• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

06:45

Hitno! Barak saopštio najcrnje vesti o Izraelu! Za dve nedelje desiće se nešto katastrofalno!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Hitno! Barak saopštio najcrnje vesti o Izraelu! Za dve nedelje desiće se nešto katastrofalno!

Podeli vest

Bivši izraelski premijer Ehud Barak izjavio da strahuje da su Izraelu preostale samo dve-tri nedelje da eliminiše Hamas.

Prema njegovim rečima, javno mnjenje, što je najvažnije i u SAD, brzo se okreće protiv izraelskih napada na Gazu.

Barak je u intervjuu za „Politiko“ nagovestio da bi multinacionalne arapske snage mogle da preuzmu kontrolu nad Gazom nakon izraelske vojne kampanje kako bi pomogle u povratku Palestinske uprave Mahmuda Abasa u Pojas Gaze.

Barak je, međutim, rekao da je povratak diplomatiji u cilju stvaranja palestinske države „veoma daleka perspektiva“.

Barak, koji je bio izraelski premijer između 1999. i 2001. godine, ukazao je da se retorika američkih zvaničnika promenila poslednjih dana i da oni sve više pozivaju na pauzu u borbama radi dostavljanja humanitarne pomoći Gazi i oslobađanja talaca koje drži Hamas.

On je istakao da Izrael ne može da ignoriše stavove SAD, iako Vašington ne može, kako je naveo, da diktira Tel Avivu šta da radi.

Barak je naveo da ce biti potrebni meseci ili čak godina da se uništi islamistička militantna grupa Hamas, što je glavni ratni cilj koji je postavio izraelski premijer Benjamin Netanijahu, ali je ukazao da podrška Zapada Izraelu slabi zbog velikog broja poginulih civila u Gazi i straha da bi izraelska vojna kampanja mogla da izazove širi rat u regionu.

Zapadne nacije su takođe zabrinute zbog svojih državljana medju 242 taoca koje Hamas drži u zarobljeništvu u Gazi, istakao je Barak.

Predsednik SAD Džozef Bajden istakao je prošle sedmice da je potrebna pauza u ratu radi dostavljanja humanitarne pomoći Gazi i oslobadjanja talaca.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je tokom posete Izraelu tokom ove sedmice da sada treba dati prioritet zaštiti civila u Gazi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija