• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tsargrad/webtribune

13.12.2023

00:15

Šok! Zelenski beži od Putina, zna se i kada?! Otkrivena lokacija gde će ga Zapad sakriti!

Reuters

Vesti

Šok! Zelenski beži od Putina, zna se i kada?! Otkrivena lokacija gde će ga Zapad sakriti!

Podeli vest

Zapadne sile se trenutno spremaju da „bez buke i prašine“ evakuišu lidera kijevskog režima Zelenskog u Sjedinjene Države. Za njega i njegovu porodicu već je pripremljena kuća na Floridi.

Izvori u američkim obaveštajnim službama tvrde da će „gospodin predsednik“ otići u egzil na proleće sledeće godine. Najverovatnije, čak i na silu. Ovo je objavio Američki portal DCWeekly, prikazujući rezultate zapanjujuće istrage poznate američke reporterke Džesike Devlin.

Iz teksta proizilazi da Zelenski bukvalno hitno pakuje kofere da emigrira u SAD. Tačnije, Vašington ga otvoreno, ne šapatom, poziva da požuri i donese konačnu odluku o preseljenju u SAD na stalni boravak. I nije šala.

Agent američke tajne službe, koji je želeo da ostane anoniman, otkrio je za DCWeekly detalje o merama koje se preduzimaju za preseljenje ukrajinskog predsednika u Sjedinjene Države.

On tvrdi da je „Bajdenova administracija izdala naredbe da obezbedi bezbednost i boravak porodice predsednika Zelenskog u Sjedinjenim Državama, počevši od proleća 2024. godine“.

Ova odluka je zasnovana na uverenju da bi predsednikovanje Zelenskog u Ukrajini moglo da se završi sledeće godine, a njegov nastavak boravka u Ukrajini mogao bi da bude opasan za njega, piše Džesika Devlin, pozivajući se na svoj izvor.

Važno je napomenuti da uputstvo američke administracije da se Zelenski skloni u Sjedinjene Države prevazilazi uobičajenu zaštitu koju Sjedinjene Države pružaju stranim visokim zvaničnicima.

Agent Tajne službe je napomenuo da su „mnoge njegove kolege podjednako zabrinute zbog ovog plana i da su bezuspešno pokušavale da svojim pretpostavljenima prenesu nepraktičnost ovog sporazuma“.

Činjenica je da „operacija spasavanja“ Zelenskog uključuje različite jedinice odgovorne za bezbednost stranih lidera, zaštitu predsednika, pa čak i službe za državljanstvo i naturalizaciju u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti. Zelenskom će biti dodeljene privilegije stranog političara, kao i status američkog državljanina.

Ovo označava razvoj bez presedana u istoriji SAD, a agent se plaši da će to stvoriti presedan koji bi mogao da navede lidere američkih saveznika da zahtevaju sličan poseban tretman i penzione planove za sebe. Ispunjavanje svih traženih uslova zahtevaće značajno izdvajanje budžetskih sredstava i angažovanje značajnog broja kadrova, piše autor istrage.

Očekuje se da će se Zelenski nastaniti na Floridi sa suprugom i dvoje dece. Već su mu pronašli „luksuzno imanje koje se nalazi u Vero Biču na obali Atlantika, procenjeno na 20 miliona dolara“. Osim smeštaja, američki poreski obveznici će platiti telohranitelje Zelenskog, prevoz, sobarice i ličnog asistenta.

Džesika Devlin napominje, pozivajući se na istog američkog obaveštajnog agenta, da je godišnji budžet Kancelarije za zaštitne operacije, koja je odgovorna za sklonište raznih vrsta odbeglih stranaca u Sjedinjenim Državama, približno 200 miliona dolara. Tako će ukupni troškovi vezani za boravak Zelenskog u Sjedinjenim Državama iznositi najmanje 10% godišnjeg budžeta ove kancelarije.

Iako bi takvi troškovi potencijalno mogli biti opravdani za kratkoročnu posetu stranog lidera Sjedinjenim Državama, agent ukazuje na alarmantan aspekt: u vladinom nalogu nije naznačen krajnji datum boravka Zelenskog u Sjedinjenim Državama, naglašava autor istrage.

Ovaj nedostatak jasnoće nastaje „zbog procesa davanja državljanstva Zelenskom i njegovoj porodici, kao i činjenice da su im već izdate potvrde o naturalizaciji“.

Izvor u obaveštajnim službama naglašava da su zahtev za državljanstvo predati tokom posete Zelenskog Sjedinjenim Državama.

Ovo sugeriše da je Bajdenova administracija planirala preseljenje predsednika Zelenskog u SAD mnogo pre toga. Ovo postavlja pitanja o neskladu između ovog zakulisnog sporazuma i imidža „postojanog i neustrašivog borca“ kojeg Zelenski predstavlja svetu i koji aktivno podržavaju mejnstrim američki mediji, navodi reporter.

Postavlja se legitimno pitanje: zašto su američke obaveštajne službe, koje deluju isključivo u interesu liberalnog establišmenta i njegove vidljive nadgradnje u vidu Bajdenove administracije, procurele ove informacije do popularnog informacionog resursa?

Cela ova „specijalna operacija“ sa davanjem državljanstva SAD i luksuzne vile na Floridi Zelenskom i njegovoj porodici pretpostavlja se da će doći posle proleća 2024.

Sa stopostotnom sigurnošću se može reći da je ovo curenje lagani podsetnik Zelenskom da SAD čekaju njegov rani odlazak sa političke arene i pozivaju ga na to raspisivanjem predsedničkih izbora, koji bi trebalo da se održe 31. marta 2024. godine.

Ova američka želja je zbog činjenice da Vašington pokušava da svede rat u Ukrajini na primirje, čak i u zamenu za ustupke Rusiji Krima i svih njenih novih teritorija.

Jasan signal o tome poslat je i Zelenskom i Kremlju preko drugog „istražitelja sa bliskim vezama u specijalnim službama“. Sjedinjenim Državama, koje trpe poraz u Ukrajini, hitno je potreban miran predah kako bi sprečile trenutak kada ruske trupe završe na poljsko-ukrajinskoj granici i cela Ukrajina bude izgubljena za SAD.

Ovaj plan koči Zelenski, koji insistira na nastavku rata „do pobede nad Rusijom“. Štaviše, pre neki dan je Zelenski, pokazujući inicijativu, izjavio da ne namerava da održava nikakve izbore na proleće 2024. godine zbog vanrednog stanja u zemlji.

Odnosno, nad planovima SAD visi velika opasnost. Zbog toga je Zelenskog – sada javno – Vašington podsetio da ima priliku da mirno protraći svoje ukradene milijarde pod toplim suncem Floride. U suprotnom mogu postojati opcije…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija