se dogodio na Maunt Dov oblast, na libanskoj granici u četvrtak uveče. Njih dvojica su poslati u bolnicu na lečenje.

IDF je saopštio da je gađao i neutralisao operativce Hezbolaha na pozicijama na kojima se nalaze pripadnici te militantne grupe, kao odgovor na ranjavanje izraelskih vojnika. Odvojeno od tog incidenta, izraelski tenk granatirao je protivtenkovsku jedinicu Hezbolaha na jugu Libana, dodao je štab IDF.

IDF: Ubijen komandant Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u vazdušnom upadu na Pojas Gaze ubile komandanta Hamasovog bataljona Sabra-Tel al-Hava, Mustafu Dalula, koji je, kako je navedeno, "imao ključnu ulogu u rukovođenju borbama protiv snaga IDF u Pojasu Gaze".

 

 


IDF navodi da su borbeni avioni, helikopteri i artiljerija ubile još nekoliko pripadnika Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Blinken stigao u Tel Aviv

Američki državni sekretar Antoni Blinken doputovao je u danas u Izrael na sastanke sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i drugim visokim izraelskim zvaničnicima, javljaju svetski mediji. Blinken je sleteo u Tel Aviv u pratnji novopostavljenog američkog ambasadora u Izraelu Džeka Lua, navodi CNN. To je njegova treća poseta Izraelu od napada Hamasa 7. oktobra.

 

Lider Hezbolaha se danas obraća

Generalni sekretar libanskog militantnog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah danas će se obratiti javnosti, prenosi Gardijan. Lider snažne šiitske organizacije koju podržava Iran, prvi put će se danas javno oglasiti od početka rata između Izraela i Hamasa, u kojem Hezbolah napadima na izraelske snage pomaže palestinske militante.

- Nismo još videli nikakve indikacije da je Hezbolah spreman da krene u punoj snazi. Videćemo šta ima da kaže - saopštio je portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi, komentarišući najavu obraćanja lidera Hezbolaha.

 

 

Hezbolah je u četvrtak saopštio da je tokom večeri izvršio napad na 19 položaja u Izraelu. Sukobi su do sada uglavnom bili lokalizovani na pogranično područje, a Hezbolah je koristio samo delić vatrene moći kojom Nasralah godinama preti Izraelu, navodi britanski list.

Prema nekim procenama, oko 50 boraca Hezbolaha je poginulo od početka rata Izraela i Hamasa 7.oktobra, u razmeni vatre sa izraelskim snagama.

(MAPA) Hamas opkoljen sa tri strane! Hagari: Trupe ulaze kad izgube sposobnost pružanja otpora

Raste broj stradalih izraelskih vojnika

Izraelska vojska saopštila da su poginula još četiri njihova vojnika, čime je ukupan broj povećan na 23 od izbijanja sukoba, 7. oktobra.

Izraelski zvaničnici ističu da im je prvi cilj slom Hamasa, pa oslobađanje talaca

Svi izraleski zvaničnici govore da je prvi cilj da se potpuno uništi Hamas, a potom i da se oslobode svi taoci, naveo je specijalni izveštač Tanjuga iz Izraela.

Vojska ušla u grad Gazu!

Izraelski vojnici ušli su u grad Gazu, nakon što su završili sa opkoljavanjem urbanog područja na kojem se nalazi palestinska militantna grupa Hamas.

Portparol izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari rekao je da, nakon opkoljavanja Gaze, vojni brodovi i avioni sada asistiraju pešadiji i oklopnim vozilima kako bi se napali komandni i kontrolni centri, kao i pozicije sa kojih se ispaljuju rakete i ostala infrastruktura Hamasa.

Hagari je rekao da inžinjerske jedinice takođe rade sa "uništavanju i neutralisanju" eksploziva i ostalih opasnih naprava, kako bi se omogućilo trupama da uđu bezbedno u oblast.

- Naše snage ubijaju teroriste, takoreći, tokom borbi prsa u prsa, na svakom mestu gde treba, na najtežim lokacijama, a izraelski vojnici vode glavnu reč - dodao je Hagari na konferenciji za novinare. Načelnik generalštaba Herci Halevi rekao je u četvrtak da izraelske snage izvode operacije u srcu grada Gaza i da se bore "prsa u prsa".

- Deo naših snaga se bore u urbanim delovima, to zahteva izuzetan profesionalizam i mnogo snage - rekao je Halevi.

Američki dronovi nad Gazom pokušavaju da lociraju gde Hamas čuva taoce

SAD izviđačkim dronovima iznad Gaze pokušavaju da lociraju taoce koje su uzeli militanti Hamasa u napadu na Izrael 7. oktobra, saopštila su Rojtersu dva američka zvaničnika.

Oni su, pod uslovom anonimnosti, saopštili da SAD koriste bespilotne letelice za prikupljanje obaveštajnih podataka iznad Gaze, kako bi pomogli u pronalaženju talaca. Jedan od zvaničnika je rekao da se letovi dronova obavljaju više od nedelju dana.

Američki zvaničnici su naveli da je moguće da se 10 državljana SAD, koji se i dalje vode kao nestali, nalaze među više od 200 ljudi koji su u napadu palestinskih militanata na izraelsku teritoriju odvedeni kao taoci u Pojas Gaze, gde se veruje da ih Hamas drži u širokoj mreži tunela.

Bez podrške SAD,  Izrael će biti ućutkan za nekoliko dana

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, čija zemlja podržava palestinske militante Hamasa u borbi sa Izraelom, poručio je da "cionistički režim postaje bespomoćan i zbunjen".

On je u objavi na platformi X (Tviter), na hebrejskom jeziku, naveo i da izraelska vlada „laže“ svoj narod, kada izražava zabrinutost zbog talaca koje Hamas drži u Gazi, dok istovremeno granatira područja u kojima bi oni mogli da budu držani.

- Bez američke podrške, Izrael će biti ućutkan za nekoliko dana - naglasio je Hamnei, prenosi Tajms of Izrael. Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan upozorio je u sredu na "teške posledice" ako se nastave izraelski napadi na Pojas Gaze, koji su usledili nakon upada Hamasa 7.oktobra na teritoriju Izraela, kada je ubijeno 1.400 ljudi, uglavnom civila.

Pre toga je iranski predsednik Ebrahim Raisi izjavio da su izraelski potezi "prešli crvene linije, što će možda primorati mnoge da preduzmu akciju".

Hamas uništava izraelski tenk "merkavu"

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako borac Hamasa iz neposredne blizine gerilskom napravom i granatom "Al-Jasin 105" uništava izraelski tenk Merkava.

Borac je pripadnik brigade El Kasam, dok je akcija snimljena istočno od naselja Al-Zajton.

 

 

Izrael nastavio bombardovanje

 

 

Nedostatak goriva ostavlja razarajuće posledice u Pojasu Gaze

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) saopštila je da nedostatak goriva ima "razarajuće posledice po bolnice, pekare i postrojenja za vodu" u Pojasu Gaze.

- Zalihe goriva za zdravstvene ustanove biće potpuno istrošene za nekoliko dana, što dovodi u opasnost pružanje zdravstvenih usluga - navodi se u saopštenju, prenosi Al Džazira.

Dodaje se da oštećenje vodovodne i sanitarne infrastrukture, kao i ograničena dostupnost goriva stvaraju dodatne rizike po javno zdravlje.

Evo ko trlja ruke dok deca ginu! Zbog rata u Izraelu oni će profitirat kao nikada do sada! Trag krvavog novca vodi do...

 

Blinken da pozove Izrael na pauzu

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas stiže u Tel Aviv i očekuje se da će uputiti poziv izraelskoj vladi da pristane na pauzu u sukobu koji vodi u Pojasu Gaze protiv palestinskih militanata Hamasa, saopštila je Bela kuća.

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je da se SAD ne zalažu za opšti prekid vatre, već za „privremenu, lokalizovanu” pauzu, prenosi Gardijan. Napuštajući Vašington, Blinken je rekao da će tokom posete Izraelu razgovarati o konkretnim koracima za smanjenje štetnih posledica sukoba po civile koji se nalaze u Pojasu Gaze.

Hamas je izvršio iznenadni napad na Izrael 7. oktobra, ubivši 1.400 ljudi, uglavnom civila, prema izraelskim zvaničnicima. U Izraelskim bombardovanjima i kopnenoj ofanzivi male palestinske enklave u kojoj živi 2,3 miliona ljudi, koji su nakon toga usledili, ubijena je najmanje 9.061 osoba, saopštile su vlasti u Pojasu Gaze, pod kontrolom Hamasa.

 

Džek Lu položio zakletvu za ambasadora, stiže u Izrael u kritičnom trenutku

Džek Lu je danas položio zakletvu za novog američkog ambasadora u Izraelu nakon što je Senat izglasao njegovo imenovanje, saopštio je Stejt department.

- Ambasador stiže u Izrael u kritičnom trenutku. Ambasador je neverovatno kvalifikovan, posvećen je javni službenik - navodi se u objavi na društvenoj mreži X (Tviter).

Za imenovanje Lua glasala su 53 senatora, dok je 43 bilo protiv, pri čemu su ga podržale stranačke kolege iz Demokratske stranke, dok su republikanci mahom glasali protiv.

Demokrate su se zalagale za brzo popunjavanje upražnjenog mesta u ambasadi u Izraelu nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, međutim republikanci su oštro kritikovali Lua zbog iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, koji je potpisan tokom administracije bivšeg predsednika Baraka Obame.

Oni su kritikovali Luov rad, dok je bio u Obaminom kabinetu, na implementaciji sporazuma sa zemljom koja je, kako su naveli, zakleti neprijatelj Izraela. Sa druge strane, demokratski senator Ben Kardin rekao je da je Izrael pozdravio nominaciju Džeka Lua za ambasadora.

SAD nisu imale ambasadora u Izraelu od jula, kada je Tom Najds napustio tu funkciju, posle čega je predsednik Džozef Bajden nominovao Lua u septembru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija