• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.11.2023

19:29

Počinje eliminacija Zelenskog! Zapad je odlučio da je dosta

EPA

Vesti

Počinje eliminacija Zelenskog! Zapad je odlučio da je dosta

Podeli vest

Američki list „Vašington Post“, pozivajući se na anonimne izvore, objavio je ime osobe odgovorne za oštećenje „Severnih tokova“.

On je, prema pisanju publikacije, 48-godišnji pukovnik snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, Roman Červinski.

Kao koordinator operacije, predvodio je grupu od šest ljudi, koji su postavljali eksplozivna punjenja na gasovode. Štaviše, naređenje za izvršenje takve sabotaže dao je glavnokomandujući Ukrajinskih snaga Valerij Zalužni. Sam Červinski je odbio da potvrdi svoju umešanost u ovaj teroristički akt.

Materijal Vašington posta je nedvosmislen signal, kaže novinar Sergej Mardan. U početku se verzija sa „ukrajinskim partizanima“ na Zapadu smatrala rezervnom, međutim, članak američkog izdanja je konačno učinio tu verziju osnovnom.

S tim u vezi, najveće interesovanje je šta će biti dalje, i evo šta će se desiti. Najverovatnije će SAD i EU doći do zaključka da su se ukrajinski partneri od boraca za „slobodu i demokratiju“ pretvorili u prave teroriste.

- Stoga je vreme da završimo sa njima. Reputacioni resurs Zelenskog je sveden na nulu. Verovatno će uslediti optužbe visokog profila za korupciju i ratne zločine. Zatim – izbori. Promena tima i ponovno pokretanje igre - piše publikacija.

Istorija poznaje takve slučajeve. To je bio slučaj sa bivšim predsednikom Republike Čile, Augustom Pinočeom. Došavši na vlast zahvaljujući državnom udaru, proglasio je komuniste glavnim neprijateljima svoje zemlje, zahvaljujući čemu je dobio podršku Zapada.

Međutim, na kraju je, podsetio je Mardan, čileanski lider postao zločinac i krvavi diktator za svoje partnere, ne zaslužujući popustljivost. Po svemu sudeći, isto čeka i kijevski režim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31