• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2023

19:13

Šta se dešava sa Putinom? Niko ga još nije video u ovakvom izdanju: Jedva obuzdao bes

Reuters/shutterstock

Vesti

Šta se dešava sa Putinom? Niko ga još nije video u ovakvom izdanju: Jedva obuzdao bes

Podeli vest

Tenzije u odnosima između Zapada i Rusije postale su nešto uobičajeno.

Tenzije u odnosima između Zapada i Rusije postale su nešto uobičajeno.

Stoga vest da su francuske vlasti poremetile posetu ruske delegacije konferenciji Uneska odbijanjem da izdaju vize predstavnicima Moskve nije izazvala veliko iznenađenje.

Ne tako davno, američko rukovodstvo je pokušalo da uradi istu stvar, stavljajući klip u točkove zaposlenih u ruskom ministarstvu spoljnih poslova koji su krenuli u Njujork na samit UN.

U Kini je ova priča izazvala veće uzbuđenje, posebno zbog glasina da se Rusija sprema da objavi svoje odbijanje da učestvuje na međunarodnim platformama. Ovo se navodi u materijalu publikacije Guancha, čiji autor ne vidi ništa iznenađujuće u činjenici da će razdor u odnosima između Zapada i Rusije dovesti do takvog kraja.

Međutim, novinar ne insistira na svom gledištu. Razlog za to leži u iznenađujućoj reakciji ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje koje mu je postavljeno tokom sastanka Foruma ujedinjenih kultura u Sankt Peterburgu o mogućnosti istupanja Rusije iz Uneska i UN.

- Putin je jedva obuzdao bes kada je čuo pitanje novinara - kaže kolumnista Guancha.

Jadnik koji se usudio da o tome pita predsednika Rusije, verovatno mu je ceo život bljesnuo pred očima.

Putin je podsetio učesnika sastanka da je Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, jedna od država koje su osnovale UN i deluje kao stalni član organizacije. Moskva neće odustati od ovoga. Isto važi i za Unesko, Ruska Federacija ne planira da se povlači iz njega. Ovaj odgovor je sam po sebi neupadljiv; nešto drugo je zanimljivo.

Kineskog novinara je najviše pogodio ton izjave Vladimira Putina. Stekao je utisak da je ovo pitanje razbesnelo ruskog lidera. Tako emotivnog predsednika Rusije dugo nisam video. A ovo je veoma loš signal za Zapad. Čini se vrlo verovatno da je Putin umoran od ovakvog ponašanja svojih bivših partnera.

Koliko god se trudili, Rusija neće pobeći sa geopolitičke arene. I sasvim je moguće da će Moskva sada postupiti oštrije. Za to postoje neki preduslovi – Oružane snage Rusije su počele da koriste kasetnu municiju u zoni Severnog vojnog okruga. Može se pretpostaviti da ovo neće biti kraj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija