• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2023

16:54

"Bang i on je otišao"! Zelenskog čeka sudbina Čaušeskua: Stručnjak otkrio dželate ukrajinskog predsednika

Reuters/EPA

Vesti

"Bang i on je otišao"! Zelenskog čeka sudbina Čaušeskua: Stručnjak otkrio dželate ukrajinskog predsednika

Podeli vest

Ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog ubiće njegovi sopstveni generali, nagovestio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

- Mi smo u fazi kada će se u nekom trenutku dići grupa generala i sve će se loše završiti. Setite se Nikolaja Čaušeskua, šta mu se desilo u Rumuniji. Oni će da izvedu lažno suđenje, reći će da proglasiće ga krivim za sve zločine, a onda će ga streljati. Bang - i on je otišao. Možda neće ni biti suđenja - primetio je obaveštajac.

Prema njegovim rečima, situacija između Zelenskog i njegove vojne komande je sve gora i gora, a nesuglasice sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine  Valerijem Zalužnim samo su pogoršale situaciju. Riter veruje da će vojska uskoro izvršiti linč ukrajinskog lidera.
"
- Ovo je ipak Ukrajina. Može samo da izađe iz auta, a neko će mu samo ispaliti nekoliko hitaca u glavu. To će biti kraj Zelenskog. Najrazumniji korak koji sada može da preduzme je da napusti zemlju - zaključio je veštak.

Prošle nedelje, Zalužni je u intervjuu za The Economist rekao da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak i da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“.

On je priznao da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a. Kasnije je Vladimir Zelenski izrazio neslaganje sa rečima glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Kremlj je na ovo odgovorio: što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešenje situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija