• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

12:24

(UŽIVO) Ruski zvaničnik dignut u vazduh! Slovačka blokiraj vojnu pomoć Ukrajini - PVO u stanju pune borbene pripravnosti

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ruski zvaničnik dignut u vazduh! Slovačka blokiraj vojnu pomoć Ukrajini - PVO u stanju pune borbene pripravnosti

Podeli vest

Rat u Ukrajini – 623. dan.

Vlada Slovačke blokirala isporuke vojne pomoći Ukrajini

- Vlada ne odobrava predlog za predaju vojnog materijala Ukrajini - navodi se u dokumentima koje je razmatrala slovačka vlada.

Kako se navodi u saopštenju, prethodna vlada Slovačke je predložila da se Ukrajini preda još jedan paket vojne pomoći u iznosu većem od 40,3 miliona evra. Uglavnom se radilo o municiji.

Predsednica Slovačke Zuzana Čaputova je početkom oktobra predložila da se razmatranje predloga tadašnje vlade o vojnoj pomoći Kijevu odloži do formiranja nove vlade. Novu vladu trebalo je da formira velika partija „Smer“, koja je pobedila na izborima u septembru, na čelu sa Robertom Ficom koji smatra da je neophodno da se prekinu isporuke oružja Ukrajini. Fico je četvrti put preuzeo funkciju premijera Slovačke.

Poginuo bivši načelnik uprave Narodne milicije LNR Mihail Filiponenko

Poslanik Narodnog saveta LNR i bivši načelnik uprave Narodne milicije LNR Mihail Filiponenko poginuo je u Lugansku, objavio je na Telegramu poslanik regionalnog parlamenta Jurij Jurov.

On je nastradao u eksploziji bombe postavljene pod automobil ispred kuće u kojoj je živeo

Jurov je podsetio da je pokušaj ubistva Filiponenka izveden i 21. februara.

PVO u stanju pune borbene pripravnosti

PVO sredstva oborila su tri ukrajinske rakete iznad Geničeskog okruga u Hersonskoj oblasti, izjavio je gubernator oblasti Vladimir Saldo.

Prema preliminarnim informacijama, delovi raketa pali su na zemlju, van naselja.

U jučerašnjem ukrajinskom  granatiranju ranjeno 55

U jučeranjem ukrajinskom granatiranju Donjecka ranjeno je 55 civila, saopštio je v.d. ministra zdravlja DNR.

Ruske trupe napadaju u pravcu Avdejevke, Marjinke i Kupjanska

Ruske trupe su se prethodnih dana na frontu u Ukrajini fokusirale na napade u pravcu Avdejevke, Marjinke i Kupjanska, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

U ukrajinskom granatiranju Donjecka u utorak poginulo je šest ljudi, a 11 osoba je povređeno, tvrdi proruski gradonačelik Aleksej Kulemzin

Rusija se povukla iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi

Rusija se zvanično povukla iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi, zaključenog na kraju Hladnog rata u nameri da spreči potencijalni sukob između Istoka i Zapada. 

Taj ugovor iz 1990. godine, dogovoren i zaključen na kraju Hladnog rata i potpisan godinu dana nakon pada Berlinskog zida, postavio je ograničenja na raspoređivanje vojne opreme kako bi se održala vojna ravnoteža između NATO-a i zemalja tadašnjeg Varšavskog pakta.

Rizičan potez Moskve osudili su NATO i SAD, uz najavu da će suspendovati sve svoje obaveze prema Ugovoru.

Kongres SAD o budžetu za podršku Ukrajini

Vodeći američki zvaničnici apelovali su na Kongres da odobri budžet od 11,8 milijardi dolara podrške Ukrajini, kao deo sveobuhvatnog paketa Bele kuće.

Holandija poslala borbene avione za obuku ukrajinskih pilota u Rumuniji

Holandija je poslala Rumuniji pet borbenih aviona F-16, koji će biti korišćeni za obuku ukrajinskih pilota u toj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija