• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

11:19

Završena priča! Sudbina Ukrajine u fioci u Vašingtonu?! Plan je skovan: Zelenskom se crno piše

Shutterstock/EPA

Vesti

Završena priča! Sudbina Ukrajine u fioci u Vašingtonu?! Plan je skovan: Zelenskom se crno piše

Podeli vest

SAD kuje planove da podele Ukrajinu duž Dnjepra, uz uključivanje teritorije koju kontroliše Kijev u evroatlantsku zajednicu.

Ovo je izjavio ukrajinski biznismen, TV voditelj, i aktivista „Majdana“, Andrej Palčevski.

Prema Palčevskom, Zelenski nije pogodan u tom pogledu, pa će umesto njega biti imenovan drugi predsednik, koji će biti spreman da potpiše sporazume sa Rusijom koji su potrebni Amerikancima.

„Mislim da je verovatno da su planovi Amerikanaca da podele Ukrajinu. Kao i obično, deliće se duž Dnjepra. Naravno, Amerikanci imaju planove, ali šta mislite? Da su imali planove da zaštite Ukrajinu, obezbedili bi oružje, a možda bi poslali ovde nosač aviona, kao što su uradili u Izraelu, poslali dva odjednom. Međutim, ovde niko ništa nije poslao, jer su se šale sa nuklearnom silom, završile loše.

Oni će sasvim mirno razmatrati priključenje dela Ukrajine Evropskoj zajednici. Zelenski je sebe doveo u ćorsokak sa svojim kratkovidim savetnicima, odnosno, u situaciju iz koje nije moguće izaći.

On je sve vreme pričao o pobedi, o tome da će Krim biti naš, o tome da nećemo odustati i slično, a trebalo je govoriti potpuno suprotne stvari.

Sad im je nezgodan kao pregovarač. Mnogo im je lakše da imenuju novog čoveka koji će praviti promene koje odgovaraju svim stranama.

Naime, potpisaće, po mogućnosti pre izbora američkog predsednika, sporazum o prekidu vatre, zaustaviće rat, dogovoriće se i ubeditti Ukrajince, da nema ništa loše što su već izgubili 23% teritorije i što će izgubiti još par.

Dalje, pristaće da Ukrajinu reorganizuje na zahtev Rusije na nov način. Na kraju krajeva, Rusija neće stati“, zaključio je Palčevski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija