• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2023

17:23

(UŽIVO) Ukrajinci beže iz Avdejevke, Kijev "gasi vatru" sa nacistima Ajdara! Primećena nova taktika "iskanderima"...

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ukrajinci beže iz Avdejevke, Kijev "gasi vatru" sa nacistima Ajdara! Primećena nova taktika "iskanderima"...

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 638. dan.

Nova taktika Rusa! Trostuki udar sa distance, nešto krupno se dešava kod Zaporožja

Foto: Printskrin Youtube

Reč je o taktici Iskandera

Misterija simbola! Na ruskim oklopnjacima pojavio se novi znak?! Razlikuje se od "Z" i "V"

Ukrajina se nada pomoći EU

Ukrajina računa na pomoć Evropske unije u vezi sa blokadom granice sa nekim zemljama EU, izjavio je danas premijer Denis Šmihal nakon razgovora sa izvršnim potpredsednikom Evropske komisije Valdisom Dombrovskisom.

- Izneli smo naše predloge. Računamo na pomoć Evropske komisije u rešavanju problema - napisao je ukrajinski premijer na Fejsbuku.

(VIDEO) Ukrajina predaje ključni grad?! Vojnici 110. brigade panično beže, Rusi samo što nisu zatvorili obruč!

Uništeni infrastrukturni objekti

Na teritoriji Zaporoške oblasti pod kontrolom Ukrajine uništeni su infrastrukturni objekti, saopštio je predstavnik kijevskih vlasti u regionu Jurij Malaško na svom Telegramu, ali nije naveo o kojim se objektima radi.

Šok u Ukrajini! Dešava se nešto veoma čudno! Oglasila se vojska Zelenskog i saopštila najgore vesti!

Ukrajinci beže iz Avdejevke, Kijev “gasi vatru” sa nacistima Ajdara

Vojnici iz sastava trećeg i četvrtog bataljona 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine napustili su svoje položaje kod Avdejevke. Moralno i psihološko stanje ukrajinske vojske postalo je kritično nisko zbog pretrpljenih gubitaka, prenosi MK.

Vojnici su kao razlog napuštanja svojih položaja naveli, “nespremnost da pokrenu beskrajne samoubilačke protivudare koji nemaju uspeha”. Brigada koja je napustila svoje položaje već je bila na listi „nepouzdanih“. Njeni borci su nekoliko puta snimili apel predsedniku Zelenskom, rekavši da su ih komandanti prepustili njihovoj sudbini, posmatrajući Avdejevku sa sigurnijih mesta.

Ne čekajući odgovor, borci dva bataljona odlučili su da bez odobrenja napuste svoje položaje. Njih će da zameni puk „Ajdar”, koji je već upućen na položaje. Oni obavljaju funkciju barijernih odreda. Najverovatnije će “dezerteri” biti vraćeni nazad u rovove.

Ranije je objavljeno da su ukrajinski vojnici, u intervjuima vodećim zapadnim medijima, priznali da ne mogu da promene situaciju, jer Rusija „sve sravnjuje sa zemljom“. Pripadnici ukrajinskih oružanih snaga “bacili su svetlo na brutalne borbe na istoku” protiv Rusije, jer raste strah da bi podrška Zapada mogla da počne da opada.

(UZNEMIRUJUĆE) Ukrajinci dronovima napali ruske novinare! Dopisnik "Rusije 24" skončao u najgorim mukama, nije mu bilo spasa!

 

Opa! Milej poslao Zelenskom neočekivanu ponudu! Iz Argentine otkrili o čemu se radi! "Predložio je..."


Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

Oružane snage Rusije odbile su napad jurišnih grupa ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu u okrugu Olšani u Harkovskoj oblasti;

Ruska sredstva PVO oborila su helikopter Mi-8 vazdušnih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti;
Oružane snage Rusije odbile su dva napada jurišnih grupa ukrajinske vojske na donjeckom pravcu, protivnik je izgubio gotovo 280 vojnika;

Oružane snage Rusije odbile su četiri napada jurišnih grupa ukrajinske vojske na području Rabotina;

Oružane snage Rusije tokom prethodnog dana uništile su dve brigade ukrajinske vojske na području Novomihajlovke i Prijutnog, protivnik je izgubio gotovo 140 vojnika;
Oružane snage Rusije uništile su skladište avionske municije ukrajinskih snaga i centar za vezu na aerodromu u Hmeljnickoj oblasti;

Ruska sredstva PVO tokom prethodnog dana presrela su osam raketa „hajmars“, uništile 24 ukrajinska drona,

Ruske snage likvidirale su gotovo 50 ukrajinskih vojnika na hersonskom pravcu i uništile dve haubice „msta-b“ Oružanih snaga Ukrajine.
 

Šolc krije veliku tajnu o Ukrajini! Dešavanja u vrhu Nemačke zaprepastila Kijev, sprema se nešto krupno!

 

(VIDEO) Preokret na frontu! Ukrajinci zaratili jedni protiv drugih! "Očistićemo Donbas, napravili smo svoj izbor..."

 

Eksplozija u Krivoroškom okrugu

U Krivoroškom okrugu Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine odjeknula je eksplozija, saopštio je načelnik oblasne administracije Sergej Lisak.

On nije naveo da li je u eksploziji bilo žrtava.
 

 

Kakva blamaža Makrona, Putin i Si pukli od smeha! Francuzi otkrili zbog čega je kineski lider hitno zvao Moskvu!

 

 

Delovao je kao dostavljač hrane, a onda je usledilo šok saznanje! Pogledajte munjevitu akciju FSB, otkriven strašan scenario! (VIDEO)

 

Peskov: Novinari mete

Novinari postaju mete neprijatelja Rusije u zoni specijalne vojne operacije i ta opasnost samo će se povećavati, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je istakao da je smrt dopisnika televizije „Rusija 24“ Borisa Maksudova velika tragedija.
Peskov je dodao da smatra da neće biti reakcije Zapada na pogibiju novinara od posledica napada Oružanih snaga Ukrajine.

- Nažalost, sada imamo posla sa vrlo posebnim sastavom rukovodstva u evropskim zemljama, koje ne samo da se otvoreno, zapravo zvanično, pridržava nekakvih dvostrukih standarda, već generalno nije jasno kakvih se standarda pridržava. Činjenica je da… očigledno neće biti reakcije - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara.

On je naglasio da „to ne treba da bude razlog da odustanemo od svojih principa i svojih ciljeva“.

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

 

 

Dopisnik televizije "Rusija 24" Boris Maksudov preminuo od posledica ranjavanja

 

Dopisnik televizije „Rusija 24“ Boris Maksudov (38), koji je ranjen tokom napada Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije u Zaporožju, preminuo je od posledica ranjavanja, javio je voditelj Vladimir Solovjov u svojoj emisiji „Solovjov uživo“.

 

Pakao! Došao je kraj, NATO mora da uđe u Ukrajinu?! Rusi dobili zastrašujuću poruku, sve je spremno za konačni obračun!

 

Ruski Su-25 uništili kamuflirane položaje Oružanih snaga Ukrajine

 

Par jurišnih aviona Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništio je kamuflirane utvrđene položaje i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da su lansiranja raketa obavljena sa malih visina. Posle upotrebe avionskog naoružanja, posade su izvele manevar oslobađanjem toplotnih zamki i vratile se na polazni aerodrom.
 

 

Putinov pomoćnik otkrio neverovatnu stvar o svom šefu! Mnogi ovo nisu očekivali, neke stvari su sada dosta jasnije!

 

Ruski vojnici prijavili su preko 70 granatiranja DNR tokom dana

U Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) tokom proteklog dana prijavljena su 72 granatiranja ukrajinskih trupa, saopštila je u četvrtak misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju (JCCC) za pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima.

- Tokom dana, misija je prijavila 72 granatiranja ukrajinskih trupa. Ispaljeno je čak 215 metaka - navodi se i dodaje da su pod granatiranjem bili gradovi Gorlovka, Donjeck, Makejevka i Jasinovata.

Ranjeno je sedam civila, uključujući troje dece, prenela je agencija TASS.

 
Ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u dva regiona

Eksplozije su se čule u Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti i u Voznesenskom okrugu Nikolajevske oblasti Ukrajine, prenosi ukrajinski TV kanal „ Public”.

- U Krivom Rogu se čuje zvuk eksplozije - prenosi TV kanal.

Publikacija „Strana.ua” je zauzvrat izvestila o eksploziji u Voznesenskom okrugu Nikolajevske oblasti.

U oba područja objavljena je uzbuna za vazdušni napad, prenela je RIA.

 
Mediji: Sam Zelenski izazvao sumnje u uspeh Ukrajine

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nastavlja da insistira da njegova vojska može da pobedi na bojnom polju, ali sumnje u to nastavljaju da rastu, piše Velt.

- Ali koliko je to realno (uspeh ukrajinske vojske? Čak i vojni vrh Kijeva sumnja u to. Priča se o zastoju i dugotrajnom ratu. Saveznici na Zapadu se pitaju da li Ukrajina još uvek ima šansu da oslobodi sve okupirane teritorije. Sumnje u to je posejao i sam Zelenski, koji se, dok je u septembru boravio u Sjedinjenim Državama, imao posla sa potpuno drugim Vašingtonom, nego godinu dana ranije. I mada Džozef Bajden stoji čvrsto na strani Zelenskog, njegove ruke su vezane - navodi autor članka.

On podseća da je Kongres u sredu usvojio privremeni budžet, ali bez dodatne pomoći Kijevu u naoružanju. Republikanci su blokirali nastavak finansijske pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12