• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

07:30

Kucnuo je čas! Zelenski omogućio Putinu da samelje Ukrajinu! Rusi više nemaju šta da čekaju, ovo je prilika kakva se ne propušta!

Reuters

Vesti

Kucnuo je čas! Zelenski omogućio Putinu da samelje Ukrajinu! Rusi više nemaju šta da čekaju, ovo je prilika kakva se ne propušta!

Podeli vest

U Ukrajini se sada razvila povoljna situacija za rusku ofanzivu, izjavio je danas na radio stanici „Vesti FM“ ruski vojni ekspert, Vladislav Šurigin.

- Očekujem da ćemo sada napasti, jer očigledno je da se ratovi ne dobijaju odbranom, a u sadašnjoj vojno-političkoj situaciji, koja je za nas veoma povoljna, sa psihologijom izgubljene ofanzive, zaista su nam potrebni dobri uspesi na frontu - rekao je Šurigin.

On smatra da su Oružane snage Ukrajine sada u depresivnom stanju.

- Morate da shvatite da ovaj neuspešan napad nije lak. U ovom slučaju su izgubili celu fazu rata. Za ovu etapu su se pripremali šest meseci, počev od januara, kada je doneta odluka da se nanese vojni poraz Rusiji, skoro pet meseci su okupljali ovu grupu, pripremali trupe, igrali se kartama, a zatim su napadali tri i po meseca, i apsolutno se ništa nije dogodilo - kaže ekspert.

On zbog takvih dešavanja predviđa tektonske promene u ukrajinskom ratu.

- Očigledno je da se strateška odluka o nanošenju odlučujućeg vojnog poraza Rusiji pokazala potpuno pogrešnom, za koju je plaćena ogromna cena – životima, opremom i onim što se zove javno raspoloženje. Ukrajina se sada polako otrežnjuje i shvata da pobede neće biti, a rat gubi svaku perspektivu - zaključio je Šurigin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija