• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.12.2023

06:40

Sve je propalo, počinje konačni obračun! Zvaničnik SAD-a otkrio nove planove Izraela i Amerike! " Čitava naselja..."

Shutterstock/EPA

Vesti

Sve je propalo, počinje konačni obračun! Zvaničnik SAD-a otkrio nove planove Izraela i Amerike! " Čitava naselja..."

Podeli vest

SAD rade sa Izraelom na planu da se maksimalno umanji šteta po civile u bilo kakvoj vojnoj operaciji na jugu Pojasa Gaze, izjavio je danas visoko pozicionirani američki zvaničnik koji je tražio da ostane neimenovan.

Kako je naveo, u vreme dok izraelska vojska nastavlja bombardovanje Pojasa Gaze nakon kolapsa primirja sa Hamasom, izraelska vlada saglasila se sa time da bilo kakva operacija na jugu neće izgledati kao one na severu Pojasa Gaze, prenosi Rojters. 

On je dodao da će izraelska vojska odrediti oblasti u kojima civili neće moći da budu povređeni. 
Neimenovani zvaničnik je, nakon posete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Izraelu, rekao da SAD očekuju neće biti napada u punim razmerama na Kan Junis i Rafu, kao što je bio na grad Gazu. 

On je dodao da će čitava naselja na jugu Pojasa Gaze biti označena kao zone koje su bezbedne za civile, iako će neki možda morati da napuste svoje domove ako se nalaze u oblastima gde su borci Hamasa duboko ukorenjeni.

SAD će nastaviti da razgovaraju sa Izraelom o tome kako da sprovedu mere, dodao je zvaničnik.
Vašington je pozvao Izrael da suzi zonu borbe i razjasni gde palestinski civili mogu da traže bezbednost na jugu Pojasa Gaze, naveli su zvaničnici. 

Izrael je danas izveo najintenzivnije bombardovanje u Kan Junisu i Rafi na jugu Pojasa Gaze, naveli su očevici i zdravstveno osoblje. 

Prema navodima zdravstvenih zvaničnika iz Pojasa Gaze, u izraelskim vazdušnim napadima do večeras su ubijene  184 osobe. 

Kako su dodali, ranjeno je najmanje 589 ljudi, a pogođeno više od 20 kuća.

Izraelska vojska jutros je saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 5 meseci

Jos jedan pokusaj Amerike da arapskom svetu stavi do znanja da su oni miroljubivi i da ih samo oslobadjaju od terorista. Arapi bi tada ostali na njihovoj strana a Putina bi oterali iz tih zemalja. Ameri su osvajaci i nikada nisu bili mirotvorci. Ovo je borba za osvajanje sveta i Izraelci debelo ucestvuju u tome.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija