• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

17.12.2023

21:54

Pentagon spreman! Objaviće početak specijalne operacije u Crvenom moru

EPA/printscreen

Vesti

Pentagon spreman! Objaviće početak specijalne operacije u Crvenom moru

Podeli vest

Američki ministar odbrane Lojd Ostin, tokom svoje turneje po Bliskom istoku, objaviće o pokretanju operacije "Čuvari prosperiteta" za suzbijanje pretnji koje dolaze od Huta u Crvenom moru, piše portal The War Zone, pozivajući se na predstavnika Pentagona.

- Ostin, koji će posetiti region početkom sledeće nedelje zajedno sa predsedavajućim Zajedničkog štaba vazduhoplovnih snaga, generalom Braunom, najaviće pokretanje operacije "Prosperiti Gardian"... Ovo je međunarodna operacija koja ima za cilj obezbeđivanje međunarodne pomorske bezbednosti - citira portal zvaničnika.

Dan ranije, razarač Karni oborio je 14 dronova koji su leteli ka trgovačkom brodu u Crvenom moru. Prema rečima američke komande, dronovi su leteli iz područja Jemena koje kontrolišu Huti.

Ovako izgleda Karni razarač!

Sredinom novembra, šiitski pokret Ansar Alah (Huti) koji kontroliše sever Jemena upozorio je da će izvoditi napade na sve brodove, povezane sa Izraelom u Crvenom moru i pozvao druge zemlje da povuku svoje posade sa njih. Nakon ovoga, neke brodarske kompanije su odlučile da obustave transport kroz Suecki kanal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija