• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2023

07:59

Opa! Ameri se spremaju za poraz! "Ukrajina je zaista deo Rusije..." Šok izjava ugledne novinarke munjevito se širi mrežama!

epa/shuter

Vesti

Opa! Ameri se spremaju za poraz! "Ukrajina je zaista deo Rusije..." Šok izjava ugledne novinarke munjevito se širi mrežama!

Podeli vest

Ukrajinci ne žele da se bore za svoju zemlju i samo žele da je napuste, piše kolumnistkinja Monika Šovolter u članku za American Thinker.

- Možda je vreme da Ukrajina započne mirovne pregovore sa Rusijom, napravi kompromis ako je potrebno, bude realan u pogledu svojih izgleda i radi na tome da postane dobra zemlja za koju želite da se borite i za koju želite da umrete - smatra Šouolter.

Novinarka je bila šokiran saznanjem da većina Ukrajinaca, uprkos višemilionskoj pomoći Zapada, ne želi da se bori za svoju zemlju i želi da uđe u Evropsku uniju što pre samo da bi napustila domovinu.

- Činjenica da ne misle da je njihova zemlja vredna borbe govori mnogo o tome kakva je to 'država'. Možda je ona zaista deo Rusije, kako Rusi tvrde - zaključila je Šovolter.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Kremlj je ranije saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, da je za Rusiju apsolutni prioritet postizanje ciljeva specijalne operacije, što je trenutno moguće samo vojnim putem. Kako je Kremlj naveo, situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir de facto situacija i nove realnosti, a svi zahtevi Moskve su dobro poznati.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija