• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2023

09:40

Drama u Kijevu! Šok odluka Zelenskog zabezeknula Ukrajinu: Sazvao hitan sastanak i saopštio katastrofane vesti!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Drama u Kijevu! Šok odluka Zelenskog zabezeknula Ukrajinu: Sazvao hitan sastanak i saopštio katastrofane vesti!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je hitne promene u operativi ukrajinskih snaga, pri čemu je saopštio da je komandant vojnih medicinskih snaga dobio otkaz.

Potez ukrajinskog predsednika najavljen je nakon njegovog sastanka sa ministrom odbrane Ukrajine Rustemom Umerovim, a usred debate o ukrajinskoj strategiji i kontraofanzivi u sukobu sa Rusijom, piše Rojters.

- Na današnjem sastanku sa ministrom odbrane Umerovim definisani su naši prioriteti. Nemamo vremena da čekamo rezultate. Potrebna je hitna akcija za predstojeće promene - rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je rekao da je smenio general-majora Tetjanu Ostaščenko na mestu komandanta Zdravstvene jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

- Potrebne su nam fundamentalne promene kada je u pitanju nivo medicinske podrške za naše vojnike - rekao je on, precizirajući da vojsci, između ostalog, nedostaje bolja komunikacija i digitalizacija.

Ostaščenkovu je zamenio general-major Anatolij Kazmirčuk, načelnik vojne klinike u Kijevu.

Njena smena usledila je nakon što su ukrajinski mediji sugerisali da su smene i otkazi, nakon konsultacija vojnih zvaničnika sa bolničarima i drugim zvaničnicima odgovornim za pružanje podrške vojsci, neizbežni.

U prilog tezi da se u ukrajinskom vrhu nešto opasno komeša ide i to što je  Zelenski pre samo nekoliko dana otpustio i zamenika šefa Spoljne obaveštajne službe Ukrajine Aleksandra Tarasovskog. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija