• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2023

19:43

Horor u Gazi! Izrael granatirao medicinski konvoj: Tela Palestinaca razbacana svud po ulicama (VIDEO)

Twitter.com

Vesti

Horor u Gazi! Izrael granatirao medicinski konvoj: Tela Palestinaca razbacana svud po ulicama (VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja u Gazi koju kontroliše Hamas saopštilo je u petak da je veliki broj Palestinaca ubijen u izraelskom napadu na konvoj hitne pomoći koji je prevozio najteže ranjene pacijente.

Portparol ministarstva Ašraf Al-Kudra rekao je ranije da će teško ranjene Palestince, koje treba hitno prebaciti u Egipat na lečenje, poslati iz grada Gaze i sa severa na jug enklave.

Vlasti Gaze saopštile su da je konvoj pogođen dok je išao iz bolnice Al-Šifa u Gazi sa 15-20 teško ranjenih pacijenata i trebalo je da stignu do graničnog prelaza Rafa sa Egiptom kako bi nastavili da se leče u inostranstvu. "To su bile teško ranjene žrtve kojima ne možemo pomoći u bolnici", rekao je Ašraf al-Kudra, portparol ministarstva zdravlja Gaze.

Ali Palestinski Crveni polumesec (PRCS) je kasnije saopštio da je meta napada bila „grupa vozila hitne pomoći koja se vraćala iz misije da preveze povređene ljude do granice u Rafi“.

 

 

PRCS je takođe podelio kratak video koji prikazuje oštećeno vozilo hitne pomoći poprskano nečim što se čini krvlju.

Izraelska vojska je saopštila da proverava izveštaj o napadu.

Istovremeno, francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su u izraelskom napadu na Gazu pogođeni Francuski institut i redakcija agencije AFP, ali da nema izveštaja o povređenima.

Ministarstvo je zatražilo od izraelskih vlasti da "odmah" ponude "razumljive" razloge za napad.

AFP je na Ks objavio da su kancelarije agencije teško oštećene u granatiranju izraelske vojske u četvrtak.

Niko od osoblja sa punim ili skraćenim radnim vremenom nije bio u kancelarijama u vreme udara. Svi su evakuisani na jug Pojasa Gaze 13. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija